Косопад - 10 тема

• 199 936
  • 776
  •   1
Отговори
# 405
Много кофти, 10 години си е дооста време. Cry Моят не е от толкова дълго, но като гледам как не се повлиява от нищо, започвам да си мисля, че така ще си остане. Лошото при мен е, че накуп се откри дефицит на вит. Д, високи мъжки и ниски женски хормони и е абсурд да разбера къде всъщност е проблема.

# 406
Много кофти, 10 години си е дооста време. Cry Моят не е от толкова дълго, но като гледам как не се повлиява от нищо, започвам да си мисля, че така ще си остане. Лошото при мен е, че накуп се откри дефицит на вит. Д, високи мъжки и ниски женски хормони и е абсурд да разбера къде всъщност е проблема.
То и нормални да са ти хормоните, не е гаранция, че няма да имаш пак косопад. Виж колко дами в темата са така/ с нормални стойности на хормоните/ и страдат от косопад. И аз съм в това число. Изобщо.... скапана работа.

# 407
Да, като цяло си е много кофти. ooooh!

# 408
То и нормални да са ти хормоните, не е гаранция, че няма да имаш пак косопад. Виж колко дами в темата са така/ с нормални стойности на хормоните/ и страдат от косопад. И аз съм в това число. Изобщо.... скапана работа.

Нормални, нормални..колко да са нормални? Някои доктори "разчитат" резултатите както Дяволът чете Евангелието  Tired Отделно дали са пуснали всички необходими хормони имащи потенциално отношение към косопада. За това се иска високо ниво на компетентност, което май, май е рядкост.....

И не, не зная кои са всички необходими х-ни; отказах да се свръхзадълбоча по темата..по ред причини  Tired, но тук има момичета, които са чели много и са споделяли, включително и линкове.  bouquet

P.S.: малко песимистично и леко хейт излезе  Embarassed дано имам поводи да си променя мнението

# 409
http://apteka-optima.com/86/%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%BE … -150%D0%BC%D0%BB/

Момичета някоя от вас ползвала ли е този шампоан,дали ще има ефект от него?

# 410
Някои доктори "разчитат" резултатите както Дяволът чете Евангелието  Tired Отделно дали са пуснали всички необходими хормони имащи потенциално отношение към косопада. За това се иска високо ниво на компетентност, което май, май е рядкост.....
Това с компетентността на лекарите наистина е голям проблем.
Аз съм пускала две дузини хормони, къде каквото видях и прочетох, че може да има връзка с косопада... и никой лекар не даде ясно становище. Всичко било наред.

# 411
sharpy, дано наистина хормоните са на ред и косопадът не е от тях, че ако те се объркат е по-сложно и неприятно, не че да гледаш как ти оредява косата (по каквато и друга причина да е) е голяма веселба Disappointed

** Липсват ми някои от любимите емотикони! в новата версия на сайта Imp

# 412
Самсара, а какво ти е нивото на цинк? Желязо? Б12?
Питам понеже при мен те основно повлияха положително, плюс витамин Д.

В норма са, Мон...Но вит. Д ми е мнооого нисък - при минимална 50, моято е 30.
Докторът ми тук иска да го вдигне поне до 70. И сега съм 3 месеца на доста високи дози вит. Д.

# 413
Искам да ви попитам кое според вас е по-добро/по-силно,по-ефикасно/:
Приорин или Цистифан
Вчера цял следобед ги гледах, сравнявах, но въпреки всичко не можах да преценя/от състава и на двете/.
Питам защото аз вече 2 опаковки изпих Приорин и нещо май вече не ми действат.Косопада ми се усилва всеки ден, след всяко къпане. Знам, че е хубаво да се приемат повече време за добър ефект, но ме притеснява, че аз и преди съм ги пила и ефекта без положителен и доста бърз.
Та затова взех да се чудя дали да не ги сменя с Цистифан, тъй като четох скоро за съфорумка, която ги е пила и е доволна/ако се включи с мнение ще съм и благодарна/.

