Юлски бебета 2016 - тема 3

• 31 619
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте мами,
Много одавна не бях влизала,нямам време.Много сте изписали незнам дали ще мога да ви изчета.Лек ден-аз започвам да чета

# 466
Afrikancho и при нас почна със закашляне само. температурата постоянно беше 38,5. Сигурно 3 свещички сложих през целия период и няколко пъти давах панадол, но температурата не спадаше. Днеска пак качи пак бяхме на лекар, направиха му кръвна картина и нищо лошо не излезе там. Така ще е тези дни, само дето и аз почнах вече да рева днеска, защото ми е много жален и от кашлицата си изгуби гласа. Извинявайте че само се оплаквам, но какво ли не бих дала аз да съм болна, а не той!

Последна редакция: ср, 21 дек 2016, 18:27 от Merilin2

# 467
Мерилин, дано малкият оздравее в най-скоро време! Няма как да не ти е мъчно Sad майки сме, но аз все се успокоявам, че „и това ще мине”.  Hug

# 468
  • София
Мами, днес следобяд стана нещо много гадно - бебо си скъса горната ципичка в устичката. Сигурно съм най-лошата майка, един час съм ревала. Водихме го в спешното - казаха, че няма нищо страшно, само да го промиваме. Но на мен пак ми е притеснено  Cry

# 469
Мами, днес следобяд стана нещо много гадно - бебо си скъса горната ципичка в устичката. Сигурно съм най-лошата майка, един час съм ревала. Водихме го в спешното - казаха, че няма нищо страшно, само да го промиваме. Но на мен пак ми е притеснено  Cry
О миличкото! Не се притеснявай не можем да предвидим всичко! Ще мине Simple Smile

# 470
  • София
Знам, но ми е гузно.

# 471
Belinda как е днес бебчето? Afrikancho оправяте ли се? При нас температурата седи 38,4 сега я мерих. Отпуснат, спи му се, кашля. Мъчението продължава.

# 472
  • София
Belinda как е днес бебчето? Afrikancho оправяте ли се? При нас температурата седи 38,4 сега я мерих. Отпуснат, спи му се, кашля. Мъчението продължава.
Изглежда така все едно нищо не е станало , а аз не успях да заспя цяла нощ от притеснение да не рукне пак тази кръв. Слава Богу - добре е. Днес сме на консултация, та ще видим и педито какво ще каже. Ох дано ви се оправят бебчетата по-скоро. Аз от раждането не бях плакала. Дръжте се!  Simple Smile

# 473
Здравейте,исках да питам колко дни може да стои отворено пюре на hipp.

# 474
Дано всички бебчета бързо се оправят  Hug и за Коледа са здрави,а мамите спокойни.
Днеска и ние ще посетим педи,пъпчиците на крачето се разрастват  Tired

# 475
  • София
Да ви питам това контейнерче за урината като му го сложа сутринта на консултацията ли го махат? Имате ли наблюдения?

# 476
Здравейте,исках да питам колко дни може да стои отворено пюре на hipp.
Мисля 2, до максимум 3 дни. Но най-сигурно 2 дни

# 477
Искам да се оплача, че моята бебка изобщо не се храни както трябва и не знам какъв може да е проблема.
Храня я с Лактана Био. На кутията пише, че бебе на 5 месеца трябва да изяжда около 200 мл. през четири часа, пет хранения за ден.

Моята беба, снощи в 1:00, изяде едва 60мл. после чак в 09:00 - 60мл. Като заспа в 11:00 се пробуди в 12:00 и в просъница изяде 120 мл.(никога досега не е изяждала и повече) в 15:00 отказа пюрето и АМ и сега(17:00) отново, като я приспивах, почти заспала, изпи 120мл.
Направо не знам защо така не яде Confused Опитах да ѝ дам и Аптамил (понеже след като ни изписаха от болницата бяхме на това АМ), но същата работа-пак не го иска. Някой има ли подобен проблем? Или имате ли предположение, защо може да отказва да яде и има ли начин да я накарам да хапва? Sad

# 478
Стаси,  ти споделила ли си с педиатъра и той какво каза.
Отколкото време е така и колко е качила за месец?Изхожда ли се редовно и пълни ли памеперса от двете страни?

# 479
  • София - Варна
Мерилин, засега държим фронта, и тя, и аз, ама не знам докога... Твоят бебок оправя ли се?
Стаси, малки деца (на по 1-2 години) нямат апетит при дефицит на желязо, а и Б12. Но пък за такова малко бебе не съм сигурна дали е възможно, и все пак е на АМ, а не на кърма. Обикновено дефицитите лъсват при кърмени дълго бебета, когато майката е със съответния дефицит и захранването е късно.
Попитай педи за това все пак, но за изследване на желязо и Б12 трябва венозна кръв, а такова малко бебе да се дупчи... Аз още на баткото не съм пускала Б12, хем е на 3.
Освен да ѝ даваш по 2 капки Малтофер, това е профилактичната доза, но пак си е опасно, трябва да питаш педи. Всъщност профилактичната е 4 капки и май не е кой знае колко опасна, ако примерно направиш един курс от месец. Питай педи за тия неща.
Аз знам за деца, които нямат апетит заради ниско серумно желязо. Дори на моя син му пуснаха желязо, когато отказваше да се храни (той още си отказва, и ще пускам Б12 някой хубав ден), за да се види дали не е оттам проблемът. Не беше желязото, но познавам деца с дефицит на желязо и липса на апетит, които след прилагане на съответното количество желязо, са прояли отново. Дори сега мисля да му давам половин-един месец по 3-4 капки Малтофер.

Общи условия

Активация на акаунт