Парфюмни размисли и страсти - 205

• 106 965
  • 737
  •   1
Отговори
# 300
Е така все едно нищо не си написала Laughing. Давай името направо. А това обяснение с купуване само по пирамида - нищо ново Joy

http://www.ormondejayne.com/bespoke-london-tasting-menu.html

и ето ги 5-те във фрагрантика:

http://www.fragrantica.com/perfume/Ormonde-Jayne/One-39819.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Ormonde-Jayne/Rose-Gold-38334.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Ormonde-Jayne/Jardin-d-Ombre- … usive--41431.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Ormonde-Jayne/Sensual-Love-42402.html
ww.fragrantica.com/perfume/Ormonde-Jayne/Passionate-Love-42403.html

честно си казвам, умирам си от нетърпение да ги видя   Simple Smile
парфюмите на тази марка като цяло ми харесват  Heart Eyes

за мен си е направо чудо да поръчам така, но в България още ги няма

# 301
Ясно, поръчала си си discovery set-a на Ormonde Jayne. Само суперлативи съм чувала и чела за тях (моя приятелка много ми хвали Tolu), така, че задължително да разкажеш след това  Wink. Е не е чудо при положение, че харесваш някои от тях.

Последна редакция: пн, 19 дек 2016, 12:42 от Zozina

# 302
с удоволствие ще разкажа, но ме няма много-много в описания на парфюми  Embarassed

повечето от момичетата тук пишат така, че се влюбвам в парфюмите които описват

# 303
с удоволствие ще разкажа, но ме няма много-много в описания на парфюми  Embarassed

повечето от момичетата тук пишат така, че се влюбвам в парфюмите които описват
Въпросът е как го чувстваш ти и точно такива хора, които се съмняват в описанията си, понякога дават най-непринудените и верни насоки за парфюмите... Peace Мисля си, че си си поръчала нещо много хубаво:)))

# 304
  • Стара Загора
Здравейте, имам нужда от малко помощ. Става въпрос за подарък - парфюм на мъж 50 годишен, спортен тип. Избрала съм няколко които на мен ми харесват, но все пак искам да чуя и вашето мнение, защото не съм много запозната с мъжките аромати. Спряла съм се на следните парфюми:
Armani Code Profumo Giorgio Armani
L’Homme Ideal Eau de Parfum Guerlain
The One for Men Eau de Parfum Dolce&Gabbana

Мъжът харесва и има черната орхидея на Том Форд - това за ориентир.
Ще ви бъда благодарна да ми кажете мнението си за тези парфюми и кой от тях евентуално да купя за подарък. Може да предложите и нещо друго което да тествам  Peace

# 305
  • Sofia
Спряла си се на много подходящи аромати , предвид че човекът харесва Орхидеята. Бих добавила за тест и Tom Ford Noir edp и Armani Eau de Nuit . Последният винаги е забелязван положително от жени и мъже върху ММ.

# 306
доколко е близък човека, защото за мен имената на парфюмите L’Homme Ideal и The One носят и малко скрит смисъл....по летищата мъжете купуват Beautiful или Jadore заради името  Laughing

за спортен тип бих избрала някой от Allure Homme Sport или Dior Homme Sport
Черната орхидея ми е малко интересен избор на спортна личност, по-женски е сякаш парфюма  Peace

# 307
Знам, че в тази тема евтиджосите и имитациите на скъпи аромати не са на почит, но в другата тема, в която писах за това, не четат всички почитателки на парфюмите, затова ще го споделя и тук, за тези, които се интересуват. Другите просто да подминат нататък. Simple Smile
В ДМ се предлагат Tesori d`Oriente, а те все пак са си отделен бранд и мога да пиша в парфюмната тема за тях.  Много любимият и харесван Montale Sweet Oriental Dream и този Byzantium Tesori d`Oriente, който е издание на марката от тази година, са абсолютно идентични на ухание, а ще се окаже и като трайност, и шлейф също!

