Искам да кажа ... (99)_05.12-11.12.

• 52 546
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
Домашното е толкова дълго, защото в час правят бог знае какво и остават нерешени задачи.

Връщайки се към студентските години и това което си спомням от разчета за 1 час , учителят има 45 мин, за да:
- провери домашното и изясни неразбраните моменти (а там са много, защото децата не пиват домашни и са изгубили основата - особенно в горните класове)
- въведе нов материал
- реши задача по новия материал.

45 мин са напълно недостатъчни, а и има мин 25 деца с различна степен на усвояване на материала.

# 481
Домашното е толкова дълго, защото в час правят бог знае какво и остават нерешени задачи.

Връщайки се към студентските години и това което си спомням от разчета за 1 час , учителят има 45 мин, за да:
- провери домашното и изясни неразбраните моменти (а там са много, защото децата не пиват домашни и са изгубили основата - особенно в горните класове)
- въведе нов материал
- реши задача по новия материал.

45 мин са напълно недостатъчни, а и има мин 25 деца с различна степен на усвояване на материала.

При нас в 3ти клас:
-децата проверяват диктовките си един на друг в час и се подписват като упоменават колко грешки има детето. Ние виждаме какво е проверило това дете и подписваме у дома.
-госпожата казва да напише сгрешените думи няколко пъти- не се проверяват
-домашните не се проверяват в у-ще. Ние трябва да го правим.
-всеки ден имат 6 малки книги за прочит, 30 думи за диктовка (15 на всеки език), които тя да научи да пише у дома с наш надзор, научаване на таблицата за умножение и проверка и 20 минути гледане на френска ТВ
-имат уеб-сайт по математика и се очаква да обясняваме задачите у дома, въпреки, че не са предадени като материал
-тъкмо я стимулирахме след 9 часа в у-ще да седне и да си пише таблицата за умножение и думите за диктовките и въведоха друг сайт за забавна математика където да не пише и запомня таблицата, а да натиска клавишите и да играе игри с таблицата
-госпожата написва какво трябва да се носи от нас/прави от нас/подготвя от нас за другия ден на дъската и детето преписва в тетрадката- без проверка (в 1 и 2 клас проверяваха какво са писали поне и учителя подписваше)
-тази година не съм очарована и мисля дали да не я оставя у дома на дом. обучение.
 Tired

Последна редакция: сб, 10 дек 2016, 18:59 от Анонимен

# 482
  • Sofia
Прекарах няколко часа в ИКЕА и Ринг Мол  bowuu,докато момчетата играха тенис  Whistling. Доволна съм, купих набелязани неща, купихме и бюро за младежа и сега го сглобяват.След час ще излезем да го полеем  Crazy. Разглобена съм от вчерашната тренировка  ooooh!,че съм много старателна,явно.
Домашни моят син рядко пише  Whistling. Чак такива количества,като споменатите не са им давали,то и няма да има желаещи да ги пишат  hahaha

# 483
Оставихме момчетата да загряват в залата преди мачовете и си направихме кратка разходка до близките блата:
Скрит текст:

Мачовете бяха хубави и емоционални- една победа и една загуба, но се бориха много мъжки.

# 484
  • Пловдив
Ние се прибрахме от Пампорово. Откриване на сезона и безплатен лифт. Навалица, навалица, навалица. Едва направихме 4ри пускания - две Стойките, две Туристическата и адски ни писна от опашки и се прибрахме. На връщане спряхме в ... май Хвойна беше???? или Наречен??? - има нещо, пише "Винарна" и си купихме 2 литра вино. Виното е добро, много го уважих - използвахме двете ми нови чаши за бордо (не е бордо, некъф купаж е), които събират таман половинка литър всяка! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

В момента всичко живо е изкъпано, багажа е разпределен, супата е готова и аз мисля да си сипя втора чаша вино.

# 485
Дъщеря ми ще ме побърка. Кипи от енергия и все се записва на нещо. Откакто е започнала учебната година всяка събота и неделя сме на нещо. Преди 2 седмици беше за 3 дни на състезание по гимнастика в Търново. Миналата неделя на конкурс по китара. Днес на състезание по математика, за утре се е писала на състезание по плуване. Аз се изморявам само да я развеждам напред назад. От другата седмица се надявам в събота и неделя да дремем по цял ден.
Домашните при нас не са много. Пишат се за час и нещо, като в събота и неделя се пишат не само за понеделник, а и по предмети които има във вторник, сряда и петък. През седмицата пише само по математика и литература, че са всеки ден.

