Парфюмни размисли и страсти - 205

• 106 240
  • 737
  •   1
Отговори
# 45
Денси, огромно благодаря, спести ми разочарование и немалък бюджет, който ще пренасоча другаде bouquet
Все пак да обясня защо се бях спряла на Еликсира. Влюбена съм в Шанел 5 ЕДП, но... само в драй дауна, който при мен изпъква след петия-шестия час. Дотогава ми е мъчение да нося парфюма. Пробвах Премиер - за съжаление нищо от споделеното от други за този прекрасен аромат не се случва с мен, Водата се развива по същия начин,
Скрит текст:
кисело шампанско
..
След обстоен рисърч в чужди сайтове, /първо прегледах наличното инфо тук, разбира се/ попаднах на ревюта, в които Еликсира го сравняват с петицата по интензитет, но без връхните алдехидни нотки, които най-вероятно са причината да не ми харесва началото на №5.
Само че явно и тук ще ударя на камък..

# 46
Ами пробвай го. Може пък да улучиш нов тестер. Гледай го да не е жълт вече.  Hug
Иначе Еликсира на 5-цата е хубава работа за мен. Аз го нося предимно зимата, вечер, вкъщи.

# 47
Elian, ще подкрепя Денси за пробването на Еликсира. Аз също го нося, и наистина Еликсирът е по-мек в началото. За мен, обаче, на #5 ЕДП алдехидите не са достатъчно bright. Прекалено бързо отива в сладка територия. Премиер е любимата ми 5-ца.   И аз съветвам да се вземе свежа бутилка на Еликсира. В началото има много приятни и леки ноти на нероли и само намек за алдехиди. Моята бутилка е на 2 или 3 години, и макар че е пазена в добри условия, това свежо начало липсва. Отива веднага в базата, но иначе не е променла цвят. Признавам, че нося най-вече Премиер, а сега и L'eau.

Ако не искаш алдехиди, но ти харесва този сапунен акорд при #5, можеш да пробваш Clean Skin (розовата бутилка). Не е от ранка на Шанел и в никакъв случай не е толкова комплексен, но базата му е топла и мускува, с много лек елемент на сладост.

Бих те посъветвала да пробваш и Шанел 22, но там в т.нар. ново ЕДП, алдехидите ми се сториха по-ясно изразени от предишната версия. Базата ще ти допадне предполагам.

Моите придобивки не са много тази година. Единствените, които пожелах през 2016, бяха Moonlight in Heaven на Килиън, L'eau на Шанел, и Bois Satin--последният за Коледа Simple Smile  Нито един не беше "уау." 

# 48
  • София
Благодаря за новата тема! bouquet

Записвам се и се връщам да ви прочета. Ще пиша за парфюмните си любимци и придобивки през 2016-та утре Simple Smile

Хубава седмица на всички!

# 49
  • Sofia
Тази година се постарах да придобия много по-малко парфюми, но силно желани или сляпа любов .

Hermes Iris Ykiyoe
Chanel Chance eau Vive
Poison girl Dior

Noir Exquis L'artisan
Mancera Roses vanille
Tom Ford noir pour femme - пасна ми като ръкавица, друг парфюм не съм стопявала с такава скорост. Ще подновя.

# 50
Tom Ford noir pour femme - пасна ми като ръкавица, друг парфюм не съм стопявала с такава скорост. Ще подновя.
И аз така. Че и взех, както винаги правя най-малката възможна бутилка. Като го свърша ще купя 100 мл. разбира се. Утре ще съм с него. Отсега го усещам в носа си и ми е готино. Страшна любов ми е наистина! Heart Eyes

# 51
Вместо запис - къде в Бургас мога да тествам Zadig & Voltaire This is Her! ? Който го е пробвал, може ли мнение за следното - харесват ми нотите, но чета коментари, че имал малко синтетичен аромат, и още по-противоречиви коментари за трайността.
Изобщо иска ми се да допълня колекцията си с нещо кремово, сметаново, само това ми липсва в момента. И желателно без мускус. Смятам да пробвам и La Vie Est Belle L'Eau de Parfum Intense, дано не е така лепкав като класическия ЛВЕБ. Третият вариант е Angel Muse Thierry Mugler. А може и да съм пропуснала нещо?

