Парфюмни размисли и страсти - 205

• 106 963
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
И аз си харесвам, и много нося моя Бонд 9. Heart Eyes

Вие се заричате да не купувате, а моят списък расте с всеки ден. Тази година направих нещо, което правя за първи път в парфюмното си хоби. За една година точно удвоих колекцията си. Това обаче не ме депресира ни най-малко, а ме радва /изключително странно, дано се задържи като тенденция, че познавам страшно преситеността и парфюмната отгченост и то с години/. Имам и още желания. Дано следващата година не се утрои с тези темпове.

# 361
Advanced_, защо си очаквал да си неприятно изненадан от парфюмите на Bond N9? Обикновено са харесвани.

И аз не знам, от мненията във Фрагрантика вероятно, че са надути цените и тн.
Наистина цените са високи, но ароматите са много хубави.

# 362
И аз си харесвам, и много нося моя Бонд 9. Heart Eyes

Вие се заричате да не купувате, а моят списък расте с всеки ден. Тази година направих нещо, което правя за първи път в парфюмното си хоби. За една година точно удвоих колекцията си. Това обаче не ме депресира ни най-малко, а ме радва /изключително странно, дано се задържи като тенденция, че познавам страшно преситеността и парфюмната отгченост и то с години/. Имам и още желания. Дано следващата година не се утрои с тези темпове.

аааа, моля-моля 
аз нищо не се заричам  Laughing

вчера с една приятелка се видяхме - тя за 2 дни 3 парфюма придобила и се стяга за още
това са хубави неща  Simple Smile

# 363
  • Чукарландия
Вие се заричате да не купувате, а моят списък расте с всеки ден.

То и моя списък расте с всеки ден  Mr. Green, но няма да купувам, а само... ще си го чета и препрочитам... Joy Joy Joy

# 364
BBeLLa  Hugблагодаря.
 Аа, аз се заричам само временно да не купувам шишета, това не значи да не мятам отливки, проби и да запусна нещата съвсем. Тц. Laughing А дали ще удържа то ще се чуе.

densi , ти верно по едно време беше в застой така, че сега ти  е дошло време за придобиване Hug

Helicriss Sylvaine Delacourte  като че ли най-много ми допадна от мостричките. Пристигнаха случайно при мен благодарение на много мила дама. bouquet Пипнати аромати ми се сториха и на мен, недразнещи.  Пробвах ги бегло. Ще ги изпробвам след време по -обстойно , защото като ги гледам такива белички ми идват пролетни.

# 365
Raznejena, честит Коромандел!

И аз реших да престана да драматизирам количеството на парфюмите си. Тъкмо си мислех, че нямам нужда от нищо ново и взех че се влюбих в Lyric. Той ще ми е и първата покупка за 2017. Интересно ми е колко често ще го нося. Четох, че е променлив, и че се проявява различно през сезоните. Нямам търпение да го проуча.

Пробвах Sunshine, тепърва ще го разносвам и проучвам подробно, но при първата ми среща веднага направих асоциация с Lalique Le Parfum. Ванилията е много, много подобна, въпреки че не суха като в Лалика. Постепенно парфюмът зави в съвсем различна посока- появи и се леко пластмасов ананас, а в Лалик Ле Парфам няма плодове. Домъчня ми за този аромат, май ще го повторя.
Sunshine е много хубав аромат- разкошен бадем с ванилия и билки, сок от касис и лееко платмасов ананас който не ми пречи (а аз от ананас бягам като дявол от тамян). Имам доволно количество обаче за многократно носене. Интересен аромат е, но не ме извади от обувките ми така както Теракота.

Отидох и до бутика в Паладиума, за да пробвам специално Сиел, нали съм гардениофил. Аз ли се обърках, бутика ли са закрили, не разбрах, но мисията бе неуспешна. Ще търся отливка.

