Юлски бебета 2016 - тема 3

• 31 596
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
Мамчета, от къде пазарувате дрешки за бебчетата? Сега се ровя в някакви сайтове и търся нещо интересно да му поръчам, нещо по-цветно, че ми писнаха тия черни/сиви дрехи. Тук в Стара Загора в магазин Па па има много неща и са евтини, но пък едноцветни пак  newsm78 Споделете сайтове от които пазарувате.  bouquet

# 496
Ние сме най-финни. На 4м3с - 6кг, 63см. Удвояваме рожденното тегло. Според педиатъра и консултант сме във всички норми, които все пак са си само статистика Peace А и имайки предвид всички трудности, аз съм доволна Heart Eyes
В момента в Mothercare има намаления

# 497
Здравейте,исках да питам колко дни може да стои отворено пюре на hipp.
48 часа

# 498
Колко ви тежат бебетата на 5месеца?

Ние сме много големи 8200, 69см.
Нашата девойка на 4 м и 3 седмици тежи 8300 и е 69 см. Днес бяхме на педиатър, говорихме си за захранването - ще започна с пюренца на хип тиква. Но... дъщеря ни се роди 4100. Все мисля, че на тегло е много, но предполагам в последствие ще спадне качването на килограми.
Срещнах се днес с една приятелка, чиято девойка е 4 месеца по-голяма от нашата и така мъчно ми стана. И те днес са били на консултация при частен педиатър (смятайте какъв боклук е държавния и) едва днес майката вижда, че дудкатя на детето е със слепена ципа.... момичета и аз не зная какво се прави в такива ситуации. Даже не бях чувала Sad казали са и че се ходи за отлепване. Някоя мама имала ли е подобен проблем и от какво се получава? Кога се получава това при момичетата и дали е болезнено това отлепване... Боже цял ден я мисля тази приятелка Sad Споделям ви, защото аз освен да замълча, друго не успях да направя, за да помогна, но само при мисълта за залепване и отлепване, ми се къса сърцето Sad

# 499
Момичета много ви благодаря за отговорите!

Африканчо, благодаря ти за информацията! Това не го знаех, но тук всеки ден научавам по нещо. Simple Smile

Малката винаги се е хранила на посоки и за часове и за количество. Педито каза да записвам за ден колко изяжда - 750мл беше за целия ден. От време на време обаче идват такива периоди в които яде по-малко. Памперсите са ОК според мен, защото ака всеки ден и при всяка смяна са начишкани. Чудя се дали е възможно още да има колики(акото е зелено, а ми казаха че това е от коликите) или зъбче да дразни положението - не знам, колкото и да се притеснявам и да го мисля, нищо няма да измисля.. Утре ще отидем до болницата и ще питам педито.

На 5 месеца малката тежеше 7900.

Дрехи за бебето не купувам онлайн, а само от магазини в града - око да види, ръка да пипне Simple Smile

Имам още въпросии и те са свързани със захранването. Simple Smile  Не мога да разбера плодовете как се включват. Малката към 14:00 яде зеленчуково пюре. Ако искам, примерно, да й дам ябълка, в деня вместо моркови, трябва да дам ябълка или те са в отделен час? И кога следобед или преди обед? И кашите кога се дават следобед или преди обед? Чета, чета и пак чета в нета информация за захранването и навсякъде по 1000 мнения за едно нещо, така много се обърквам кое как трябва..  

# 500
Това със слепването ми е много странно. Не знам възможно ли е, след като всеки ден я чистя там, да се слепи. Може би въпросната майка не ги е разделяла редовно.

# 501
ansy81, На една моя приятелка момиченцето имаше подобен проблем. Сега ми се губи точната информация по този случай, че беше отдавна, но ако помня правилно, дадоха някакъв крем или нещо, с което да третира мястото и ако не помогнеше, щяха докторите да я отлепят. В този случай въпросното кремче помогна. Но това се случва в чужбина, в БГ не знам как процедират. Ще видя моята приятелка след празниците (след нова година) и ще споделя опит, ако не е късно. Добавям само, че без лекарско мнение, не бива да се третира мястото на своя глава с кремчета (да не се окаже, че вместо да изпиша вежди, ще избода очи).

