Искам да кажа ... (99)_05.12-11.12.

• 51 707
  • 742
  •   1
Отговори
# 705
  • До морето
А, като стана дума, някой ял ли е в ресторантите на Манчев или на някои от Мастършефовете? Една приятелка скоро беше в София и ходили специално да търсят Манчевия ресторант, много разочарована беше и от храната, и от обстановката.

# 706
  • Варна
Аз обичам да готвя, справям се сносно, но истински ме влече сладкарството. От доста време се чудя дали да не изкарам един курс.

# 707
  • Пловдив
Аз обичам да готвя, справям се сносно, но истински ме влече сладкарството. От доста време се чудя дали да не изкарам един курс.
Давай да ги мятаме, аз и на сладкарски съм навита. Нищо, че ме влече повече готвенето.

# 708
А, като стана дума, някой ял ли е в ресторантите на Манчев или на някои от Мастършефовете? Една приятелка скоро беше в София и ходили специално да търсят Манчевия ресторант, много разочарована беше и от храната, и от обстановката.

Аз съм яла в Кактус. Чакай да видя на кой е.. А, да, на Манчев е. Баш! Храната е ок, не е уау, ама аз наистина трудно ах-вам. Обстановката наистина е гадна, особено в ресторанта, слиза се надолу, по едни стълби като в мазе..  Tired

Аз не съм по сладките, въпреки че ми се получа ама отдавна искам да изкарам курс. В Метро академия има много приятни курсове, бих пробвала Френска и Италианска кухня, но има и за десерти. Също така има еднo Amuse Bouche, кулинарно училище, което дебна във фейса:

https://www.facebook.com/amuseboucheschool/about/

Взимайте ме и мене!!!  Praynig

# 709
  • Варна
Да знаеш, страшен екип ще бъдем, ти по манджите, аз по тортите. Лошото е, че като се кача на кантара се плаша вече, а почна ли торти да правя ще се превърна в ненаситна ламя.

Иначе бях гледала някакви сладкарски курсове във Варна миналата година, доста подробно беше май обучението, няколко месеца. Ще взема пак да се поровя.

# 710
И аз съм по готвенето, това ми е любимото домакинско задължение, всичко друго е наистина задължение. С удоволствие правя торти и сладкиши, но мразя дребни сладки, камо ли украсяване с фондан  Naughty Щерките са фенки на тия пипниви неща

# 711
  • Пловдив
Аз, да не се хваля, ама в Пловдив в твърде малко заведения готвят по-добре от мен. Толкова е никакво нивото на масовото заведение. НО не мога да готвя професионално, готвенето за семейството е едно , приготвянето професионално на ястие за 50 порции е съвсем друго.

Съвсем отделно е друг проблем, отивам в заведение, поръчвам си нещо, харесва ми, след две седмици отивам, поръчвам същото нещо, обаче то е вече доста по-друго. Не знам на какво се дължи, не им светя в кухните, може да съм уцелила другия готвач на смяна или е липса на стандарти, но много често ми се случва.

# 712
  • дядовата ръкавичка
Айяла, а до пети клас как се справяхте с транспорта? В Банкя няма много възможности, защото има само автобуси до Люлин, оттам трябва детето само да се прехвърля на друг транспорт, доста рисковано е, особено като се прибира по тъмно след втора смяна.

Светалчо, до 5 клас щерката беше на целодневно обучение, а синът - на занималня. Аз ги водех и прибирах. Не ми се искаше да е така, но нямах друг избор. Извънкласните занимания - през деня, след училище или уикенд. До средното училище не сменяха превоз, стигаха директно със "селския рейс", който се движи по разписание, но минава на 40 минути. Ставаше неприятно, ако го изпуснат.

# 713
Хотелско-рестрантския бизнес е гърч и стрес, не е за всеки. Респект, Жаки.

И аз имам репутацията на добре готвеща, ама вчера като питах щерката какво и е любимото ядене, да и го сготвя за РД, ме застреля с "китайско, ама от кутийки", разбирай поръчано отвън. Бляк. Ще си получи китайското де, като толкова го обича. Спести ми няколко часа в кухнята и успях да завърша онази тоооолкова спешна поръчка, която се оказа изобщо не толкова спешна, дамусеневидидано.

