Избор на сушилня - 7

• 121 721
  • 788
  •   1
Отговори
# 240
  • Сф
4 часа изчаках. Явно има режим стенд бай, в който само лампата в казана свети, но не и циферблатът. Тогава се мува жуженето, а аз си мислех, че е изключена. Ког е баш изкл нищо не чувам, така че май всичко е ок

# 241
При мен се чува такова жужене, когато качва водата от кондензатора в контейнера, по време на работа. А лампата в барабана свети, когато и дисплея свети, т е, когато е вкл.

# 242
не съм, мислех че ще спре, и че в началото е нормално  Tired
първата сушилня обаче я пуснах за 30-40мин а не за 2 часа, както беше писла Афродита, сега се чудя там ли сгреших  Whistling
Не си сгрешила. В книжката си пише първото пускане да е на кратка програма за 30-40мин.
Твоята T8DEC49S ли е?

sandokanchev
При мен лампата в барабана свети докато наглася програмата. Като започне работа изгасва и остава да свети само дисплея. Когато приключи работа пак светва лампата.

# 243
# 244
Аз бях сигурна, че е като моята. Нещо нередно има с това AEG. Преди не е имало оплаквания, а сега...

# 245
  • Bulgaria
Здравейте,

Вчера реших, че най- накрая ще си купим сушилня и се ориентирах или към втора ръка Миеле от Марти 76, или от Техновижън. Отидохме за Миеле, но за втори път останах супер разочарована от обслужването. Преди 2 години ходихме за пералня там, но в магазина имаше само една баба (65+години), която нищо не знаеше. Каза да си гледаме. Днес, явно самият Мартин беше там, но абсолютно незаинтересовано се държа. Няколко пъти го питах каква сушилня ще ми препоръча- "ами тази, която е най- лесна за сваляне и най-близо до вратата"  ooooh! После пак питам, коя какви програми, характериситки има- да си избера някоя и ще говорим. Е аз как да я избера тая сушилня, всичките бяха еднакви на външен вид. Пореден опита правя да разпитам за разликите- ами различни модели, иначе са едни и същи  Close Ами, мерси за обслужването, страшно ни помогнаха. Наистина бях готова да я купя на момента, но се ядосах и си тръгнах.

в ТВ имат нови АЕГ-та. Харесаха ми, бях и А++ клас, но са и 850лв. А миелето са 800 или 900лв, но имат 20% отстъпка сега. И направо не знам какво да правя. Хем прехваленото Миеле, ама е 2ра ръка и не залсужават там да си дам парите, хем новото си е ново. ММ предлага да отидем в друг магазин на Миеле, гледахме, че в Надежда 1 има някакъв за 2ра ръка.

Та вие какво ще кажете?

Здрасти,
Дори да си си купила вече уред нека и аз да си кажа впечатленията от Марти76.
Преди 7 години си взех сушилня Миеле от тях за около 300лв. втора употреба. Като първи такъв уред бях много доволна първите години, но преди 3-4 години машината се счупи. Помпата и сдаде багажа. Резервоар ледиген или нещо от сорта мисля, че светеше. Не съм сигурна. Не пожелаха да ми изпратят техник до дома. Бях готова да си платя. Натоварихме я с мъжа ми и я занесохме в сервиза. Оправиха я уж... Прибрахме се включих я и тя ... изгоря. Всичко просто изгасна по нея. Отново я натоварихме и я занесохме обратно. Отново я ремонтираха за някакъв период. Взехме си я, прибрахме се и отново направих опит да суша в нея. Включих я и тя ... отново изгоря. Отидох трети път. Опитаха се да се оправдаят, че моята ел. инсталация не била в ред, но си взеха уреда. Поправиха го. Прибрах се и много стисках палци да не ми се случи за пореден път да изгасне. Не се случи. Карах така още някоя друга годинка, но ето, че оня ден отново даде "Резервоар ледиген". Машината вече е доста стара и се отказвам да я поправям. Тя си служи добре 7 годинки. Реших да проверя как са цените при Марти76. Видях сушилни втора употреба с 2 години гаранция за 900лв. Отворих онлайн техно магазини и за 1000лв. видях чисто нови машини с 5 години гаранция. Прецених, че не си струва да си купувам уред втора употреба, особено след разкарването с такъв насам-натам и съм се насочила към нов. Няма да е Миеле, но пък се надявам да нямам такива проблеми, защото ще е нов и с по-дълга гаранция. Дори след гаранцията ще има сервизи, които ми изпращат специалисти на място, а не аз да мъкна техниката като Попай.  Wink

Последна редакция: нд, 25 дек 2016, 18:23 от Tishis' mom

# 246
  • Сф
Tishi's mom, и аз така реших, за 900лв нова можеш да си вземеш. Вече в пъти пусках нашето АЕГ, не мирише на гума и дрешките много добре изсъхнали излизат. Но според моите разбирания са намачкани и трябва гладене.

