Искам да кажа ... (99)_05.12-11.12.

  • 51 695
  • 742
  •   1
Отговори
# 720
  • Мнения: 15 220
Крис, ама той не е виновен, мъжът ми като му прехвърли разговара, не обясни кой се обажда, момчето решило че е наш познат и трябва да свърши работа. Хич не е питал и мислил защо и как. Затова цигарите не са при него, а при моето попче:)

# 721
  • Бургас
  • Мнения: 8 554
Жаки, по подобна схема бяха метнали и на бургаският хотел "България" управителя. Жалваше се по ТВ.
Да е много здрава рожденичката !

# 722
  • Мнения: X
Благодаря!

# 723
  • До морето
  • Мнения: 7 753
От цялата история бележката на Борото най - ми хареса  Laughing

# 724
  • Мнения: 15 220
Сбъдваща, да е жива и здрава Русокоска и много щастливо детство да има!

Марипосче, ми то си е така, нека си я гледа, той не пуши, ще му е за спомен:))

# 725
  • Мнения: 12 720
Сбъдваща, да са ти живи и здрави всичките. Честита рожденичка  Hug

Жаки, много са мръсни, гадини му с гадини.

# 726
  • До морето
  • Мнения: 7 753
Сбъдваща, тръгнах да правя кашкаваленото суфле и имам въпрос - тези 100мл.разтопено масло всичките за намазване на съда ли ги ползваш или слагаш и в сместа?

# 727
  • Мнения: X
За намазване и за сместа - всичко около 100 мл. , ама на око, с мерки и теглилки рядко готвя.
Много мазнина не трябва, сирената са достатъчно мазни.

# 728
  • Мнения: 18 807
Сбъдваща, да ти е живо и здраво детенцето  Heart Eyes

Марипоса, ти само с кашкавал ли? Аз само сирене  и  кашкавал  купувам, не ги тачим много другите видове  Confused  На една Коледа така щедро си подмятахме едно плато със скъпи сирена /миришеше на чорапи и всеки го подаваше далеч от него  Mr. Green/

Жаки, ще видиш че не сме страшни  Wink

# 729
  • Мнения: 17 202
Сбъдваща, да ви е здрава и щастлива рожденничката. А на семейството весел празник и да си хапнете китайско:)
Жаки- бих го махнала този готвач. Не е хубаво да загубиш вече спечелени клиенти. Няма да се върнат повече. Може готвачът да е много добър, но вкусът на българинът е странен.

Ходила съм в ресторантите на мастършефовете...и на Манчев, предлагат каквото се търси. Обслужването навсякъде е на ниво...но най - очарована  останах от р-т Таван (обслужването, храната..е като на световно известен ресторант)
Не мога да готвя, всъщност мога, но не ми доставя удоволствие. Заигравам се с продукти, текстури, техники като ще имаме гости (тогава имам не само специална декорация на масата, вкл и съдове , но и меню  chef

Обожавам сирена и винаги имам плато готово. Особен фен съм на едно козе сирене с боровинки.

Снощи правих баклава, с 3 вида ядки...утре ще я нося на колегите. Поредното празнуване на коледа, този път на ниво отдел.
Аз ако не познавам номерът и човекът го оставям на холд, имам сега един ми звъни, използва като референт  една много известна организация тук, но звъни от скрит номер. Просто го пуснах по допирателната....

# 730
  • Мнения: 15 220
Титина, заради това козе сирене бой щях да ям:)) Направил онзи мастъра зелена салата с печено козе сирене и нар за група от БДЖ, не е за разправяме какво викане беше, че сиремето е развалено:))
Сто, сто пъти му казах овчарска или най- много капрезе, не можело щял да вдига нивото. Ще вдига дрънки. Хората искат туршияяяя! А той тази година категорично отказа да наложи. Много ме е яд, много.
Вероятно в някой софийски хай ресторант ще му оценят нещата, но при нас не. Преди печаха домашни баници, за закуска, сега поръчва от едни кроасани на Симид замръзени , дето се пекат там 8 ли колко минути. Все гледа по- лесното, хапки ще ми пържи във фритюрник, ай сиктир. Те сурови отвътре.
Пак се нервирах. Ще пия едно вино с развалени сирена, то се е видяло Mr. Green

# 731
  • София
  • Мнения: 4 328
Жаки, вие като го наемахте не уточнихте ли кухнята, менюто?
той като е имал претенции каква кухня да готви е трябвало да го заяви в самото начало. как ще определя той самосиндикално?

# 732
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 501
Сбъдваща, здрава да е рожденичката  bouquet

Жаки, направо си умирам от смях с тебе  Laughing Понеже напоследък и аз в такива среди пребивавам( туристи- храна- обслужване), придобих някакви впечатления. Обаче при нас нещата са следните- сестра ми е собственик, първите 2 години тя готвеше наравно с готвачите в кухнята, сега не, но менюто си го определя тя. От продуктите, които използва за една салата, до дресинга и плейтването( бря!). Сега последно правихме нова карта със закуски, пробва 2 седмици нещата между персонала, докато отсее оптималните варианти. После снимки правихме за менюто. И както са в менюто, така ги изкарват на клиентите. Никой от готвачите няма думата да променя продукти, вкус и вид на нищо. Вероятно, разбира се, говорим за различни неща, де, ама да си кажа  Mr. Green

В тази връзка- суфлето със сирена го правя много често, само с кашкавал и без никаква мазнина( само за намазване на тавичката). Даже снощи последно гощавах гости с това, изядохме всичко за отрицателно време, много добре ми се получава.

Утре посрещам свекърва  Whistling

# 733
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
  • Мнения: 10 149
Да е жива и здрава сладката щерчица на Сбъдваща!
Аз пак изпуснах снимката. Няма ли поправителен за двойкаджии?

Като гледам тука какви сме се събрали - отбор готвачки-мераклийки, можем да си спретнем график на гастроли в Жакиния ресторант и ще оправим положението с кухнята. Както в някои ресторанти има седмица на не-знам-си-каква-кухня, така и Жаки ще направи Седмица на Янтрина кухня, на Кухнята на Сесили, Захирина кухня и т.н., докато се изредят всички мераклийки. Аз мога да се включа с Кухнята на баба ти. Като гледам нашата Готварска книга, менютата на половината ресторанти ряпа да ядат, при нас всичко е вкусно.
Пък после ще отидем при Даун заслужено да позяпаме сърфисти.

Срам не срам, да попитам: какво е това "плейтване" newsm78 Че май изоставам нещо...

Последна редакция: вт, 13 дек 2016, 18:32 от svetal4o27

# 734
  • София
  • Мнения: 6 243

В тази връзка- суфлето със сирена го правя много често, само с кашкавал и без никаква мазнина( само за намазване на тавичката). Даже снощи последно гощавах гости с това, изядохме всичко за отрицателно време, много добре ми се получава.

Утре посрещам свекърва  Whistling

И аз така, но понякога комбинирам кашкавал и сирене, или пък слагам и малко извара, за да стане по-леко. Масло обаче слагам и отгоре на малки парченца.

Да ти е честита свекървата и както се казва: Лека и безаварийна Wink

Честита рожденничка на Сбъдваща! Да е здрава и щастлива!

Общи условия

Активация на акаунт