Избор на сушилня - 7

• 121 071
  • 788
  •   1
Отговори
# 270
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Моята Бошка е 2-ра ръка правена за Германия ... Такава:
http://www.volta.bg/?page=item&ref=catItems&categoryID=1 … &itemID=23167
Купена за 400 лв. (по номер проверих е произведена юли 2012) Купих и Бошка2 пералня пак за 400 лв., пак 2-ра ръка ecolodixx 7 (последната си пералня купих 1998 година месец май - Уърпул ... сдаде багажа преди 3 месеца, но до тогава си беше пушка Simple Smile)... Та за 800 лв. си реших проблема ... Да поработят 5 години ... поне ... и пак така Simple Smile

# 271
  • София
 sandokanchev - точно на този меодел аз не видях да има самопочистващ кондензатор, ама както и да е. А този антивибрационен дизайн си е чиста доза маркетинг. Всички уреди чиито крачета се регулират се водят с такъв дизайн.
Бош-а са хубави, но не и тези модели, а моделите на цени от 1700лв. нагоре. Останалите дори се произвеждат в Турция. Бош и Сименс са хубави и скъпи марки, ниско и среднобюджетните им серии не са нищо осбено.

# 272
Антивибрационния дизайн не е само дизайн при Сименс конкретно.
Аз имам IQ 700, приятели имат IQ 500 уреди и работят безупречно.
Старият ми Самсунг накрая вече никаква регулация на крачетата не го усмиряваше на място.

# 273
Здравейте! Спешно трябва да си подменя сушилнята и към момента единствен вариант това да стане са най-икономичните предложения на пазара. Моля, насочете ме  Praynig
Заглеждам се в тези, без да имам никакви предпочитания освен отложения старт  Embarassed :
https://www.zora.bg/indesit/edce-g45-bh/33241
http://www.technomarket.bg/sushilni/zanussi-zdp-7202pz-09144043
http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-INDESIT-IDCA-G35-B-ECO … %28EU%29/p/682342
http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-INDESIT-IDCL-75-B-H-%28EU%29/p/682354
И тази, която ме озадачи с това "произведено в Англия" - http://www.technomarket.bg/sushilni/indesit-idc-75-eu-09093148

Последна редакция: пн, 02 яну 2017, 09:48 от Queen L

# 274
  • Сф
"Английската" е клас С, аз веднага бих я отписала.  Ако можете, вземете на изплащане някоя по- скъпа, добър енергиен клас, ще си избиете парите с тока. А евтините ще ви излезе по- скъпа с течение на времето.
Само за сравнение Занусито, което си пуснала харчи 504 квч годишно, нашата харчи 176квч. (но е 950лв)

Последна редакция: пн, 02 яну 2017, 12:16 от Miraj*

# 275
  • София
И според мен не си заслужава да дадете малко пари за сушилня и после пари за ремонти, а за ток да не говорим, колко бързо ще се "набутате". Наистина както вече са ви казали, по - добре вземете нещо читаво на изплащане. Първо ще е по-качествено, второ ще е с термопомпа, което е щадящо и за дрехите и трето в един момент ще изплатите машината и разходите ви по нея ще спаднат, докато при машина с нисък клас, вечно ще й плащате огромните разходи за ток.

# 276
Нещо се обърках!Моята сушилня е кондензационна с термопомпа.Каква е разликата между нея и само кондензационната?Може ли втората да се включи само към тока/като е моята/ или не?

# 277
  • Сф
Да, можеш да включиш кондензационната само в тока.
Сушките по технология се делят на кондензационни (за които не трябва отвор в стената, където да излиза парата) и коминна (за която трябва отвор). Термопомпата е съвсем отделно технология, с нея машината е по- енергоспестяваща и щадяща дрехите.  Т.помпата изпомпва топлия въздух и пак го завърта и така пести енергие.

# 278
Да, можеш да включиш кондензационната само в тока.
Сушките по технология се делят на кондензационни (за които не трябва отвор в стената, където да излиза парата) и коминна (за която трябва отвор). Термопомпата е съвсем отделно технология, с нея машината е по- енергоспестяваща и щадяща дрехите.  Т.помпата изпомпва топлия въздух и пак го завърта и така пести енергие.
Благодаря много!