Имам възражения относно разсъждението, че кърмата не е хранителна след определен период от време или липсва желязо. Това са приказни на нашите лекари от време оно и доводи, за да се захрани бебето по-рано. Има си проучвания, които доказват, че желязото в кърмата е много по-усвоима.
Не искам да се хваля, да не ме чуе дяволът, но вкъщи постоянно някой е болен. Аз два пъти се разболявах, каката на няколко пъти имаше висока температура, ранен стадий на ангина, често ходи да прегръща бебето, а аз откачам и й се карам. До момента, да чукна на дърво, пу-пу-пу, бебчо не се е разболял. Аз го отдавам на изключителното кърмене и антителата, които получава от мен.
Разбира се, това не искам да се тълкува като упрек към хората, които хранят с адаптирано мляко. Винаги съм била на мнение, че кърменето е най-добрият подход, но не на всяка цена.

300 грама наддаване в този период са си съвсем нормални. Бебето забавя развитието на теглото си в този период. Не може да очакваме да качват неопределен срок по 1000-1500 грама на месец.

SstaSsYy, колкото повече информация четеш, толкова различни мнения ще видиш. Действай според нюха си.

Последна редакция: чт, 22 дек 2016, 23:30 от Buzzz

# 502
  • София - Варна
Стаси, че добре си хапва детето. То по толкова трябва да яде на тази възраст, а и е добре на килограми.
Смайл, нямам идея и аз какво ще правя. Знам само, че скоро ще мина на безглутеново, и предполагам, че няма да ми е трудно да "мина" всички вкъщи на подобно. Joy А пък продуктите за бебета до не знам си каква възраст (кашите примерно) не съдържат глутен.
Аз пак ще ходя при Тодорова и мога да я питам по-подробно за това. На първия преглед преди месец, на който реално ми постави диагнозата ми каза, че до 3-годишна възраст е добре детето да не консумира глутен, особено ако е момиче. Аз тогава не задълбах в тая тема, просто ми мина покрай ушите това.
Бъз, не съм особено съгласна тук. Може желязото да е по-усвоимо, да, но като майката има дефицит, откъде ще дойде това желязо, или каквото и да било друго.
Ще дам пример със Зорница Павлова (доста известна влогърка, която дори се появи в предаването на Гала)... Тя самата има май голям дефицит на Б12, кърми изключително детето си, и то се оказва в крайна сметка с дефицит. Има и много други такива примери, добили известност. Малко се разтърсих из нета и веднага намерих подобни.
А пък за желязото мога да дам пример със своя близка приятелка, кърмила изключително до 6-7-ти месец. Детето е с железен дефицит и много нисък хемоглобин още на 10 месеца. На моята приятелка желязото ѝ се оказа 2 при граници от 6.6-26... Феритинът също ѝ беше на долна граница. Сега не знам дали детето заради това е така, но във всички случаи едва ли е имало много желязо, идващо от кърмата.
Да не си помислите, че съм против кърменето сега. Mr. Green Говоря за случаи с големи дефицити при кърмачката.

# 503
Стаси,  явно си е период. Щом си пълни памперсите,  наддаване и се чувства добре не се притеснявай.
Африканче,  мерси за отговора! Скоро ще ходим на гастро и ще питам за глутен.
Така е кърмата е най-доброто средство,  но ако има. Друг е въпросът,  че ако майката е с дефицити,  колкото и да изсмуква вит. и минералите от майчиния организъм,  ако няма добавяне то все някога ще свърши.