Ако някой  ми даде съвет или поне насока /стрували ли си да ги сменям, ако цистифана е по-слаб от приорина/ ще съм ви много благодарна  Praynig bouquet

# 414
  • Бургас
Здравей!
Аз бях пила Цистифан 3 месеца.На основата на л цистин е -аминокиселината,която е отговорна за синтеза на кератин.Дозата е 2 грама за дневен прием ,което сравнено с Приорин е в пъти.Приорин не съм пила,понеже състава му ми се струва доста слаб,единственото което не ми е ясно е този екстракт от просо,другите компоненти може да си ги вземете и поотделно.В момента пия Цистифан ,но по 3 таблетки ,не 4,понеже пия и Пантогар ,в който има цистин .Проверете си железния панел,както и В12 и цинк,понеже там е доста тънък баланса.Превеса на B12 черпи от железните ресурси,но общо взето когато е дълго продължаващ косопад проблема почти винаги се оказва на хормонална основа.За съжаление косата почти винаги страда от такива хормонални дисбаланси и сривове,а е доста трудно да се локализира проблема,понеже дори и изследванията да са в референтни норми,корелацията между различните хормони е индивидуална и доста е трудно да се разчете за конкретния човек кое е оптимално ниво.Дори и самите лекари действат на принципа проба -грешка,да се види как се повлиява организма.
Конкретно по въпроса-може да пробвате Цистифан-добър е ,но самите хранителни добавки повече стимулират растежа на косъма,самия косопад вече е по-трудно да се появлияе само от тях/ако не е сезонен или реактивен/.

# 415
Здравей!
Аз бях пила Цистифан 3 месеца.На основата на л цистин е -аминокиселината,която е отговорна за синтеза на кератин.Дозата е 2 грама за дневен прием ,което сравнено с Приорин е в пъти.Приорин не съм пила,понеже състава му ми се струва доста слаб,единственото което не ми е ясно е този екстракт от просо,другите компоненти може да си ги вземете и поотделно.В момента пия Цистифан ,но по 3 таблетки ,не 4,понеже пия и Пантогар ,в който има цистин .Проверете си железния панел,както и В12 и цинк,понеже там е доста тънък баланса.Превеса на B12 черпи от железните ресурси,но общо взето когато е дълго продължаващ косопад проблема почти винаги се оказва на хормонална основа.За съжаление косата почти винаги страда от такива хормонални дисбаланси и сривове,а е доста трудно да се локализира проблема,понеже дори и изследванията да са в референтни норми,корелацията между различните хормони е индивидуална и доста е трудно да се разчете за конкретния човек кое е оптимално ниво.Дори и самите лекари действат на принципа проба -грешка,да се види как се повлиява организма.
Конкретно по въпроса-може да пробвате Цистифан-добър е ,но самите хранителни добавки повече стимулират растежа на косъма,самия косопад вече е по-трудно да се появлияе само от тях/ако не е сезонен или реактивен/.
Огромно благодаря за изчерпателния отговор  bouquet bouquet bouquet
Ще пробвам приема с Цистифан/така или иначе не съм го приемала и искам да видя как ще влияе на косата при мен/.
Тъй като вчера докато се опитвах да събера информация за Цистифан се натъкнах само на две аптеки, които го продават в България. Ти от къде си го купуваш?  newsm78 Praynig Simple Smile

# 416
  • Бургас
Фармастор Бургас.Вижте и във Фрамар и Софармаси

# 417
Здравейте момичета,

Присъединявам се към темата. Аз имах проблем с нервната система в следствие на което засилен косопад от около половин година. Не мога да преценя колко е страшно положение, след като чета че в норма е падане на от 50 до 100 косъма на ден и 250 при изминаване. Но вчера като се боядисах имам чувството, че паднаха две чепи с коса, имам усещането, че уредява на места. Взела съм на Керастазе едни ампули за уплътняване на косата и шампоан за същото. Може ли да ми препоръчате с какво да ги заменя - шампоан, ампули, спрей? Четох за цистифин, но засега се въздържам от добавки през устата.

# 418
И аз имам проблем с косопада, забелязвам, че най-често това се случва след стрес и напрежение. Затова се записвам с едно здравейте, за да мога да си следя темичката.  Hug

# 419
  • София
Здравейте момичета,

................ след като чета, че в норма е падане  от 50 до 100 косъма на ден и 250 при изминаване. ..........

Това твърдение ако е вярно, значи нямам косопад, но много ме съмнява, че е така  Tired

Общи условия

Активация на акаунт