Избор на сушилня - 7

• 121 915
  • 788
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Програмата за време суши на висока Т, не рискувай с вълнени чорапи.
Иначе новите машини са със сензори за автоматичните програми и те се лъжат от малко по обем дрехи. Старата ти машинат не е имала такива и затова е сушала на общо основание каквото й сложиш.

# 601
Не си струва пускането на машина само за няколко чифта чорапи. Ако са само те и радиатор върши работа.

# 602
  • Благоевград
Здравейте!
Искам да ви питам дали някой от вас има тази сушилня http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-WHIRLPOOL-HSCX-90420/p/683168
Ние я купихме скоро, но още не мога да налучкам добре програмите. Цветното пране последният път излезе толкова смачкано, че ми стана лошо. Отделно от това, пишеше, че ще суши 1 час, а суши почти 3. Ще съм благодарна за помощ и съвети за смесеното пране и памук. Това са програмите, които ползвам най-често.

# 603
Подозирам ,че може да сте сложили повече дрехи от колкото е максимално допустимо за конкретната програма .
Аз сортирам според материи а не според цвят и за всяка пускам конкретната програма.
Не е необичайно че е сушила 3ч щом резултата е сухо ,ще е странно ако след 3 ч е мокро.
Честито и със здраве да ползвате!

# 604
  • Благоевград
Подозирам ,че може да сте сложили повече дрехи от колкото е максимално допустимо за конкретната програма .
Аз сортирам според материи а не според цвят и за всяка пускам конкретната програма.
Не е необичайно че е сушила 3ч щом резултата е сухо ,ще е странно ако след 3 ч е мокро.
Честито и със здраве да ползвате!

Много благодаря за отговора  Grinning Възможно е и това да е, че е претоварена за съответната програма. Цветното пране го пускам на смесена програма, защото така пише в упътването. Но никак не мога да преценя колко са 3 кг дрехи  ooooh! А ми се иска да пускам наведнъж цяла пералня, за да ги изсуши, а не да пускам 3 сушилни по 2 часа.

# 605
  • На брега на реката
Тина, моята сушилня е друга марка, но това няма значение. Обърнала ли си внимание, че само програмата "памук" е за повечко кг. Ако на програма синтетика или смесени дрехи сложиш повече от указаните кг., неминуемо ще са смачкани и ще суши повече време отколкото пише на дисплея.
П.П. Извинявай видях, че си писала по въпроса.

# 606
За какво служи опцията за въртене на барабана в двете посоки? В кои случаи е удачно да се включва и кога - не? В книжката ми нищо не пише по въпроса...

# 607
  • София
За какво служи опцията за въртене на барабана в двете посоки? В кои случаи е удачно да се включва и кога - не? В книжката ми нищо не пише по въпроса...
За по-добро разбъркване на дрехите, което помага за по-бързото изсушаване и за да не се мачкат. Моята върти и вдвете посоки, но го нямам като опция, просто така си върти.

# 608
Благодаря bouquet Явно ще трябва да го включвам всеки път ...

# 609
  • София
Здравейте! Не знам дали въпросът ми е за тази тема или за темата за пералните, но се надявам да ми дадете съвет!
Снощи пералнята ми "сдаде багажа", утре ще се обаждам на техник, от тук видях препоръка за фирма Джотекс. Не знам дали ще могат да я оправят, тъй като пералнята вече си е на 10 години!
С малко дете сме, така че "произвеждаме" мръсни дрехи, доволно количествo!
Спешно ще трябва да купуваме пералня ( цялото предисловие е с идеята, че наистина съм притисната от времето и няма да имам време за дълго проучване) , но искам пералнята да е комбинирана, със сушилня!
Да, знам, чувала съм, че комбинираните са по-ненадеждни от две отделни машини, но нямам никакво пространство, където да сложа отделна сушилня!
Моля за някакви насоки, препоръки, какво е важно да гледам, за какво да питам?
Ако някой ползва комбинирана пералня и е доволен, ще се радвам на някакви отзиви!
Благодаря ви предварително  bouquet

