Парфюмни размисли и страсти - 205

• 106 851
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
Може ли да се купи качествен мъжки парфюм за 50 лв. 50 мл. -  държащ силен мирис поне 2 часа и къде във Варна?

Да 200мл за 50лв Calvin Klein One Shock for him -трайност 8+ часа с две пръскания

# 541
Момичета,

На някой познат ли му е този парфюм - http://www.fragrantica.com/perfume/Missoni/Missoni-2015--33017.html? Хубав ли е? Помирисах го на позната, която каза че е с него...Много ми хареса, но не съм сигурна дали това е точния аромат, а не знам в СФ къде бих могла да го тествам...
От сладките е, и то доста за моя вкус.

# 542
Момичета,

На някой познат ли му е този парфюм - http://www.fragrantica.com/perfume/Missoni/Missoni-2015--33017.html? Хубав ли е? Помирисах го на позната, която каза че е с него...Много ми хареса, но не съм сигурна дали това е точния аромат, а не знам в СФ къде бих могла да го тествам...
Виждала съм го и пробвала в Прити шоп. Харесвам го.

# 543
не харесвам изявената роза в повечето аромати като за мен причината е в липса на майсторство да се пресъздаде аромата на червена кадифена роза, или розов трендафил, или казанлъшката роза
Самите цветя ухаят божествено, но пресъздадени в парфюм като основен аромат рядко са добра идея

една от най-неприятните за мен рози е тази в  La Fille de Berlin Serge Lutens - има нещо увяхнало, нещо мръсно

# 544
  • Варна/Лондон
Идвам със загадка за решаване.Laughing
Ей това го открих в забравен шкаф с козметика която почти не ползвам и нямам никакъв спомен за него. Може и на майка да е, да ми е подарък...не помня, но и не откривам нищо в нета. Та някой да го разпознава

# 545
Момичета,

Прочете ли коментарите под него, една пише че стартира добре, но после замирисва на детергент Shocked, другата, че е парфюм, който може да бъде харесан, ежедневен, но нищо специално и уникално...! Simple Smile Стартира с мирис на тропик и плодове!:)

Последна редакция: чт, 29 дек 2016, 22:10 от mimi.7299

# 546
  • някъде под слънцето...
Ей това го открих в забравен шкаф с козметика която почти не ползвам и нямам никакъв спомен за него. Може и на майка да е, да ми е подарък...не помня, но и не откривам нищо в нета. Та някой да го разпознава

Концентрацията  parfum de toilette се използва от  френските, и не само брандове от началото на 70 те до към втората половина на 80те.Вероятно е произведен в този диапазон от време, което го праща в раздел винтиж.

# 547

Концентрацията  parfum de toilette се използва от  френските, и не само брандове от началото на 70 те до към втората половина на 80те.Вероятно е произведен в този диапазон от време, което го праща в раздел винтиж.
Ако е от тези времена отдавна няма да мирише на това, на което е мирисал... hahaha На мен по скоро ми прилича на менте някакво!  Моля да не се обидите  Praynig

# 548
  • Germany
http://www.perfumeintelligence.co.uk/library/perfume/a/a1/a1p4.htm

Джеронимо, в тази енциклопедия е посочен, 1972 година, флорал алдехид, обаче дали е същия парфюм е въпрос с повишена трудност. 

И за да не съм съвсем спам, много си харесах на първи тест този парфюм http://www.fragrantica.com/perfume/Odin/00-Auriel-34581.html. Утре продължавам с тестовете, но определено съм много впечатлена.

Подкрепям предложението за one shock, освен че е траен, е и много секси и винаги се забелязва от жените Wink

Последна редакция: чт, 29 дек 2016, 22:28 от kovatcheva

# 549
  • някъде под слънцето...
Цитат на: mimi.7299 link=topic=955219.msg34285223#msg34285223 date=1483042331[spoiler

Концентрацията  parfum de toilette се използва от  френските, и не само брандове от началото на 70 те до към втората половина на 80те.Вероятно е произведен в този диапазон от време, което го праща в раздел винтиж.
[/spoiler]
Ако е от тези времена отдавна няма да мирише на това, на което е мирисал... hahaha .....Моля да не се обидите  Praynig

Извинена си.
Явно нямаш опит с винтижи и съхраняването им.

Последна редакция: чт, 29 дек 2016, 22:51 от sl

# 550
И аз това се запитах, що за концентрация е parfum de toilette...

# 551
Sl, нямам опит, вярно е.....! Sad
Съставките на парфюмите издържат до три години без пряка слънчева светлина, т.е. съхранявани в картонената си кутия...това знам аз...кажи за съхраняването на винтиджите ? newsm78

# 552
  • Варна/Лондон
http://www.perfumeintelligence.co.uk/library/perfume/a/a1/a1p4.htm

Джеронимо, в тази енциклопедия е посочен, 1972 година, флорал алдехид, обаче дали е същия парфюм е въпрос с повишена трудност.  

Ох, не го откривам, но ти благодаря много. Не е важно. Оказа се, че е на майка, подарък от нейна леля, лелей, бая стар.  Laughing
Мирише приятно, утре ще го пробвам и на трайност. Даже и майка няма спомен точно от кога е а дали е менте няма как да знаем.
Обаче сте страхотни! kovatcheva, признала съм те отдавна, невероятни познания и уникално перо! bouquet

# 553
  • някъде под слънцето...
Съставките на парфюмите издържат до три години без пряка слънчева светлина, т.е. съхранявани в картонената си кутия...това знам аз...кажи за съхраняването на винтиджите ? newsm78

Това, че съставките издържат три години без пряка слънчева светлина няма да го коментирам...

Винтижите са ми слабост  и се старая да ги съхранявам добре.
Нямам развалени парфюми.
Zozina
Това е концентрация, която е характерна за споменатия етап.Имам нейни представители с маркатите  Картие , Герлен...Напълно оригинални са и са си ок.

Последна редакция: чт, 29 дек 2016, 23:06 от sl

# 554

Това, че съставките издържат три години без пряка слънчева светлина няма да го коментирам...

Винтижите са ми слабост  и се старая да ги съхранявам добре.
Нямам развалени парфюми.
Ами как, кажи? newsm78 Маслата, които съдържат парфюмите като всички масла, мазни вещества имат определен срок на издържане ...след това дори и да е херметически затворен, поради влизащия все пак въздух се окисляват и променят аромата си...след време нямат нищо общо с първоначалния! Simple Smile
Няма мазнина с трайност 20 години Sad

Общи условия

Активация на акаунт