This is Her ми хареса много на блотер и се пръснах обилно, около 1/2 час се задържа първоначалния аромат и после започна да се разсейва, след близо 2 часа мотаене по улици и магазини от първоначалния аромат не остана нищо, само едва доловима миризма на изгоряла на котлона захар

По мое мнение мъжкия е много по-добър като парфюм

# 52
  • София
Новите ми парфюмни любови от 2016, които придобих са:

http://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Eau-des-Merveilles-9.html

http://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Eau-de-Gentiane-Blanche-6063.html

http://www.fragrantica.com/perfume/Bvlgari/Goldea-31538.html

И още два парфюма, които много харесах през 2016-та, които нямам, но може и да си купя единият от тях (без помпа обаче):

http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Cuir-Beluga-1019.html

http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Ang-lique-Noire-1021.html

# 53
Желанията ми са за няколко стари любови, които не съм имала в пълноразмерни бутилки - Фрака например.

тотално забравен... и темата ме подсети да извадя кутията с останалите нераздадени парфюми и го намерих... така и не можах да се влюбя в него. Намерих и няколко Герлен-а, от старите любови, Шанели 2-3.. стана ми мило как съм ги забутала, а са ме привлекли  в даден момент. Всеки си има едва ли не история и спомени. 

# 54
Денси, Пикси, мерси за насоките! Heart Eyes
Подозирам, че ще отида в ПШ, ще пробвам мнооого обстойно Еликсира, Премиер и Л'ьо и ще реша какво да взема. След което ще пиша тук bouquet

# 55
Бих искал да помоля за малко помощ. Възрастна жена харесва Dupont Passenger. Интересувам се какъв друг парфюм би и харесал. Моля дайте идеи.
Предварително благодаря.
Повдигам отново въпроса. Моля за помощ.

# 56
Парфюмната  равносметка при мен е, че почти съм постигнала това за което се старая от доста време- да правя възможно най-малко грешки, да придобивам неща които съм изтествала с проба или отливка и ако има грешки те да са минимални. Двете ми най-любими придобивки са Мулен Руж и Фешън Декре. И двата макар да са много различни, ми носят страхотно настроение, женствени , заоблени, без резки ръбове както се казва абее за баланс на щурата ми глава са идеални Heart Eyes Тепърва ще се обичаме с тях. Heart Eyes Много ме изненада тази година Смокинята на Боди шоп. Този парфюм все едно е правен за мен. През какви ли не смокини съм минала през годините този ми лепва като ръкавица. Имам две бутилки от него и мисля за още една Laughing Laughingевентуално. А иначе никога не се запасявам.
Амбр наргиле-да, стара любов.. красота. Нимфеа, обичам те Hug
Пожелавам си да продължавам да се изненадвам с хубави аромати и през Новата година. А то още тази не е свършила.. Crazy

Честито на празнуващите днес bouquet

# 57
много бързо влюбване и последваща покупка: Noir Exquis L`Artisan
дълго отлагана покупка, но все пак направена: Vanille Noire Yves Rocher for
и една сравнително скучна в парфюмно отношение година

# 58
Много ми е любопитен и Playing With The Devil By Kilian- някои може ли да каже нещо за него
Плодов, момичешки, игрив, закачлив и готин за мен. Обичам страшно и 4-те от бялата серия на Килиън.
Мнго праскови сочни и сладки подсилини от кисело личи /много добре се усеща/ и доста резлив касис. Резливата нотка прави парфюма интересен за мен.

# 59
Бих искал да помоля за малко помощ. Възрастна жена харесва Dupont Passenger. Интересувам се какъв друг парфюм би и харесал. Моля дайте идеи.
Предварително благодаря.

Здравей,
а защо не и купиш Dupont Passenger след като си го харесва?
Продава се в Лили на доста добра цена в момента.

В случай, че искаш различен парфюм, може да погледнеш във Fragrantica - като напишеш името на парфюма, от ляво ще ти излезнат пафрюми които се харесват от феновете на Passenger.

Поздрави

Общи условия

Активация на акаунт