# 504
Мамчета, от къде пазарувате дрешки за бебчетата? Сега се ровя в някакви сайтове и търся нещо интересно да му поръчам, нещо по-цветно, че ми писнаха тия черни/сиви дрехи. Тук в Стара Загора в магазин Па па има много неща и са евтини, но пък едноцветни пак  newsm78 Споделете сайтове от които пазарувате.  bouquet
Мелисандра,
Учудвам се, че говориш за сивочерни дрехи за бебоци. Децата си ги обличам изключително цветно. Дори за баткото (купувам за 6г) едва сега започват да преобладават по-скучни и без картинки дрешки.  Като станат големи, ще носят достатъчно сиво/черно. За магазини знам, че в СЗ има един магазин Минимод на главната. Има и един много голям в някаква "бизнес" сграда близо до центъра, но въобще не съм наясно там с улици, само помня, че от църквата се тръгваше нагоре.
Аз им купувам редовно от Mothercare, Next. В МОЛ-овете пазарувам от уайкики.

С 2 момчета съм и съм некомпетентна по момичешките въпроси. Само съм виждала, че в МД има детска гинекология.

Pipppa,
Аз захраних с тиква и първите 3 дни в памперса изведнъж само слуз  ooooh!. Говорих с лекарката и тя ме посъветва да дам още 2-3 дни. На 4ия ден се оправи и ме одраска зъбче  Simple Smile

# 505
Момичета моя юнак качи 800гр и 3см. На 5м е вече. Той сега си наваксва с кг. Имаше проблеми със стомахчето и 1м качи само 600гр. Сега е 6500 и е висок 67см. Много е жилав и подвижен! Малко под средното е за момчета, но е в норма. Това не са ядове! Важно е да са здрави и жизнени!

# 506
Днес Любо става на половин годинка  Hug Спретнах му вчера една тортичка, тия дни съм се отдала на майсторене - общо две торти, меденки с глазура, мъфини с декорация... Хем съм сама с бебо, никой не го е гледал през това време.
За слепването една майка от парка имат същия проблем - педи й е показала как лекичко да разделя и да маже с крем, ама виж не съм се интересувала какъв беше. Не съм я  виждала скоро да я питам как са нещата, иначе на прегледа на 6м при нефролог са й го забелязали, там оглеждат и на момченцата атрибутите и казват повече неща, отколкото джипитата. Имам направления, купих и колекторчета, но ще изчакам да минат празниците и тогава ще запазя час.
За кг на 5м беше 6680 и 67см, сега на 6 е 7220 и 69см, на мен ми се вижда фин  Mr. Green

# 507
  • София
Оо и аз ще си взема направление след празниците. Не би трябвало да ми откаже, нали? Simple Smile

# 508
Здравейте, момичета! Пиша Ви, защото забелязах нещо притеснително при бебо. Докато суче когато е заспал изведнъж започва да му се тресе главата и едната ръка. Това го забелязах от 1 месец, правил го  е 4-5 пъти. Не се събужда и сученето продължава, но ми се вижда странно. Другата седмица ще споделя с педиатърката и ще видим какво ще правим. Иначе детето се развива много добре, енергично, подвижно и общително е, но какво ли е това? Става само когато суче преди заспиване, в будно състояние не се е случвало. Има ли някой, на когото му се е случвало?

# 509
Здравейте, момичета! Пиша Ви, защото забелязах нещо притеснително при бебо. Докато суче когато е заспал изведнъж започва да му се тресе главата и едната ръка. Това го забелязах от 1 месец, правил го  е 4-5 пъти. Не се събужда и сученето продължава, но ми се вижда странно. Другата седмица ще споделя с педиатърката и ще видим какво ще правим. Иначе детето се развива много добре, енергично, подвижно и общително е, но какво ли е това? Става само когато суче преди заспиване, в будно състояние не се е случвало. Има ли някой, на когото му се е случвало?
На мен ми се е случвало докато суче, спейки. Главичката й притреперва за кратко. Аз си го обяснявам с това, че тя е по-отпусната, а струята силна. Не съм го сметнала за нещо притеснително Thinking

Общи условия

Активация на акаунт