# 308
  • Варна
Ормонд Джейн на сляпо... доста смело...
Имала съм Толу и не го изтърпях дълго, отпътува... Толкова много пипер и смола, че ни студ го мореше, ни минимално количество, нищо.
Тествала съм през годините и други на марката, но не са мои. Много са ми прекалени и груби. Винаги има нещо да стърчи, не са блендирани гладко и за мен нямат никаква завършеност.

# 309
леко ме стресна Mims*  Simple Smile
да видим какво ще дойде, вече пътува, на 24-25 ще разбера
честно казано се надявам някое от тях да ми е новият аромат за пролет/лято  Simple Smile
нося Woman и той се лепва на мен като 2-ра кожа
Толу ми е странен, бих могла да го нося, но не е за мен.

чудя се какъв зимен аромат да избера за млад мъж който лятото в жегите носи http://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Dior-Homme-Col … e-2013-17256.html и си го харесва

# 310
Mims,ако ти се разказва, сподели за другите, които си пробвала на Ormond Jayne.

Дойдоха и моите проби на Sylvaine Delacourte. Благодаря на veka, че разказа тук за възможността да се пробват тези аромати Hug
Успях да пробвам два от тях, за които искам да напиша впечатленията си. При Helicriss, първото ми впечатление е за солена нотка, която аз обикновено не обичам. Мисля, че е доста мъжки като характер. Изброените съставки на пробата са: италиански бергамот, тунизийски розмарин, безсмътртниче и индонезийско пачули. На мен не ми хареса аромата именно, заради солената нотка, която усещам. Придава му малко акватичен стил, в смисъла на солена морска вода...Силно ми напомня на Fleur de Sel на Miller Harris, с който не се харесахме. Видях, че безсмъртничето се нарича още и curry plant и тази асоциация не ме напуска...Направо си мирише на смес от подправки, чубрица и розмарин:)))) Мисля, че е перфектен за мъж, за лятото или пък някоя по-екстравагантна жена, любителка на натуралните аромати на масла от био магазините...
Вторият обаче много ми хареса. Smeraldo e мек и кремест аромат. Обявените нотки (пиша ги защото ги няма във фрагрантика) са: италиански сладък лимон, френско червено грозде, марокански мастикс и хаитянски ветивер. Ароматът, на който ми напомня е креместата база на My Name Trussardi, но тук кремът е много по-гладко избит с миксера:))) Началото също е хубаво с цитрусово-ветиверната свежест. Признавам си, много ми хареса.
Тези дни ще пробвам и останалите.

Последна редакция: вт, 20 дек 2016, 01:06 от Zozina

# 311
  • при морето
Получих си вчера новогодишния самоподарък-Robert Piquet VISA и да споделя ли и аз,че не го отразявам на кожата си,само като си завра носа в китката... CryДо сега два пъти съм пръскала,но явно няма да ми носи удоволствието,което очаквах.Не съм се бъгнала,защото през последния месец се обзаведох с доста силни аромати и си ги усещам.Ми прибрах си го в кутийката.Помрънках .

# 312
В една от предните теми сте коментирали за изтеклия срок на годност.
Ще ви изненадам навярно, но консултантите са прави.
Всеки химичен продукт (алкохоли, масла) има срок на годност, нар се shelf life. За алкохолите, който се съдържат в парфюмите са от 3 до 5 години, етеричните масла доста по-малко.
Това не означава, че не могат да се използват, а че се променят някой от характеристиките им.

# 313
  • Стара Загора
alvina_maria, Karen благодаря за отговорите и предложенията. Да човека е много специален за мен  Laughing Ще пробвам и другите предложения  Peace

# 314
  • Варна
Mims,ако ти се разказва, сподели за другите, които си пробвала на Ormond Jayne.

Нямам вече конкретни спомени от останалите, които съм пробвала и не мога да опиша детайлно, но общото ми впечатление е това, което написах  Peace

Общи условия

Активация на акаунт