SUPERNATURAL: Just two MOL files?

• 31 544
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
  • All of time and space, everywhere and anywhere...
Нямам спомен да са казвали, че Луцифер е първородния... Само, че е любимият син. Или съм била прекалено разсеяна от играта на Миша Simple Smile

Чък отрече Луцифер да му е любимец. Но нищо не каза за Кас Simple Smile

И малко красоти Simple Smile

# 676
  • Вестерос
не е ли лилит първата?>

# 677
Не, Михаил е, или поне така разбрах аз. Blush

# 678
  • Вестерос
Аз по принцип говоря. Лилит не е ли създадена преди Адам и Ева и после Адам и Ева имат деца.

# 679
И аз съм чела, че Лилит е уж първата жена на Адам.

# 680
Ето това го чувам за пръв път.
Но те - ангелите и демоните трябва да са преди Адам и Ева по принцип......

# 681
  • София
В Свръхестествено нали демоните са измъчени човешки души, значи би следвало да са първо ангелите, после хората, и накрая демоните.

А иначе Амара твърдеше, че Луци е първия

В сериала Лилит твърдяха, че е първия демон, после пък Каин беше като първи, така че и те не знаят Laughing

В истинската митология не съм се задълбавала  Laughing

# 682
Първи трябва да са ангелите, демоните в митологията не са ли точно паднали ангели? Като Луцифер или бяха тези, които са го последвали? Не се сещам точно.
В сериала, вярно и те не знаят. hahaha

# 683
  • Вестерос
Лилиту (също Лилит) (на иврит: לילית) е женски божествен митологичен образ от месопотамския пантеон. Тя е покровителка на бурите, асоциира се с вятъра и се смята за носител на болести и смърт. Фигурата на Лилит се появява за първи път като богиня на ветровете и бурите под името Лилиту, в Шумер, около 3000 г. пр. Хр. Много учени считат, че „Лилит“ е вариация на Лилиту, появила се около 700 г. пр. Хр. Лилит е нощен демон (в гръцкия смисъл на думата) в еврейската традиция (на иврит לילית), спомената е като крещяща сова във варианта на Библията на крал Джеймс. В апокрифните текстове се споменава като първата жена на Адам.

и от една статия има и трети син -Сит

Скрит текст:
Според библията след изгонването от райската градина, Адам познава Ева, тя ражда Каин, после ражда Авел. Едно уточнение. Единият е пастир, другият земеделец. Това означават имената им. Уточнението е важно, защото това е причината за убийството. Каин предлага на всевишния дар плодове, а Авел първородното животно. И бог харесва повече дара на Авел. Защо е така е обект на отделна питанка. Но Каин се ядосва и убива Авел. Дотук е ясно. Авел умира млад, без да има съпруга и деца.

Но Каин, братоубиецът, има жена и от него следва род, който се изгубва по време на потопа. Това, което може би забравяме е, че библията говори конкретно и за трети син - Сит. Той се ражда след смъртта на Авел. Той също има съпруга и от неговото коляно се раждат по нататък - Аврам, Исак, Давид и така нататък. Така че и Сит има жена. Отваряме огромна скоба, не са само Каин и Авел. Въпросът обаче си остава. Откъде идват жените, понеже Светото писание не се интересува от имената им. То държи да им покаже родословието по права линия. И като се има предвид, че всички произхождат от Адам, няма други хора, следователно жените на Каин и Сит са техни сестри. Изненадвате ли се? Не бива. Вижте, Адам и Ева живеят 800 години. И библията изрично казва, че имат още деца. Просто имената им не са обект на никакъв интерес.

Така че сестрите и братята на Каин, Авели и Сит населяват земята, а Каин и Сит са женени за свои сестри и от тях имат наследници. Както, разбира се, и всичките им останали братя са женени за техни сестри, което разбира се е инцест - кръвосмешение. Тук идва един сериозен проблем. Как така инцест, като библията категорично забранява кръвосмешението? А изведнъж се оказва, че всички сме негов плод. При това бог няма нищо против Сит да спи със сестра си. Така ли? Формално е така, защото става дума за чистата кръв. Не разглеждайте библията като телевизионна сапунка. Тя е пълна с притчи, метафори, алюзии. Това че спи със сестра си е само, за да се покаже, че са чиста кръв, че са хора, понеже други хора по онова време няма.

Забраната за инцеста е едва от времето на Мойсей. Преди това не е формулирана. Ето защо и Аврам всъщност спи с полусестра си

# 684
Благодаря за статията, току-що четох и това за Лилит, тъкмо мислех и аз да го постна. Grinning

# 685
  • Вестерос
Аз пък си мислех, че Бог първо е създал Лилит, ама нещо не се е получило и след товa Адам Grinning Сякаш съм го чела/гледала някъде  Laughing

# 686
Ето една интересна статийка за Лилит. Току що я прочетох.

http://www.---spam330---.com/2010/05/istoria-za-lilith.html
Нещо ни ми дава да сложа линка. Ето друга
http://www.obekti.bg/misterii/lilit-prvata-zhena-na-adam-0

Първата жена на Адам е била. Но са се скарали по време на секс. Адам искал да е отгоре, но и тя искала същото.  Joy

# 687
 Joy Joy и накрая решила да пристане на Сатаната.
Отивам да си дочета.
И....
Скрит текст:
На всичко отгоре тя е изключително плодовита и от съвкупленията си със Сатаната ражда дневно по сто деца – най-вече момичета.
Пълна пародия.

# 688
Точно така са: Адам, Лилит (съпруга 1, после демон 1 Laughing ), Ева (съпруга 2).
Демоните в сериала са човешки души.

# 689
Ми явно Адам е бил много зле в секса, защото признавал само мисионерската. Явно Люси обаче имал добри познания и за други пози. Добре се е ориентирала Лилит. Може и Кама Сутра те да са я писали.  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт