Искам да кажа ... (99)_05.12-11.12.

• 52 563
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
С Дребосъчка (след дни става на 8 ) четем заедно. Тоест тя чете до мен на глас, а аз коментирам чат-пат някой момент или отговарям на въпроси или дообяснявам. С момчетата (на 10 и 12) по-различно - четат сами, а аз после питам какво са прочели, до къде са, задавам ключови въпроси и обяснявам нещо по-важно. Дори да им е ясно всичко, те го четат на немски, важно ми е да го изговорим отново, на български, за да не им липсва лексика и по тази тема.

Последна редакция: пт, 09 дек 2016, 09:38 от Анонимен

# 376
5 лв. лимит за подарък не сме имали никога. В класа на баткото се купуват подаръци на стойност 20 лв, като предварително всяко дете знае на кого ще купува, а в класа на малкия - подарък унисекс на стойност 15-20 лв, като там не се знае кой на кого купува, разиграва се томбола.
Една година на сина ми се падна да купува подарък за момиче, което той не харесва, но тя го харесваше и беше голямо сърдене, защото купих гривна и по недоглеждане на нея имаше и сърце. Още си носи гривната девойката, явно съм уцелила подаръка.

# 377
Имаме си именячки- малки и големи! Да са живи и здрави им пожелавам!

Янечек, 20 лева за новогодишен подарък на съученик  са прекалено много. Не го казвам от стиснати чувства, а от факта, че точно този месец има родителите, чийто портфейли са изтънели значително. Отделно колкото повече са парите- възможностите се увеличават, съответно и претенциите и очакванията на децата. И за мен 5 лв. са нюню, но това е положението. Даже ако се разтърся по магазините и ще ми останат, а в кутийката ще има 3 неща. Отделно е по- неангажиращо. Каква файда да купиш игра за 20 лв. (примерно) и да се окаже, че детето я има. Или нещо друго, което не е по неговия вкус.

# 378
  • Варна
Рабит, аз съм купувала за дете около тази възраст детски таблет. Баш пластмасова играчка си е, на батерии, струваше двайсетина лева и с него се учеха букви, цифри и какво ли още не. Демек хем полезно, хем приятно, хем и не много скъпо. Беше голям хит, момиченцето много си го хареса.

На магазина до работата ми пак има от онези страхотни круши, налазих ги веднага. На всичко отгоре открих една квартална пекарна, която покрай хляба и закуските пече невероятни овесени бисквити и ореховки. Като започна не мога да се спра. Сега я заобикалям отдалече, но за празниците ще взема да се поглезя.

# 379
И аз си мисля, че 20 лева за подарък при размяна в клас е прекалено.

Вчера големият похарчи 5,90 евро (имаха лимит 5 евро) за подарък на съученичка, ще разменят другата седмица. Купил е керамична чаша за топъл шоколад с емоджи и свеж надпис + метална фигурка за късмет. Беше много доволен от себе си, аз също от него - направил е разумен избор.

# 380
Мене ако питаш, изобщо не бих купувала подаръци нито за съученици, нито за учители, ама няма да се деля от колектива, децата ми искат да участват в коледните размени на подаръци, а бюджетът се приема на родителската среща от всички, така че явно не са им много на родителите. За пет лева и аз бих могла да измисля нещо и изобщо няма да се оплаквам от липса на идеи  Mr. Green 20 е нормална сума за подарък на дете - може да купиш книга например, или някаква игра, горе-долу толкова отделям и за племенниците си.

# 381
  • София
При нас сумата е 15 лв. За щастие намерих откъде да купя фенска чаша на любимата попгрупа на девойката, на която ще подарява синът ми. С доставката ще дойде повече, обаче искрено се надявам да зарадваме фенката, защото тя не е кипра, нито си пада по четенето. Обаче направих подробен разпит на сина ми за девойката и накрая мисля, че стигнахме до правилното решение.
На него ще му подарява приятел и вярвам, че детето ще се постарае. Познава сина ми добре.

# 382
Охоо, Янечек, предпочитам племениците ми да получат по- скъпи подаръци. Въпреки, че винаги се старая, все пак те са ми кръв.

# 383
  • Sofia
Десет лева смятам за приемлива сума при размяна на подаръци в училище. На нашите са казали даже-подарък ДО 5 лв.  newsm78. Въобще е тъпо да подаряваш каквото и да било на някого, когото не харесваш  Crossing Arms,но и ние няма да се цепим от колектива. Една чаша ще взема и аз, с някакво коледно лакомство и със сигурност ще превиша 5-ях лева и ще бъда изловена от синковеца. Той зорко следи как и защо се харчи парата  Mr. Green  Whistling.
Изядох к'вото можах и ще ходя да поскачам,че да имам очи да ям пак  hahaha.
Подаръци не купувам на никого от родата. Моите ми пращат парички, със сестра ми разменяме  по една едра банкнота на децата и ми е чудно. Само с тукашната рода си разнасяме торбички с бутилки и бонбони, което пак смятам за излишно и отегчително  Naughty Да ги купя, да ги довлека вкъщи, да разпределя по торби, да ги раздадем и да съберем нещо подобно и ние наобратно. Опитвам се да ги откажа,ама-не.  Crossing Arms

# 384
Гена, гледай и от практична гледна точка- по добре вина и бонбони, отколкото чинии, подноси, някоя и друга ваза. Mr. Green

# 385
Изядох к'вото можах и ще ходя да поскачам,че да имам очи да ям пак  hahaha

Купуваш си индулгенция, а  Mr. Green И аз така правя.
Колкото до подаръците - аз съм гадната леля, която винаги, без изключение подарява на децата книги, защото смятам, че трябва да четат.И на собствените си това подарявам. На сина ми съм подарявала книга с автограф от автора - ако това не е як подарък, не знам кое ще е.

# 386
  • София
Честит празник на всички, които празнуват днес. Хубави имена.  Heart Eyes

Тонкеее, кажи как е немският преход newsm78 , по добре ли е от две спални в дясно, и холо - кухня в ляво, че правя разни корекции newsm78
Сандьо, екстра ми е разположението, много му се кефя. Това защото холът реално се използва само за кибичене, а не за спане. Ако някой ще спи там, не е добре. Ти си преценяваш.  Peace

С мъжа ми понеже сме на "ти" с техниката си налвякохме беля. Новият ни телевизор през 3 мин. изкарва някаква негова си реклама и не знаем как да я разкараме. Ама иначе сме големи гъзари.  Joy От три дни си гледаме другите телевизори, а този си стои неизползваем.

# 387
  • В Космоса
Честито на всички именици и по едно наздраве и за мен довечера! bouquet Hug

# 388
  • София
честит празник и от мен.
А какъв имен ден е днес  newsm78аз преди малко станахи ми е .....

# 389
  • тук-там
Благодаря за предложенията за подаръци!

А какъв имен ден е днес  newsm78аз преди малко станахи ми е .....

Ани -тата празнуват. Laughing
Пийнете по едно и за мое здраве.

Общи условия

Активация на акаунт