# 279
  • Bulgaria
Здравейте отново,

От 29.12.16г. съм с нова сушилня АЕГ ТDEC68S. Експлотирам я на макс. На ден и по три пъти я пускам. Поставена е върху друг уред и обикновена ПДЧ плоскост. Нямам оплаквания относно шума и вибрации. Програмата за вълна е по-шумна като цяло, но тя и не ми ги суши кой знае колко добре, та няма да ми е в топ 3 използвани програми. Мирис на гума в дрехите имах на първото сушене на съответната програма за вълна. След това вече не. Всичко хубаво, НО вече за трети път при пускане на която и да е програма за сушене се чува свистене от вратата на сушилнята.  Sad Гумата не оплътнява добре. При натиск на вратата към сушилнята свистенето спира. Ще викам сервизен специалист. Дано попадна на читав. Ако някой може да препоръча от оторизираните ще съм благодарна. И така...

# 280
Здравейте отново,

От 29.12.16г. съм с нова сушилня АЕГ ТDEC68S. Експлотирам я на макс. На ден и по три пъти я пускам. Поставена е върху друг уред и обикновена ПДЧ плоскост. Нямам оплаквания относно шума и вибрации. Програмата за вълна е по-шумна като цяло, но тя и не ми ги суши кой знае колко добре, та няма да ми е в топ 3 използвани програми. Мирис на гума в дрехите имах на първото сушене на съответната програма за вълна. След това вече не. Всичко хубаво, НО вече за трети път при пускане на която и да е програма за сушене се чува свистене от вратата на сушилнята.  Sad Гумата не оплътнява добре. При натиск на вратата към сушилнята свистенето спира. Ще викам сервизен специалист. Дано попадна на читав. Ако някой може да препоръча от оторизираните ще съм благодарна. И така...
Тъкмо влизам да се оплаквам и аз от моята, и ти виждам поста. Абсолютно същото положение и при мен. Аз съм със АЕГ T8DBE48S на 2,3 седмици и  снощи се появи това свистене. Освен това, духа от горната част на вратата от както се появи.

# 281
  • София
Kъде са произведени ТDEC68S и T8DBE48S?

# 282
Здравейте отново,

От 29.12.16г. съм с нова сушилня АЕГ ТDEC68S. Експлотирам я на макс. На ден и по три пъти я пускам. Поставена е върху друг уред и обикновена ПДЧ плоскост. Нямам оплаквания относно шума и вибрации. Програмата за вълна е по-шумна като цяло, но тя и не ми ги суши кой знае колко добре, та няма да ми е в топ 3 използвани програми. Мирис на гума в дрехите имах на първото сушене на съответната програма за вълна. След това вече не. Всичко хубаво, НО вече за трети път при пускане на която и да е програма за сушене се чува свистене от вратата на сушилнята.  Sad Гумата не оплътнява добре. При натиск на вратата към сушилнята свистенето спира. Ще викам сервизен специалист. Дано попадна на читав. Ако някой може да препоръча от оторизираните ще съм благодарна. И така...
Тъкмо влизам да се оплаквам и аз от моята, и ти виждам поста. Абсолютно същото положение и при мен. Аз съм със АЕГ T8DBE48S на 2,3 седмици и  снощи се появи това свистене. Освен това, духа от горната част на вратата от както се появи.

Моята (T8DEC49S), освен, че още си понамирисва, снощи за първи път имаше такова свистене. Дадох пауза, отворих и затворих отново добре вратата и се оправи. И според мен е нещо с уплътнението. Моята е правена в Полша, но то май всички са правени там.

# 283
Kъде са произведени ТDEC68S и T8DBE48S?
В Полша. И на моята, ако не е затворена добре вратата, свисти. Пластмаса #Crazy Милето е със стъкло вътре.

# 284
  • София
А къде пише къде е произведена, че се зачудих за моето аег от къде е ?

Общи условия

Активация на акаунт