Парфюмни размисли и страсти - 205

• 106 881
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
  • някъде под слънцето...
Колко  20 годишни винтижа имаш и колко от тях са се развалили за да направиш това обобщение?

# 556
Колко  20 годишни винтижа имаш и колко от тях са се развалили за да направиш това обобщение?
Николко, просто следвам законите на химията и простата логика на природните процеси....не се заяждам, казах нямам опит и питам как наистина можем да ги съхраним ? Може би на тъмно, на хладно, добре запечатани...как?

# 557
  • някъде под слънцето...
Знам
Стана ми ясно, още от първия ти коментар.
Уважавам логиката, но говоря на базата на личен (и не само мой)  опит.

# 558
sl, а на какво е равносилно, на едп или си е съвсем друг тип концентрация?
Джеронимо, и аз не го откривам в енциклопедията от линка...

# 559
пред няколко години в една кутия в мазето намерихме http://www.fragrantica.com/perfume/Coty/Complice-11790.html,  парфюма вътре беше с цвят на бренди, ухаеше си добре, ретро миризма, странна за моя вкус, но не беше развален

# 560
Относно розите се сетих за този доста приятен мъжки дизайнерски парфюм с доста силно изявена роза
http://www.fragrantica.com/perfume/Cartier/Declaration-d-Un-Soir-15462.html
който според мен може преспокойно да се носи и от жени. Дали е българска или турска розата не мога да различа. Най-вероятно е синтетична, но ми харесва. Неприятно впечатление ми направи една консултантка в Notosgalleries Bulgaria, която ме убеждаваше, че бил дамски. Е, официално се води мъжки  Sunglasses Но ако само го е тествала без да бъде обучена - напълно я разбирам  Laughing

Може ли да се купи качествен мъжки парфюм за 50 лв. 50 мл. -  държащ силен мирис поне 2 часа и къде във Варна?

Да 200мл за 50лв Calvin Klein One Shock for him -трайност 8+ часа с две пръскания
Супер препоръка! Наистина траен, плътен, опушен и страхотен мъжки парфюм на чудесна цена в сайтовете, но в реалните магазини, работещи с официалните вносители, може и да надвишава 50 лв  newsm78. Мога да добавя и парфюмите на марките Yves Rocher и L'Erbolario, които мисля се предлагат и във Варна. Не са от най-трайните, но тези, които съм пробвал, със сигурност издържат поне 4+ часа при мен и са доста приятни. Трябва да се тества на място и да се прецени кои аромати се харесват.

За Коледа си самоподарих Кукуригу - http://www.fragrantica.com/perfume/Jean-Paul-Gaultier/Kokorico-12711.html
Обожавам какаото в този аромат. Уж не харесвам пачули, но тук не ме дразни хич. Даже ми допада доста. Явно има и различни сортове пачули, а тук са го налучкали по мой вкус. Парфюмът е спрян от производство и махнат от сайта на марката, така че съветвам феновете му да се заредят преди да изчезне или цените да станат космически   Wink
Поздравче с този танцуващ петел и удрящи барабани кокошки: https://www.youtube.com/watch?v=jKB3z6p6kWk

Последна редакция: пт, 30 дек 2016, 00:13 от ScorpionKing

# 561
Знам
Стана ми ясно, още от първия ти коментар.
Уважавам логиката, но говоря на базата на личен (и не само мой)  опит.
Значи няма точно определен начин за съхранение, нещо специално...! Simple Smile Вероятно поне трябва да е на тъмно, на хладно и с капачка!

# 562
  • някъде под слънцето...
sl, а на какво е равносилно, на едп или си е съвсем друг тип концентрация?

Примерно
http://m.ebay.com/itm/Vintage-CARTIER-PARFUM-DE-TOILETTE-PANTHER … 1914211826?_ul=AR

http://m.ebay.co.uk/itm/291742486306?_mwBanner=1
Определено не са чисти парфюми(имам и концентрации чист парфюм на същите парфюми, от които имам  parfum de toillete от  един и същи период), мисля, че са по близко до ЕДП.
пред няколко години в една кутия в мазето намерихме http://www.fragrantica.com/perfume/Coty/Complice-11790.html,  парфюма вътре беше с цвят на бренди, ухаеше си добре, ретро миризма, странна за моя вкус, но не беше развален
Да с годините парфюмите обикновено потъмняват, но това не променя качествата им.Възможно  e стартиращите ноти да не са толкова ярки и звънтящи, но в останалите няма разлика.

Последна редакция: чт, 29 дек 2016, 23:42 от sl

# 563
  • Germany
Джеронимо, личи кой е ретро и е гледал снимката без очила на телефона. Прочела съм надписа като Adeline. Съжалявам, че те подведох. Няма да се редактирам, мисля, че линка може да е полезен на някой, който търси по-стари и спрени парфюми. Още веднъж съжалявам.

