Избор на сушилня - 7

• 121 740
  • 788
  •   1
Отговори
# 210
Много ме озадачихте момичета - вие къде слагате омекотител в сушилнята? newsm78 Кърпички и аз слагам, ако имам в наличност, но омекотителя е течен все пак.
В сушилнята не се слага нищо. Омекотителят е за пералнята.

Последна редакция: чт, 22 дек 2016, 05:45 от Pepich

# 211
Абе това ясно, но тук имаше въпроси какво се ползва при сушене на дрехите - омекотител или кърпички, което "или" много "ме" замисли ( по лексикатана едричък БГ депутатин), та затова реших да попитам. Явно не съм разбрала. Макар че се замислих, ако се навлажнят кърпички с омекотител и се поставят в сушилнята дали няма да има същия ароматизиращ и антистатичен ефект. Ще пробвам.

# 212
  • София
Омекотител не ползвам, но не заради сушилнята, а защото аромата на препаратите за пране, които ползвам, си миришат и след изпиране и изсушаване. По същата причина не ползвам и кърпички в сушилнята.

Pepich колко сушилни пусна, че още ти мирише? При моята да е намирисвало около 3 пъти всичко на всичко и то само първия се усещаше като я отворя, после трябваше буквално да си допра носа в дрехите, че да го усетя, след това и с наврян нос в тях не са миришели.

# 213
Омекотител не ползвам, но не заради сушилнята, а защото аромата на препаратите за пране, които ползвам, си миришат и след изпиране и изсушаване. По същата причина не ползвам и кърпички в сушилнята.

Pepich колко сушилни пусна, че още ти мирише? При моята да е намирисвало около 3 пъти всичко на всичко и то само първия се усещаше като я отворя, после трябваше буквално да си допра носа в дрехите, че да го усетя, след това и с наврян нос в тях не са миришели.
Вече около десет сушилни. Пак си мирише. Звънях в сервиза и ми казаха, че било нормално. Щяла да се оправи.

# 214
  • Варна
Втори месец я ползвам моята АЕГ, никога не е миришело на нещо. Намерих й цаката - суша всичко на синтетика супер сухо, нямало е случай на влажни дрехи или нещо съсипано. Ползвам я и за дрехи, които уж не трябва да се сушат в сушилня.

# 215
Внимавай с дрехите, които не са за сушилна. Ако материалите им наистина отговарят на етикета, ще се окажеш с вълнен мъжки пуловер с етикет XXL, в размер като за 4-5 годишно дете  Wink

# 216
Втори месец я ползвам моята АЕГ, никога не е миришело на нещо. Намерих й цаката - суша всичко на синтетика супер сухо, нямало е случай на влажни дрехи или нещо съсипано. Ползвам я и за дрехи, които уж не трябва да се сушат в сушилня.

Малко тъпо от АЕГ.  newsm78. Защо собственика на сушилнята за толкова.... пари ,трябва да се наглася спрямо нея и реално от многото програми ползваш само една? Не слагам и миризмата....

# 217
  • София
И защо само една? Нима всичко ти е само синтетика? Аз до момента не съм ползвала само програмата за вълна, защото нямам кошница все още и тези за гладене, т.к. ако  имам нещо за гладене не го гладя веднага. В общи линии след изсушаване до напълно сухи, доста неща вече не гладя, които преди съм гладела - в момента нямат нужда. Иначе другите си ги ползвам според материята - вкл. за дънки, за шалтета и т.н. Всичко си ми излиза идеално сухо. "Супер сухо", при мен се води "екстра сухо", ползвам само за хавлии. Дори чаршафите са сухи на "памук сухо за гардероб".
Вълнен пуловер може да направиш с детски размер само ако не ползваш програма за вълна или не ползваш кошница /или и двете/. Виждала съм сушени в сушилня вълнени дрхи - ами ако не знаех, че са минавали през сушилня нямаше и да разбера, по нищо не им личеше.

# 218
Мислех, че има кошница само за обувките. Не знаех, че и за вълнените дрехи трябва такава.

# 219
  • София
И за вълнените си трябва, то и в упътването го пише.

# 220
Аз моето упътване го четох вече десет пъти, но никъде не пише за такава кошница.  newsm78

# 221
моят единствен опит с кашмирен пуловер завърши със смаляване до размер за 2-годишно дете. Първо го изпрах на ръка след което нежно го изцедих, ама си беше бая мокър. После в кошница на вълна - 4 пъти - остана си мокър. Накрая без кошница на синтетика - и хоп излезе смален. От тогава не съм и пробвала повече, че ще се окаже твърде скъпо удоволствие.

# 222
  • София
Нормално да излезе смален, след като е пуснат на неподходящата програма и без кошница, но тук причината не е в сушилнята.

# 223
  • Варна
И защо само една? Нима всичко ти е само синтетика? ....

Защото ми е по-удобно и лесно. Съобразявам пускането на пералня и сушилня с цветове, не с материи. Програмата за синтетика за мене е по-универсална, предвид това, че суши на по-ниска температура и намалява риска от свиване на памучните дрехи. На микс имах влажни неща и не пробвах повече. Чаршафи и хавлии суша на памук, но и на синтетика си излизат сухи. Вълна още не съм пробвала, леко ме е страх...А, имам и вълнени топки, които са постоянно вътре.

# 224
Афродита, на програма вълна и в кошница след 4-кратно пускане на програмата за вълна си остана съвсем мокър. Може би защото беше 100% кашмир без грам синтетика се смали така успешно след това. Не зная и няма и да пробвам втори път. Всичко останало, което се води вълна се суши спокойно но мерино и кашмир определено са проблемни.

Общи условия

Активация на акаунт