Та тъй, най-малкото ми диваненце днес става на 8. Много ми е хубаво, някак.

Последна редакция: вт, 13 дек 2016, 17:17 от Анонимен

# 714
Жаки, ако го закъсаш много в периода 23-02ти януари паля колата и идвам. Simple Smile
Имам и румънска тапия за готвач. Simple Smile

# 715
  • Варна
Сбъдваща, да ти е жива и здрава сладураната, и все така ухилена Simple Smile

# 716
  • София
...Няма хората за работа и това е.
Peace
и после като чуя "няма работа" и се чудя къде точно е бъга...

# 717
Значи кажете другаде да се съберем, първа съм, ама при мен, вие да си реалаксирате пък аз да треперя дали ще се изложим...Най ми е притеснено, като идват приятели. Дето казва Янтра, днес нещо може да е супер, а утре да ти донесат коренно различно. Все съм на тръни, искам и аз на уикенд в чужд хотел:)
Като си опарвим проблемите, обещавам да направим една среща, като сте толкова мераклийки, ама само да сте се оплакали после:)

Айде стига с това готвене, чакайте да ви кажа за измамата.
Значи седим си в офиса с мъжа им се тюхкаме какво да правим, звъни стацонарния телефон, вдига той, остсреща - о, Х(по име го търси), обажда се комисар Тодоров тука от РПУ-то, имаме голям проблем с един чуденец, ама не можем да се разберем, имаш ли някой с английски да превежда,,плащаме си 200 лева за час. Моят без да се замисля, защото се е случвало да искат разни неща, вика имам бе, счетоводителят, ей сега ще,ти го дам. И го свързва, комисарят обяснява за какво иде реч- английски гражданин, имал връзка с нашенска ромка, тя го обрала, той я пребил, тя подала жалба, задържали го, но никой не чу разбирал какво говори.
Нашето момче, казва ОК, щом шефа  казва ще дойда. Тръгва,,звъни му тел, пак комисаря, ще ти се обади казва адвокат Марковски да ти каже нещо. Звъни Марковски, и казва че пътува от София, всичко е уредил, ще го вадят онзи през Сърбия, само две неща искал да помоли, да му купи на англичанина една кутия цигари Боро и да внесе 100€ по сметката на митничаря от Сърбия, който ще го прекара. След като ги преведе да отива в полицията там го чака човека, а той самия до 15 мин идва.
Нашия купува цигари, но решава първо да иде да РПУ то да види какво става, отива и за късмет нямам никой на информация. Адвокатът пак звъни, пита пуснал ли ги е, че митничарят чакал и се изнервял, щял да прецака нещата. Момчето, нали мъжът ми му е казал да съдейства, тръгва към Уестърн Юнион, там работи жена му, вече готов да преведе сумата, тя обаче погледнала името на получателя и казала, това е измама! Един мъж сутрина превел, ходил в полицията, разбрал че няма такъв случай, върнал се, но било късно. Момчето звъни на номера на комсаря и му казал- къв си ти бе, сега звъня в полицията да разкажа, онзи взел да го заплашва.
После като седнахме да помислим се чудим как се вързахме, в полицията няма ли си оторизиран преводач, че ще търсят нас? Ама в бързината човек не мисли. Остана ни само кутията Боро,,мъжът ми си я сложи на бюрото и си написа бележка - Балъците пушат Боро:)))
Стават все по изобретателни.
После се оказа, че този звънял на рецепция питал кой е собственика искал среща за нещо си, така е разбрал името ма мъжа ми и му заговори по име.

# 718
  • До морето
Да е живо и здраво момиченцето ти Сбъдваща! Страхотна е!

# 719
Жаки, голям балък вашият счетоводител  Wink Ще ходя да превеждам ама и цигари да купя на някой дето не го познавам и пари да преведа на сърбина ... Не са го измислили добре измамниците  Wink

Общи условия

Активация на акаунт