Избор на сушилня - 7

• 121 907
  • 788
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Цветче - аз гледам инструкцията от сайта на бош, а би следвало всеки модел да има само 1 единствена инструкция, но виждам, че Вашата 'на хартия' се различава, което е странно наистина.

# 571
Афродита,благодаря за линковете.

# 572
  • София
Здравейте и аз съм с Бош 85200BY и имах същата изненада, когато установих че само освежава и не суши вълна. Не ми е болка за умиране, но не ми стана приятно определено. Иначе съм много доволна от уреда и не съжалявам за покупката.

# 573
  • София
Здравейте! Имам въпрос: Всички програми на еднаква температура ли сушат? /без вълна разбира се/Аз съм с АЕГ и според символите в книжката така излиза.

# 574
  • София
Моята не суши на еднаква Т, защото когато отворя вратата, на различните програми дрехите са различно нагряти. Но усещането е субективно, в инструкциите не е описано. Опитвала съм да намеря данни, но не съм успявала.

# 575
Здравейте! Имам въпрос: Всички програми на еднаква температура ли сушат? /без вълна разбира се/Аз съм с АЕГ и според символите в книжката така излиза.
Не.Вижте тук:
http://www.aeg.de/laundry/laundry
/dryers/
Постоянно сензорно следене за сухо има ли?

# 576
  • София
Да, мисля че има. Питам защото на някои дрехи има символ за сушене на ниска Т*, субективното ми усещане е, че тя е еднаква, в книжката символите на всички програми, без вълната също са еднакви. Имам опит със стопени неща от сушилня на хим. чистене и много внимавам.

# 577
  • на Мелмак
Ами , ако беше еднаква нямаше да има различни програми.
Памучни дрехи сушени на синтетика няма да се изсушат, докато синтетиката ще се изсуши.

# 578
  • София

Не разбира се. Иначе защо ще има амнайсе различни програми. То и заради дължината се различават, но примерно памук, деликатно и синтетика са на разл. Т. Това за термопомпените, за другите не знам.

# 579
Да, мисля че има. Питам защото на някои дрехи има символ за сушене на ниска Т*, субективното ми усещане е, че тя е еднаква, в книжката символите на всички програми, без вълната също са еднакви. Имам опит със стопени неща от сушилня на хим. чистене и много внимавам.
Не гледай знаците символи.Това са различните фази през които преминава процеса.Процента влага е също от значение.При гардероб за памук и центруфуга 1400 оборота имаш 50% остатъчна влага.При 1000 оборота ти е 60 % влагата.Нормално е машината да съкрати или удължи времето на сушене.Миннутите ти са стандартно 189 или 215./зависи и от килограмите/Гладене съответно при1400 и1200 об./мин.144мин. и164мин.При смесено пр1200 и 800 об/мин за 3,5 кг.имаш 76 и 86 мин.и т.н. Това е приА+++ / 8 кг.Сертифицирана за вълна.

# 580
Aми точно за това говорим .ПИШЕ СИ ,че има програма за ИЗУШАВАНЕ на до 3кг вълнени дрехи.
А с тези маркетингови трикове за пералня която не пере вълна(дори не я мокри навсякъде) и сушилня която не суши не само вълна а всичко ,как човек да се реши да си купи хладилника например ,ако марката си слага логото на каквото и падне?
Помислили са го хората- дрехата ти още от пералнята излиза суха.

Майтапа настрана, добре е, че споделяш проблемите си, така може всеки да реши за себе си колко му се рискува.

# 581
 Hug bouquet
Благодаря ти за коментара!
Мислех си че само досаждам и развалям приповдигнатото настроение в темата от новите придобивки  Sad.
Снощи пусакам 8 (осем) чифта мъжки къси чорапи със смесен състав минати на 1200 об от пералнята  на програма за сушене за смесени +3 слънца за допълнително доизсушаване.
На три пъти ми прекъсва програмата поради задръстен филтър smile3511 и не че има нещо кой знае какво (все пак колко  ли мъх може да отделят 8 чифта чорапи ooooh!) .
Та напъните ми да изсуша въпросните чорапи след третото пускане и два часа и половина накрая завършиха на сушилката  Close Cry.
Тази сутрин  все още са влажни ,което определено говори че снощи ще да са  са били доста влажни.
Не посмях да ги пусна(заради 40%вълна в състава) на двете (само две ) сушащи програми ,които в комбинация със слънцата докарват резултат сходен с предишната ми машинка.
 Може да ми се смеете ,но явно съм голяма гъска да заменя работеща без никакви забележки сушилня 2008г технология за уж по-съвременна и да ...простирам.

Последна редакция: пн, 13 фев 2017, 09:25 от mamamari

# 582
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Няколко човека го казаха, но и аз да повторя.Сушилнята ти очевидно не работи и явно има дефект.Не й е проблема, че е с термопомпа...

# 583
''Проблема '' ми със сушилнята не е само при мен  Naughty:
*безпричинно и често спиране поради индикация задръстен филтър
*измама че съществува програма за вълна ,защото не знам честна дума не се сещам  коя домакиня и поради какви причини се нуждае от ''вълна завършване 6 мин'' Shocked ?
Това дето моята и не суши като хората може и да го оправят от сервиза ,но за другите ''проблеми''няма  как да ми помогнат .
 ''Проблема ми '' с пералнята,която въпреки че пише че пере вълна дори не я омокря ,за моето домакинство не е от значение поради това че не носим такива тъкани.
Големия ми проблем е че трябва да избера хладилник,съдомиялня и фурна за вграждане и никак не искам да бъда ''изненадвана'' поради  наличието на  маркетингови стратегии.

# 584
В този линк е обяснено добре за температура на сушене и различните програми за вълна при различни марки машини:
http://service.hea.de/fachwissen/waeschetrockner/7-betriebsfunktionen.php

Общи условия

Активация на акаунт