# 486
  • Пловдив
Досега никой мой син не е отделял повече от два часа в почивен ден или ваканционен ден и всичко им е написано и научено. Според мен през ваканциите през годината (лятната е малко по-различно) бива всяко дете да отделя поне по един час всеки ден за да учи/решава задачи/занимава с учебния материал. Ако някой ден не е работил - другия ден двойно. Но като цяло не е нищо особено учебния материал до 4-ти клас. До тук съм стигнала - по нататък ще видим.

# 487
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Контеса, как така "всеки ден имат по 6 книги за прочит"? newsm78
Кой може да прочете 6 книги за един ден newsm78

Силве, аз бях същата като дъщеря ти - няма спорт, който да не съм пробвала и кръжок, който да не съм посещавала, танци, хор и какво ли не.  Разликата е, че тогава всичко беше безплатно и че всичко беше наблизо и си ходех сама, не съм ангажирала нашите. Радвам се за детето ти - забавно е да се занимаваш с интересни неща. Оше малко и ще си ходи сама, вие не сте в голям град, доколкото си спомням, разстоянията не са големи сигурно.

# 488
Titina, не знам сега до кой клас им дават домашни...но след 4ти силно ме съмнява който и да било учител да проверява домашни.

В момента, 3ти клас, дъщерята в някои дни пише по над 3часа домашни и учи уроци.
А нито е бавна, нито мога да кажа че не схваща материала. Просто са наистина много като количество.

# 489
Контеса, как така "всеки ден имат по 6 книги за прочит"? newsm78
Кой може да прочете 6 книги за един ден newsm78..
Те са малки и са според нивото им на разбиране на езика. Около 30 страници са , но имат и картинки на някои страници.

Сменят се книгите на всеки 2 седмици и трябва всяка вечер и през деня да ги четат. Думите от диктовките са от тези книги и се дават думите всеки петък за всяка седмица, за да могат да се подготвят за диктовките в четвъртък.

От 3ти клас намаля ангажираността от учителя драстично, а въведоха и втория език и работата у дома се увеличава.

Реално след като се върне от ще към 4.15 трябва да хапне, напише, прочете (поиграе с децата, които са тук до 5.30)  и да се готви за спорта от 6.30 до 8 и няма много време всяка вечер да гледа по 20 мин., френска ТВ , да чете, напише и т.н. Справя се, но й идва в повече..

# 490
  • В Космоса
Тази трагедия в Хитрино още не мога да я асимилирам. Имам чувството, че не се е случило. Гледам и не мога да осъзная какво виждам.

# 491
  • Варна
Тази трагедия в Хитрино още не мога да я асимилирам. Имам чувството, че не се е случило. Гледам и не мога да осъзная какво виждам.
Аз сега от новините разбрах.  Tired

# 492
Titina, не знам сега до кой клас им дават домашни...но след 4ти силно ме съмнява който и да било учител да проверява домашни.
По учебен план първите 5-10 мин са за това.
Излъгах, че нямат домашно при нас - задължително четене минимум 20 мин всяка вечер.

при нас съботите и неделите задължително са пълни със занимания за детето. Започна и сам да си уговаря тенис игри та и там го водим. сега коледната ваканция съм планирала лагер по кънки....

# 493
Аз днес си починах доволно, утре ми остава да поразчстя, но няма да се напрягам много  Wink Хем исках малко да си починем по вкъщи, хем сега се чудя защо не хванахме нанякъде събота и неделя, нещо все пак не ме свърта  Crazy

Мисля да изгледаме "Къщата на духовете", аз съм на третата книга, харесаха ми много. А от понеделник по БНТ ще дават минисериала "Война и мир", чух добри отзиви, ще го гледам, дано е хубаво направен.

Последна редакция: нд, 11 дек 2016, 09:30 от Мъ℘♥Мяɣ

# 494
  • Варна
Ние още не сме украсили елхата. То сякаш вчера я прибрах-април беше вече.  Sunglasses
Но у нас елхата стои върху хладилника от съображения за сигурност.
Посрещнах мъжа ми тази вечер у дома-доволна съм. Закъсняхме за бебешкото парти заради него, че идва от дълъг път и не отидохме, но домакините знаят защо и не се сърдят. Ще се видим с тях тези дни. Иначе аз купих дрехи и бебешка книжка за подаръци.

Общи условия

Активация на акаунт