# 366
Deziderata, Лирика е променлив да. И на мен ще ми е първият за 2017 година живот и здраве! Heart Eyes
Интересно ми е мнението ти за Интерлюд. Hug
Sunshine го усещаме по абсолютно различен начин. Аз не усещам в него нито ананас, нито сок от касис, нито пък ми прилича на Лилик и това е много добре, защото не съм никак фен на техните парфюми.

# 367
  • София
Може ли да помоля за описание на Jeux de Peau Serge Lutens.
Поръчах си мостра от ензо и като пръснах се почувствах все едно съм отворила шкаф с подправки, седяли там години наред, остро чак лютиво. Очаквах нещо коренно различно, чак реших че са ми сипали друго в мострата.

# 368
На мен ми мирише на хрупкавата коричка на добре изпечен и още топъл хляб. Rolling Eyes Нямам ясен спомен какво му е нататък развитието, но едно мнение във Фрагрантика описва точно същото усещане като твоето: Jeux de Peau evoke a very familiar sensation in me and that is the very smell of a typical Iranian house with its carpets, brown aged cupboards, tick tack of bulky wall clock and family pictures. It's an atypical gourmand aroma tied to Persian cuisine, re-illustrated by lactonic and spicy aroma.

# 369
  • Стара Загора
Здравейте, имам нужда от малко помощ. Става въпрос за подарък - парфюм на мъж 50 годишен, спортен тип. Избрала съм няколко които на мен ми харесват. Спряла съм се на следните парфюми:
Armani Code Profumo Giorgio Armani
L’Homme Ideal Eau de Parfum Guerlain
The One for Men Eau de Parfum Dolce&Gabbana
Peace
Така, взех за подарък The One for Men Eau de Parfum Dolce&Gabbana и ще видя дали ще се хареса, защото началото му е малко странно, но после пък става много хубав. На моята кожа не е много траен  newsm78, но на мъж маже и да стои по-дълго време. Как е като трайност ако имате наблюдение? Арманито е хубав, но прекалено сладък.

# 370
Deziderata, Лирика е променлив да. И на мен ще ми е първият за 2017 година живот и здраве! Heart Eyes
Интересно ми е мнението ти за Интерлюд. Hug
Sunshine го усещаме по абсолютно различен начин. Аз не усещам в него нито ананас, нито сок от касис, нито пък ми прилича на Лилик и това е много добре, защото не съм никак фен на техните парфюми.

Ще пиша непременно за Интерлюд.  Hug Много е интересен и сложен аромата, ту ми е прекалено горчив, ту ми е идеален.  Laughing Иска си повод и нагласа за този тип усещане.

В Съншайн най-вече усещам красиви меки бадеми с Лалик-ска ванилия, но това, естествено забравих да напиша. Мисля, че Амуаж ще е новият ми любим бранд. Laughing

Събудих се с мисълта за Dana Toujours Moi, и сега си пием кафето заедно. На това му казвам кра-со-та! Не мога да различа съставките една от друга, усщам бленд от амбра и канела (които ги няма в състава, орехов ветивер (ветиверът ми мирише на орехи, или обелки от фъстъци) и неназоваеми билки.
Базата сякаш тлее като загасващ вече огън в камината. Много топлина и тлеещи чувства има в този аромат, като действащ вулкан, който е готов да избухне.

Имам периоди на парфюмна носталгия, в който много ми се носят "бабички". Преди няколко дни носих Rochas Byzance и отново се влюбих в него. Дoбре че ми е останала половин бутилка.  Heart Eyes

# 371
Благодаря ви за мненията! Риск определено има, предвид колко време е минало, но ако можех да издиря координатите на продавача, на мен не би ми коствало нищо - ще се свържа и ще го купя, ако все още не го е продал. Но въпросът е, че на активните обяви отстрани има възможност за контакт по имейл и посочен телефон, докато на тази няма как да открия телефона. Някакви идеи?
Прегледах някои кешове в гугъл и с малко търсене по ключови думи май намерих твоята продавачка Simple Smile
Има активни обяви в базар.бг, но и там не е посочила телефон.
https://bazar.bg/ads/user/995449
В момента не предлага тези парфюми, които са в изтеклата обява, но може да пробваш да изпратиш съобщение. Успех!