# 564
Ясно. Благодаря за информацията, sl.

# 565
  • София
ScorpionKing - много хубаво мнение  Simple Smile

Ако не си опитвал, задължително тествай Cartier Declaration d'Un Soir Intense  Crazy Heart Eyes
Лудница е! За мен е дори по-добър от Declaration d'Un Soir. Много секси!  Crazy Но и не искам да го хваля прекалено много, за да не ни го откраднат жените  Mr. Green Тази версия е още по-кремава, поради тушираната подправъчност и засилване на сандаловото дърво, а розата е свежа, почти зелена, сравнително тънка, и ненатрпаваще се  Crazy

Колкото до Кокорико - усещах, че нещо такова ще се случи и ти благодаря за инфото. За мен, той е страхотен парфюм и доста смел, различен за стила на Гутие, но същевременно прекалено далече от модерните тенденции, което може би го обрече на провал от самия старат  Sad
Фен съм и на Kokorico by Night, който явно ще последва съдбата на първообраза си  Confused

gambino - ако ти е твърде странно или нетипично усещането от парфюмното масло, може да го разредиш в празно шише с пулверизатор/Рефан продават такива/, в пропорция 1 към 2 в спирт. Или иначе казано, към твоите 15мл добавяш 30мл спирт или хубава водка, няколко дни го разклащай хубаво Mr. Green, после изчакай поне две-три седмици и виж какво ще се получи. Това разреждане ще направи аромата по-лек, шлейфов и кой знае - току виж ти хареса  Simple Smile
По тази схема превърнах атара Al Haramain Black Oudh  в спрей вариант и честно - получи ми се доста добре  Sunglasses Така разредения резултат има някакви общи нюнаси с Айгнер ууд 1, но без розата и с много засилено усещане за вкусна шоколадова  дървесина, подозирам, идваща от комбинацията амбър, пачули и кедър. Наистина му се кефя  Mr. Green Имал съм случаи, напръскан с него, да тествам разни неща в мол и по-късно да си усещам творението по-силно от прясно напръсканите неща.
Така че, експериментирай, забавно е, а може пък и да ти се се получи нещо интересно и уникално в крайна сметка  Simple Smile

# 566
Deetron,
това за разреждането е полезно.
Благодаря  Simple Smile
Кокорико е хубав мъжки пафрюм, но някак изпреварил времето си

sl,
парфюма беше изразходван до капка от моя близка, тя така му се зарадва.....

# 567
  • Варна
........
Lyric и Beloved определено не са моите парфюми. Сега да не ми се разсърдят момичетата, които ги харесват, но на мен ми миришат като стар одеколон, навяват ми асоциация със стара изоставена къща, паяжини, врата скърца, докато я отварям да вляза. В стаята виждам счупено огледало, прашасало и мръсно, отварям скрина до огледалото а вътре два стари одеколона. Това е усещането, което получавам от тези парфюми, като искам да кажа, че не съм експерт, а просто любител и нещо, ако не ми доставя радост и приятни емоции го подминавам, без значение от марката.
Без съмнение любимец от този бранд ми остава Съншайн, определено той е моята епоха. Много позитивен, слънчев и дълготраен аромат.

Без да съм живяла в епохата, с която асоциираш Lyric и Beloved (вярвам, че никоя от пишещите в тази тема не са живели  Laughing ), а и без да оспорвам твоите усещания, картината, която описваш много ми харесва, разпалва въображението ми, потопява ме в някаква мистика и само по себе си това е доста интересно и вълнуващо. Друг е въпроса, че не свързвам тези парфюми с такава картина, а точно обратно - с блясък, разточителен лукс, червено кадифе, красиви хора с красиви обноски. Има нещо много очарователно в този ретро шик, който се завръща в много сфери на живота и който се опитва да заличи стерилността и унифицирането на свръхмодерните неща, които ни правят еднакви, равни, без душа... но това е дълга тема, а нямам време в момента  Laughing. А иначе - това им е хубавото на сложните парфюми - харесвани или не, карат те да мислиш и да чувстваш на едно по-дълбоко ниво.
Харесвам също първосигналността на Съншайн и на ред други, с които изобилства пазара - и за тях си има моменти, настроение, време и място.
Просто предновогодишни размисли  Simple Smile

Хубави празници пожелавам на всички!  bouquet

# 568
Ох Мимси, така хубаво си го казала! Hug bouquet Тези парфюми наистина са толкова противоречиви и  сложни, и така красиви.... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 569
Много благодаря на всички момичета, които ми отговориха  Hug
С още едно питане към познавачите на оригинални парфюми: искам да си взема малко количество от Jour D'Hermes Absolu, в ebay намерих разфасовка от 12.5 ml, което ме устройва идеално - http://www.ebay.co.uk/itm/Hermes-Jour-DHermes-Absolu-EDP-12-5ml- … :s40AAOSwyQtVw~xg
Дали е оригинален?
 bouquet

Общи условия

Активация на акаунт