Парфюмни размисли и страсти - 205

• 106 810
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
В България не се продава козметика на Зара. Само парфюми и то не много мисля.

# 661
  • някъде под слънцето...
Всъщност те отдавана не произвеждат козметика.Спряха декоративната поне преди десетина години.
Zara Home са насочени по скоро към дома.Имат доста добри ароматизатори, в различни варианти, дори имат  за текстил без алкохол. Напоследък даже пуснаха и омекотители  за пране е и ароматизирана вода за гладене.
Съответно има ароматизирани сапуни, душ гелове и боди лосиони
Сега са пуснали и парфюми ЕДТ Набелязала съм си някои за проба , да видими кога ще стигна до някой  zara home  за да ги проуча.
http://www.zarahome.com/es/cosmética-c1175510.html

Последна редакция: сб, 31 дек 2016, 00:32 от sl

# 662
  • Варна/Лондон
Zara Home имат много реалистична смокиня.Нямат парфюм, само боди лосион и гел душ.
След като добре се намазахс боди лосиона се върнах в детството.Двора ма на баба ми.Смокини.Усещането е че сме играли гоненица със сестра ми сред смокините на баба.
Между другото ЛМ използва един от лосионите на Zara Home и е страшно доволен ароматът го съпровожда целия ден.
Покрай него се запалих и пробвах някои неща...
Изненадващо присъствени и трайни са , като за боди лосиони.
Използвам ги когато съм у дома и нямам излизания за деня.
Дъщеря ми също има е фен и използва бамбуковия

+1 за козметиката на Zara Home. От много време имам Zara Women(още едно розино предложение Laughing), останало ми е съвсем мъничко, и си го пазя, че преди време като търсих да си го купя пак, не го намерих никъде.

# 663
  • София
Докато сме на вълна смокинова - аз поне не откривам физически адрес на Боди Шоп в София, онлайн ли само може да се поръча тази смокиня? Помня, че преди месеци също се писа за нея и съм я набелязала още оттогава, но лятото се изтъркули и остана за следващото. Чудя се дали ще ми хареса обаче, като се има предвид, че се сравнява със смокинята на Л'Артизан - на мен тя не ми допадна особено, пробвала съм екстремната версия. Филосикос не познавам. Какво ще кажете?  Hug Големи ли са приликите с л'артизанската? Има ли някаква мекота и сладост, или е по-скоро зелена и тревиста?

# 664
Аз не разбрах много за какво точно е шумотевицата - признавам си, че нямам много време да следя темата осторожно, а когато имам, съм толкова изморена, че често чета през ред-два; обаче, ако е за това, че някой си бил купил парфюм само по описания, не му харесал, подвел се, пък друг не щял да изказва негативи, щото щял да обиди трети и пети... странна работа. Ако трябва да приемам лично всяко снизходително мнение за парфюм, който аз смятам за божествен, да съм си теглила въжето досега. Всички сме големи хора, мислим, подушваме, преценяваме... не бива да се стига чак до такъв фатализъм. Laughing Човек с времето се научава да пресява нещата, пък ако не се научи, си плаща, буквално. Grinning
И форумна мода има, и тя е повече от видна и очеизвадна, ама - *виж по-горе.

Относно изморяването от разни работи... честно казано, аз напоследък се изморих от силни парфюми. Признавам си, фен съм на термоядрените аромати и ако не съм нафъщяна като на сгоден циганин брат му, значи съм без парфюм. Обаче взеха да ме затормозяват нещо, въпреки че при мен е кучи студ и точно сега им е времето. Често съм с най-обикновен дезодорант или парфюм с трайност не повече от 4-5 часа.
И ванилиите ме изморяват, макар да съм им не фен, ами фенище направо. Абе, те хората, които обичам, ми дотягат понякога, пък камо ли парфюми. Laughing

И ей така, в тотален противовес с горенаписаното, да си кажа, че харесах един супер прост аромат наскоро и се чудя дали да го приютя или да чакам кротко и агонизиращо да ми мине увлечението - http://www.fragrantica.com/perfume/Lacoste/Eau-De-Lacoste-Sensuelle-22335.html
Много сладост, много чудо, направо да ти изпадат зъбите и да се сдобиеш с диабет, обаче измежду цялата тази работа има някакво нещо, което ме привлича страшно и не ми дава мира.
Най-вероятно ще отлежава след петото ползване, ама на... мисля го.