Скъпи приятели, сутринта пристигна така издирваният от мен Pulsions. Искам да изкажа огромни благодарности на Тъмнозелена, затова че именно нейното малко проучване всъщност направи така, че да открия потребителката, която го предлагаше, и най-накрая да осъществя покупката. Бъди жива, здрава и благословена - ти и цялото ти семейство!  Hug
Колкото до парфюма - в прекрасно състояние е кутийка, шишето... всичко, цели 100 мл и най-важното - пръснах на китката само да видя как е като аромат - в първия миг не можах да го позная много добре, но буквално след минута усетих онази ефирна сапунена миризма, която помня от моето детство. Страхотен! След няколко дни ще го подаря на майка ми, когато има рожден ден. Искам да ви кажа, че точно на този ден това беше най-хубавия подарък и за мен, защото няма по-хубаво нещо от това да виждаш щастието в очите на близките си и си представям много ярко каква ще бъде изненадата и неописуемата радост, когато й го поднеса след няколко дни. Благодаря ви, че направихте тази изненада възможна! Светли Коледни празници! Пожелавам на всички в сърцата да е толкова топло и празнично, колкото е на мен в момента!

# 372
Скрит текст:
Благодаря ви за мненията! Риск определено има, предвид колко време е минало, но ако можех да издиря координатите на продавача, на мен не би ми коствало нищо - ще се свържа и ще го купя, ако все още не го е продал. Но въпросът е, че на активните обяви отстрани има възможност за контакт по имейл и посочен телефон, докато на тази няма как да открия телефона. Някакви идеи?
Прегледах някои кешове в гугъл и с малко търсене по ключови думи май намерих твоята продавачка Simple Smile
Има активни обяви в базар.бг, но и там не е посочила телефон.
https://bazar.bg/ads/user/995449
В момента не предлага тези парфюми, които са в изтеклата обява, но може да пробваш да изпратиш съобщение. Успех!

Скъпи приятели, сутринта пристигна така издирваният от мен Pulsions. Искам да изкажа огромни благодарности на Тъмнозелена, затова че именно нейното малко проучване всъщност направи така, че да открия потребителката, която го предлагаше, и най-накрая да осъществя покупката. Бъди жива, здрава и благословена - ти и цялото ти семейство!  Hug
Колкото до парфюма - в прекрасно състояние е кутийка, шишето... всичко, цели 100 мл и най-важното - пръснах на китката само да видя как е като аромат - в първия миг не можах да го позная много добре, но буквално след минута усетих онази ефирна сапунена миризма, която помня от моето детство. Страхотен! След няколко дни ще го подаря на майка ми, когато има рожден ден. Искам да ви кажа, че точно на този ден това беше най-хубавия подарък и за мен, защото няма по-хубаво нещо от това да виждаш щастието в очите на близките си и си представям много ярко каква ще бъде изненадата и неописуемата радост, когато й го поднеса след няколко дни. Благодаря ви, че направихте тази изненада възможна! Светли Коледни празници! Пожелавам на всички в сърцата да е толкова топло и празнично, колкото е на мен в момента!
Браво, много се радвам за вас!  Simple Smile Благодаря за пожеланията, весели и щастливи празници и на вас!

# 373
Хитрата сврака с двата крака-поръчах си Lovely на SJP,защото реших да си спестя 100-тина лв. разлика,като заместя  желания NR for her,щото му бил,по всеобщо мнение,"парфюмен двойник".Според моя нос нямат много общо,чисто неприятен ми дойде Lovely-то.Преди няколко години Аvon,по-скоро беше пуснал пълно копие на NR-един със златни частички вътре.Ама здраве да е.Извод:Проби,проби и разчитане на собствените си възприятия.Весели празници !

# 374
НЯКОЯ да е имала работа с арабсите парфюми в ензо или по точно РАСАЗИ унисекс да каже качествни ли са ?

Общи условия

Активация на акаунт