По-бърз растеж на косата - тема 7

• 137 947
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
И аз ползвам само продукти за чувствителен скалп, заради това така разпитвам...доста неща ме дразнят от съставките и рядко експериментирам, но може да пробвам

# 556
АЗ правя домашния еластисайзер през седмица - две зависи кога съм свободна. Маслените маски са почти на всяко миене на косата. А за шампоана сега ползвам този https://mvcosmetics.files.wordpress.com/2010/04/garniershampooargan.jpg

# 557
  • Somewhere far away
Преди време питах , но не получих отговор - хайде сега пак.
Препоръчайте ми профи нощица, да е хубава но да не е на безумна цена .

# 558
  • В полите на Пирин планина
Преди време питах , но не получих отговор - хайде сега пак.
Препоръчайте ми профи нощица, да е хубава но да не е на безумна цена .

Аз имам ножица Солинген за домашна употреба, подобна на тази:

http://solingen-burgas.com/index.php?main_page=product_info& … ;products_id=4463

И аз харесвам шампоаните и балсамите / маските на ДАВ.

# 559
А после как редувате протеин и хидратация? Или по преценка от вида и това как усещате косата си ?

Всеки трябва да открие схема за себе си . Моята коса е много суха (боядисвам + сешуар). Когато хидратирам само косата изглежда много добре . НО , хидратиращите продукти съдържат вещества които изсмукват вода от околната сред НО и от дълбините на косъма , поставят ги на повърхността (най -лаишки казано ) и косата изглежда красива и загладена (такива са и всички полиращи продукти , т.н желатинови терапии за полиране , глицерина също действа така, силиконите) , и в един момент косъма започва да изсъхва отвътре. За това е нужен протеин (силно подхранващи маски ). Когато ги позвам , косата не изглежда така добре , но нали знаеш обикновено което е полезно не е много приятно ))).
Хидратация и протеин можеш да правиш (понеже най добре действат на влажна коса когато косъма е "отворен и податлив" (чи перверзно прозвуча Laughing)  , преди и след шампоана . Можеш да си избереш различни схеми , ще ти кажа моята , която помогна (косата ми беше спряла да расте ) .
 Един път купувам силно хидратираща маска (шампоаните ги сменям - ако съм правила масла преди измиването по силен и протеинов , ако не хидратиращ ), така около месец . После вземам силно подхранваща маска - хидратиращ шампоан и през миене маслени маски (преди шампоана). Веднъж месечно дълбоко почистване. Утре чакам едни много прехвалени продукти за връхчетата против цъфтеж и ще давам отзиви ако са добри .

# 560
Ох и аз не знам вече какво и как да ползвам. Толкова време се лутам и не мога да открия идеалната схема.
Косата ми сега е леко изтощена, суха,една безжизнена такава. Мажа масла-премива се или се омазнява. Имам и проблемен скалп-съответно експерименти с шампоани не мога да си позваля много да правя,че все се връщам на едни и същи лечебни.
Не знам къде бъркам. Какво и кога да ползвам. Писна ми да пробвам различни продукти и все да не съм доволна.
Не разбирам от какво има нужда тая моята коса. А имам хубава, гъста коса, не е като да изглежда зле, но има още какво да се желае и не е в най-добрия си възможен вид.
Някой може ли да препоръча как да започна в редуването на протеин и хидратация? Какви са стъпките? Какви продукти? Кое първо се прави? Така като за начинаещ.

# 561
  • Варна
После вземам силно подхранваща маска - хидратиращ шампоан и през миене маслени маски (преди шампоана).

Това е груба грешка,НИКОГА не се слага протеин след хидратиращ шампоан!Хидратиращия шампоан затваря косъма и протеина от подхранващата маска остава по повърхността вместо да влезе в косъма където му е мястото. В резултат имаме ефект метла.

the_most_happy /стария ти ник беше по-хубав  Heart Eyes/ комбинирай лечебните си шампоани с една хубава балансирана маска примерно Нутритермик. Аз лично често я ползвам с енергизиращия на давинес. Той ми се отразява като протеинов и нямам проблем с маската след това.  Казваш,че косата ти е леко изтощена.....дали не и липсва просто свестен финиш? И това е вариант.