# 665
И аз това искам - супер прост аромат, да не ме натоварва, да не се развива в 100 посоки, просто да ми е леко на носа и душата като го нося и просто да ми харесва. Да не се надвикват съставки; да не е много цветен, ама да не е и безцветен; да е онова, на което лаиците тук му казват "сладникав", но да не ме трови от сладост. Една Betty Barclay ми е в спомените всичко това, но не я намирам никъде.
Аризона, сладкия грах мен ме тормози в този Лакост, може той да те привлича. За мен е блудкаво сладникав и... Яла ли си зрънца пресен грах, от разпукана зелена шушулка? Ей това е. Хем те привлича с млечния си зелено сладък вкус, хем не е нещо най-прекрасно.

# 666
  • София
На мен ми харесва тази смокиня:
http://www.fragrantica.com/perfume/Roger-Gallet/Fleur-de-Figuier-17583.html
не бих си я купила, защото имам други, които нося. Но тази никак не е за подминаване. От зелените смокини е. Ако нямах никаква смокиня, бих си я купила нея.
А сега виждам, че е правен от Francis Kurkdjian, не че придава някакво значение, но е интерсно като факт. Аз доста негови произведения харесвам.

Всъщност ЕДТ е сладка смокиня, имам и ползвам с удоволствие. По-скоро смокиня за по-студено време. ЕДП не познавам.

# 667
  • София
Аризона, аз имам този Лакост и го харесвам доста.  Wink Прост или не, като ми се приноси нещо женствено и пищно (за моите представи пищно, де, защото до неотдавна ме пленяваха предимно унисекс аромати, но в последните година-две през зимата точно някакви шукаритетни работи ми се носят  Laughing ), посягам към него. Факт е, че имам една бутилка сигурно от две години, но въпреки че не върви бързо и не мога да нося последователно само него за дълъг период, защото ме изморява, нямам намерение да се разделям с останалото ми количество, а има вероятност и да подновя бутилката, като свърши наличната. Трайността на кожа е средна, но на дрехи е доста добра. Наскоро дори получих комлимент за него, което рядко ми се случва и се учудих, защото бяха минали над 8 часа от апликацията. Не е нищо революционно, но за мен лично е много удобен и уютен парфюм, квинтесенция на простите радости.
Като прочетох поста на Бижу, ми се прищя да съм яла млад зелен грах, но не би.  Grinning  Да, бих се съгласила, че Еau de Lacoste Sensuelle е някак децентриран, без открояващо се ядро, но при мен не е блудкав - тук вече нещата опират до кожа и възприятия. Аз бих те насърчила да му дадеш шанс да ти се покаже, след като някак се е намъкнал в мислите ти. Wink На мен тази година това ми се случваше доста рядко, да не кажа, че нови открития нямам (или може би едно от днес, но ще видим как ще се развият нещата), всичко, което придобих, познавах отпреди. Дано през 2017 урожаят е по-добър.  Laughing

Последна редакция: сб, 31 дек 2016, 01:42 от Klodilia

# 668
На мен ми харесва тази смокиня:
http://www.fragrantica.com/perfume/Roger-Gallet/Fleur-de-Figuier-17583.html
не бих си я купила, защото имам други, които нося. Но тази никак не е за подминаване. От зелените смокини е. Ако нямах никаква смокиня, бих си я купила нея.
А сега виждам, че е правен от Francis Kurkdjian, не че придава някакво значение, но е интерсно като факт. Аз доста негови произведения харесвам.

Всъщност ЕДТ е сладка смокиня, имам и ползвам с удоволствие. По-скоро смокиня за по-студено време. ЕДП не познавам.
Едп е още по-сладка, но при едт има някакви листа и дървеса в началото..
Бижу, не знам дали са го заредили в София, но това мисля, че би могло да отговори на изискванията ти, точно такава ненатоварваща дъвка ми е на мен:
http://www.fragrantica.com/perfume/Calvin-Klein/CK-One-Gold-39123.html
и много приятна при това.. Също такъв ненатоварващ е и :
http://www.fragrantica.com/perfume/Stella-McCartney/Pop-36671.html
но цената е ужасна за това, което е...
Както и
http://www.fragrantica.com/perfume/Moschino/Fresh-Couture-32393.html
много приятна цветно-плодова водичка.

