Юлски бебета 2016 - тема 3

• 31 612
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
Мерси, момичета. Утре ще взема от този на Маример пък да видим. И дано ви се оправят бебоците, че много гадно така...нашия още не е боледувал (да чукна на дърво) ама тия пусти сополи много ме дразнят. Утре ще ходим да му пуснем един носен секрет дано няма бактерии....  Praynig

# 451
Мерилин, щом ръцете и краката са студени, значи. ще вдига Т. Поне аз така знам.
Свещички слагай, дано не вдига. Хексалгин? Ама е много малък още. Не знам дали може да се даде.
И аз треперя за Катето. Баткото и ММ са много болни.

Дано не я хване, че е ужасно такива мънички. Ще треперим цяла нощ
Merilin2,
И аз от опит знам,че щом крайниците са студени се очаква температурата да се качва още. Дано скоро се оправите.Много е мъчително така. Cry

# 452
  • София - Варна
Ужас, да.
Хексалгин можело да се дава по следния начин: брой капки 2 пъти по-малък от килограмите на детето. Твоето момче, Мерилин, помня, че беше голямо, значи сигурно поне 3 капки. Мен обаче си ме е страх да давам на такова малко бебе, на баткото съм давала течен анаглин и повече от 5 капки дори, по погрешка, ама беше на 18 месеца. Но пък високата Т също не е ОК. Предполагам, че ще се решава на момента, дано не се стига до него.

# 453
Бързо оздравяване на бебоците!
За Пипа и аз си мислех тези дни.

# 454
  • София
Ох, цял ден ви чета и ви мисля.
И за моя изненада и моят мъж се прибра болен - гадене, втрисане, абе ужас. Веднага взех мерки, защото след два дни сме на консултация. Дано всички болни да оздравеят скоро и най-вече бебоците, че те нaй-много се мъчат, душичките. Praynig

Последна редакция: вт, 20 дек 2016, 20:05 от Bellindaa

# 455
Аууу дай боже по скоро да се оправяме всички . Моята душичка снощи цялата вечер спа на гардата ми , а днес беше много крива в някои моменти. Кашлицата много я измъчи.  Praynig тая вечер да е по спокойна.

# 456
Ох, миличките, бързо да се оправят бебоците!  Hug

# 457
Благодаря за пожеланията аз само се моля през нощта да не вдигне над 39.

# 458
  • Варна
Леле момичета вие сте изписали темата!
Африканче, Мишолинка ние сме добре. Бяхме на Алерголог в София. Изследванията ни за различни алергии са отрицателни,но все пак ни поставиха диагноза алергичен колит. Дали имаме АБКМ един Господ знае! До навършване на годинката и двете ще сме на строга безмлечна диета. Иначе си се кърмим. Малката си хапва много добре,расте,дивее си. Аз я захраних с оризова каша и много й харесваше,но пък страшно й дразнеше коремчето. Сега от 4 дни давам морков. Малко му се мръщи,но коремчето е спокойно. Ще давам още няколко дни и после ми се иска да дам тиквички. Лошото е, че предвид колита сме много ограничени откъм храните,а и трябва много да внимавам какви готови пюрета й купувам. На тиквичките сега не им е сезон и предполагам са наблъскани с химикали.
Някой знае ли дали броколи и карфиол биха предизвикали колики?

# 459
Pipppa, радвам се, че сте добре Hug Дано съмненията за алергия се отхвърлят, но най-доброто в случая е кърменето Peace
Не знам от колко време захранваш, но от това, което съм чела, броколито и карфиолът не са подходящи първи храни, тъй като е възможно да газообразуват.

# 460
Единствения най-успешен начин за мен е с аспираторите за прахосмукачка Simple Smile Като преди това пръскам физиологичен разтвор.

Аз да се оплача пак -днес пробвах към зеленчуковото му пюре да добавя малко АМ и малко плодово пюре уж да му се подобри вкуса. НО пак голям рев, големи мъки...

Мисля да го пробвам сега на следващото хранене с течните каши на Нестле.
Някой някъде беше споменал че са много хубаво и харесвани от децата. Чудя се само с обикновения биберон за млякото ли да я давам или ще трябва биберон с по-големи дупки?
Някой с опит с тези течни каши??
Знам че си има биберони за твърда храна. На НУК л размер от калчук са с х на отвора, също знам за на авен с трите степени на 3.

# 461
Дени 11, течните каши на Нестле си ги даваш от шишето което пие мляко. Тя затова е течна - за да може да се даде дори и навън,ако сте.Просто разклащаш,сипва в шишето и аз лично я затоплям малко.

# 462
Добро утро, снощи чак в 2 и 30 успяхме да свалим температурата след нурофен и кърпи с оцет и вода на челото (панадола и свещичките не помогнаха). От тогава не е качвал, сутринта мърдаше ръцете и краката, не беше толкова отпуснат, сега пак спинка. Вчера и днес не съм го захранвала, той изобщо не е в настроение за захранване.

# 463
  • София - Варна
Мерилин, колко беше Т? Как свещички не помогнаха? И Катето се разболява май, кашля. След малко ще меря Т.

# 464
Относно течните каши - благодаря за отговорите. Пробвах с нормалния си биберон ( Авент 3 дупки), бях готова да пробвам и с такъв с прорез (3 степени) , но той само го помириса и не пожела изобщо за засмуче биберона! А така се надявах, че моето човече ще ги хареса поне тези каши....
Голяма мъка с това хранене Sad

Общи условия

Активация на акаунт