Последна редакция: нд, 19 фев 2017, 21:55 от prinzesata

# 562
Благодаря Аурора  bouquet
Принцесата и аз това знам, че не трябва да ги смесвам. На този етап съм още на хидратация, но започвам да се оглеждам за подхранващи продукти.   Wink и дано порасте тази косица най-накрая.. Laughing

# 563
Принцеска, всеки шампоан отваря косъма за да го изчисти- едните по малко другите повече , а аз все пак когато пиша упоменавам че говоря за изтощена от боядисване коса - а при нея косъма си е почти перманентно "отворен" и като комбинирам протеин и протеин , финиша не се справя да я усмири. Тук е хубаво, забравих да напиша , а и забравям да правя, е подкиселена вода за изплакване - която затваря косъма . а колкото е повече оставен косъма "отворен" толкова е по - хвърчащ и чупещ се
И да поблагодаря за рецептата за домашния еластайзер  Heart Eyes

Последна редакция: нд, 19 фев 2017, 22:46 от AuroraBB

# 564
  • Варна
 Абе...моята чума е изрусявана от близо 15г. ежемесечно Верно само с боя,ама то си пак терор на макс  Laughing. Тая грешка съм я правила няколко пъти в началото когато се лутах с профи козметиката...няма да казвам колко пари ми струваше,защото ако ММ случайно ме прочете може и инфаркт да получи  Joy.
 Може и да си права,но аз ползвам наистина силни продукти/леките нямат ефекта,който искам/ и категорично мога да кажа,че протеинова маска след хидратиращ шампоан при мен е равно на катастрофа/косата няма сресване/. Като цяло по тая причина нямам нито един хидратиращ шампоан/имам няколко балансирани/ и редувам маските.

# 565
Кажете коя е наистина добра хидратираща маска?

# 566
# 567
Цитат
the_most_happy /стария ти ник беше по-хубав  Love/ комбинирай лечебните си шампоани с една хубава балансирана маска примерно Нутритермик. Аз лично често я ползвам с енергизиращия на давинес. Той ми се отразява като протеинов и нямам проблем с маската след това.  Казваш,че косата ти е леко изтощена.....дали не и липсва просто свестен финиш? И това е вариант.

Благодаря, знам, че е по-хубав, ще си го върна, но сега го смених поради едни други съображения. Mr. Green
Финиш ползвам Л2 и митик ойл, и двете не ме впечатляват особено и не правят кой знае какво. Маските са ми на вакадамия, вече съвршва и на Матрикс, мажа и кокосово масло, рициново и Икаров по веднъж на две седмици, а понякога и по-често. Явно от многото продукти става някаква мешавица и не знам кое, кога и как да използвам.

# 568
Цитат
the_most_happy /стария ти ник беше по-хубав  Love/ комбинирай лечебните си шампоани с една хубава балансирана маска примерно Нутритермик. Аз лично често я ползвам с енергизиращия на давинес. Той ми се отразява като протеинов и нямам проблем с маската след това.  Казваш,че косата ти е леко изтощена.....дали не и липсва просто свестен финиш? И това е вариант.

Благодаря, знам, че е по-хубав, ще си го върна, но сега го смених поради едни други съображения. Mr. Green
Финиш ползвам Л2 и митик ойл, и двете не ме впечатляват особено и не правят кой знае какво. Маските са ми на вакадамия, вече съвршва и на Матрикс, мажа и кокосово масло, рициново и Икаров по веднъж на две седмици, а понякога и по-често. Явно от многото продукти става някаква мешавица и не знам кое, кога и как да използвам.

Пробвай крема на маракеш за цъфтяща коса.Страхотен е  Heart Eyes
Моя стара любов е той.И се радвам,че си го поднових.Няма да му изневерявам вече   Embarassed с дуги продукти.
ДПШ използваш ли?Да премахваш натрупванията?

# 569
  • Бургас
И от мен глас за тази маска на Moroccanoil.

Общи условия

Активация на акаунт