Последна редакция: сб, 31 дек 2016, 01:37 от Zozina

# 669
  • Стара Загора
Докато сме на вълна смокинова - аз поне не откривам физически адрес на Боди Шоп в София, .... Големи ли са приликите с л'артизанската? Има ли някаква мекота и сладост, или е по-скоро зелена и тревиста?
За мен смокинята на Боди Шоп е точно зелена и тревиста, горчиво-тръпчива, сладост не усещам. Цялото дръвче е, с кората, листата, млечния сок, и кокос долавям, въпреки, че не е посочен, много я харесвам, особено при лек вятър. Да, намирам прилика с Л'артизанската (не екстремната).
От смокинята на Роджър и Галет имам проба на ЕДП, по- плодова и сладка е, от типа на смокинята в http://www.fragrantica.com/perfume/Elie-Saab/Le-Parfum-Resort-Co … ection-29164.html

# 670
Бижу, аз затова си взех добрия, стар Хипноуз. За някои хора той е много сладък и натрапчив, и много цветен, и много ванилен, обаче за мен си е най-обикновен всекидневник, който нося лежерно, без да ме напряга. Нищо не очаквам от него, а и той нищо не ми дава. Нито съм секси, нито съблазнителна, нито хиляда нюанса доминираща с камшика и латекса, нито бера китки, докато яздя расов жребец, просто средностатистическа парфюмирана женица. Laughing

За Лакоста /Klodilia, благодаря за включването bouquet/ - нещо млечно, креместо и ядково има, което ме побърква; може и грахът да е. Върху себе си не съм го пробвала. Харесах шишенцето и докато чаках да си получа пратка, мъжът ми вече го беше наченал /той е по-фен и от мен на сладостите/. Laughing В началото ми се видя просто ужасен - някаква неопределена сладка спиртосаност; обаче като се развихри, направо прималях от кеф и не можах да си отлепя носа от ръката му.
Ще го пробвам и върху себе си, пък ще му реша съдбата.

# 671
Забравих за тази смокиня:
http://www.fragrantica.com/perfume/Marc-Jacobs/Marc-Jacobs-Men-1409.html
тя е много по-зелена от Roger & Gallet.

# 672
  • София
Galeta, благодаря много за описанието на смокинята.  Hug Ще има още да я мисля, значи, тъкмо няма да скучая лятото.  Laughing Хем не ми се носят треви, хем обаче явно има някаква сладост все пак, щом правиш асоциация с кокос, хем имам Нинфео Мио, в който има тревички и листа, но ми харесва.  Crazy

Аризона, описанието ти на Хипноуз ме разсмя доволно. Laughing Да, ядково е думичката, която ми се върти и на мен из главата, като си мисля за този Лакост, опушени и сладки ядки. Върху мъж сигурно е много интересен, като се замисля.  Flutter

# 673
Весело посрещане на Новата година, момичета и момчета! bouquet

Pipi_, честито внуче!  bouquet Няма по-хубав аромат от бебешка главица!

Вчера изтръпнах направо като прочетох, че Calamity J е спряна от производство. В шишето ми според звука на течността има около 5мл, а определено не се чувствам приключила с този аромат. Оказа се, че е и почти изчезнал от сайтовете които ползвам. Поръчах си 100чка, да ми е мирна главата, и се успокоих. Колкото повече го нося този аромат напоследък, толкова повече му оценявам достойнствата, а и е един от малкото амброви аромати които мога да нося. Много канела, маалко животинка (жЪвотинка усещам и в Лирик), и прекасен комфортен драйдаун, който ме стопля в студа.  Heart Eyes

Аризона, честит Хипноуз! Много ми харесаха постовете ти. Радвам се, че пак пишеш.

Вчера си прибрах Лирик, новата година може да идва.  Laughing
Raznejena*, благодаря! bouquet

# 674
Deziderata, честит Лирик! bouquet
Има си животно в него.
Аз днес съм пак с Мемоар /и в него има животно в началото/, а довечера традиционно ще сложа Коко ЕДП.

Аз искам Ммммм на Жулиета и ще го взема насляпо.

Общи условия

Активация на акаунт