# 247
  • Bulgaria
Tishi's mom, и аз така реших, за 900лв нова можеш да си вземеш. Вече в пъти пусках нашето АЕГ, не мирише на гума и дрешките много добре изсъхнали излизат. Но според моите разбирания са намачкани и трябва гладене.

И аз към АЕГ клоня. Харесала съм си http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-AEG-T8DEC68S/p/687477 Май мога да го намеря и с малка промоциика.  Flutter
Твоето АЕГ шумно ли е?

# 248

И аз към АЕГ клоня. Харесала съм си http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-AEG-T8DEC68S/p/687477 Май мога да го намеря и с малка промоциика.  Flutter
Твоето АЕГ шумно ли е?
Не е шумна, но има един потропващ, монотонен, повтарящ се шум, който много ме дразни. Нивелирът ми е 1.20, и не мога да го пъхна навсякъде. Вероятно не е нивелирана добре.

# 249
  • Bulgaria
Купих тази http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-AEG-T8DEC68S/p/687477, каква е разликата с 48S Суша на гардероб+, на памук, 2.05 ч.Не духа топло защото е с термопомпа. Има сензор, и ако дрехите са малко, намалява времето. Притраква ми нещо барабана и ме дразни. Вашите как са.

Това с времето 2.05 ч. малко ме притесни. Мойто старо Миеле ми сушеше около час. Определено доста по-малко дрехи от 8-9кг, но все пак двойното време ми се струва доста.  newsm78
Каква алтернатива има според теб на това АЕГ. На мен в магазина ми препоръчаха http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-ELECTROLUX-EDH3487RDE/p/688304. Дали могат да се съпоставят? Електролукса има поставката за маратонки, която при АЕГ-то не видях. Дизайна на Електролукса ми е малко по-дървен, ама дали функционално са конкурентни?

# 250
На мен това, което ми обясниха е, че Електролукс са купили AEG. AEG е по-висок клас от Електролукс. Правят се в Полша.

# 251
  • Сф
В книжката пише, че посочените времена са за 5кг пране и са ориентировъчни. На мен ми е шумна, повече се чува от пералнята. И двете са в мокро помещение, но когато вратата е затворена Пералнята я чувам само като изпразва водата, а сушката постоянно. Май не става да я пускам през нощта.

# 252
  • Bulgaria
В книжката пише, че посочените времена са за 5кг пране и са ориентировъчни. На мен ми е шумна, повече се чува от пералнята. И двете са в мокро помещение, но когато вратата е затворена Пералнята я чувам само като изпразва водата, а сушката постоянно. Май не става да я пускам през нощта.

Ама ти засичал ли си наистина около 2 часа ли е памучното сушене?  newsm78 Адски много ми се вижда.

# 253
На гардероб е 1.50, на гардероб+ 2.05, на слънце 2.45. Ако включиш ЕКО, децибели, става - 3.41 до 4. 21. Суши по - дълго, на по - ниска температура, и прави икономия на ел. енергия. Но при 8кг пране, което никога не е толкова, винаги е на половина. Ако е центрофугирано на 1600 оборота и влажността е малка, намалява си времето. Бе, въобще си прави каквото си иска, със собствено мнение, според зависи. При съвсем малко пране, дори половин час е много. Тегли си ги сигурно. От всички пробвани програми, само памука ще ползвам, на другите ми ги вади влажни.

# 254
Здравейте, и аз съм с нова АЕГ T8DBE48S, пусках я няколко пъти, по-шумна е отколкото очаквах и в сравнение със старата се усещат силни вибрации. Сложихме я в кухнята и гледам, да не съм около нея когато работи.
Питах по-назад дали ползвате омекотител в пералнята, за пране, което ще сушите в сушилнята, защото в книжката пише да не се ползва омекотител.

Общи условия

Активация на акаунт