Последна редакция: нд, 19 фев 2017, 23:36 от placebo7

# 610
  • София
Скрит текст:
Здравейте! Не знам дали въпросът ми е за тази тема или за темата за пералните, но се надявам да ми дадете съвет!
Снощи пералнята ми "сдаде багажа", утре ще се обаждам на техник, от тук видях препоръка за фирма Джотекс. Не знам дали ще могат да я оправят, тъй като пералнята вече си е на 10 години!
С малко дете сме, така че "произвеждаме" мръсни дрехи доволно количествo!
Спешно ще трябва да купуваме пералня ( цялото предисловие е с идеята, че наистина съм притисната от времето и няма да имам време за дълго проучване) , но искам пералнята да е комбинирана, със сушилня!
Да, знам, чувала съм, че комбинираните са по-ненадеждни от две отделни машини, но нямам никакво пространство, където да сложа отделна сушилня!
Ако някой ползва комбинирана пералня и е доволен, ще се радвам на някакви отзиви!
А ако са една над друга няма ли място? Иначе за комбинираната бих препоръчала АЕГ или Самсунг.

# 611
Момичета, наложи ми се да отворя заредена и включена сушилня. Около 2-3 минути след старта. Видях, че погрешка съм пъхнала вътре нещо друго. Не се замислих и я отворих и сега се притеснявам. Много бързо ли се вдига темературата вътре. По принцип възможно ли е да се изгоря така? Моля да се включите!

# 612
  • София
Скрит текст:
С малко дете сме, така че "произвеждаме" мръсни дрехи доволно количествo!
А ако са една над друга няма ли място? Иначе за комбинираната бих препоръчала АЕГ или Самсунг.
Живеем в малко жилище, 40 кв.м , без балкон. Пералнята ми в момента е "вградена" в гардероба в коридора. При ОГРОМНО усилие бих могла да разчистя рафтовете над пералнята, за да освободя пространство за сушилня, но това ще ми коства много други неудобства. Когато живееш на толкова малка квадратура, всяко пространство ти е важно! С оглед на това, че до сега не съм ползвала сушилня, не мога да преценя, дали загубата на пространство може да компенсира  разликата в качеството на комбинираната пералня или два отделни уреда! С оглед на това, което ни причиниха Топлофикация, преди дни, и като съм притисната от обстоятелствата и така или иначе ще трябва да сменям пералнята, със сигурност искам да имам алтернативата , дрехите да са сравнително сухи, да не са сравнително намачкани, и ако е възможно програмата "пране-сушене" да не е повече от 8 часа.....
Май това са ми основните изисквания...
₪₪₪ Afrodita ₪₪₪, благодаря за своевременната намеса, може да нямам време, но все пак прегледах темите и видях, че винаги отзивчиво откликваш на всяка молба и запитване Heart

Последна редакция: нд, 19 фев 2017, 23:49 от placebo7

# 613
  • Сф
Момичета, наложи ми се да отворя заредена и включена сушилня. Около 2-3 минути след старта. Видях, че погрешка съм пъхнала вътре нещо друго. Не се замислих и я отворих и сега се притеснявам. Много бързо ли се вдига темературата вътре. По принцип възможно ли е да се изгоря така? Моля да се включите!

Не можеш да се изгориш.Особено 2-3 мин след старта. Моята редовно я отварям да проверявам сухи ли са дрехите, или пък да ги размотая.

# 614
  • София
Аз доста дълго време оглеждах за комбинирани пералня и сушилня и крайният ми избор беше една LG с термопомпа, около 1700 лв. беше в Техномарт или Техномикс, с голям барабан. Основно трябва да гледаш това - да е голям барабанът, за да не се мачкат дрехите. Съжалявам за не много точната информация, но вече съм изтрила детайлите от харддиска.Simple Smile Преди това се бях насочила към Самсунг Eco Bubble, една с много елегантен дизайн, със син люк. Беше около 1200-1300 лв. на коледните намаления. В нея ме привлякоха хубавите функции на пералнята. Едно от нещата, които ме отказаха от комбиниран уред, беше твърде малкото програми на сушилнята, но от днешна гледна точка вече не мисля, че това е недостатък, защото и сега ползвам основно програма памук, защото другите са за по-малко килограми пране. Гледай да е висок енергиен клас.

Общи условия

Активация на акаунт