Искам да кажа ... (99)_05.12-11.12.

• 51 724
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
Жаки, сменяйте го.
Може да е добър готвач, но явно не това търсят вашите клиенти.
Те са по-важни от неговото его. Него пък ще го оценят подобаващо на друго място  Peace

# 691
  • Варна
И аз бих казала да помислите за смяна на въпросния готвач. От това, което пише явно предлагате много добри условия, там за заплащането, квартири и т.н. Колкото и да има дефицит на добри готвачи все ще се намери някой, който да ви удовлетворява повече.

# 692
  • Sofia
Жаки,запрятай ръкави и се впускай в боя  Hug!
Тегаво е с бизнеса, дааааа и разбира се институциите не само, че затрудняват с хилядите си изсквания, ами и го правят бааааааавно  Tired.
И аз с дясното око съм недовиждаща. Особено на мрачовина ми е трудничко.Слагам очила като шофирам по тъмно, задължително.
Купих подаръчето за училищната размяна до 5 лв-ароматна свещ, в коледно чувалче и няколко шоколадови фигурки...Малко надвиших сумата,но пък стана спретнато и хубавко  Peace.
При нас ни вали сняг,ни духа вятър,но пък е доста студено.
На  обществен транспорт не мога да разчитам аз, то и няма такъв в нашата част на квартала. Задължително е добре да се обмисли живеенето в такъв район, че освен благините има и ограничения  Peace.От сега го мисля младежът как ще бръмчи по дискотеки  newsm78. Ще се редуваме с баща му  bowuu.

# 693
Момичета, мои приятели, момче и момиче с доста сериозни диоптри си решиха пробклема с лазер и сега ...коренна разлика, но е индивидуално при всеки. Не винаги е проблем, оправящ се с лазера, но си струва да се провери. Отнема минутки, но както обясни Алечка...разликата е..уау!

Жаки, не знам какво да ти кажа, но аз като клиент.. винаги съм се дразнела много на лоша храна! Там съм безкомпромисна. Много рядко, да не кажа никога не давам втори шанс. За мен е недопустимо да има някаде, гладна и освирепяла и да ми дадат нещо посредствено. Вие нямате ли хотел? За храната в хотела ли става дума? Ох, наистина искам от сърце да ти пожелая да излезеш от тази ситуация..

# 694

Жаки, не знам какво да ти кажа, но аз като клиент.. винаги съм се дразнела много на лоша храна! Там съм безкомпромисна. Много рядко, да не кажа никога не давам втори шанс. За мен е недопустимо да има някаде, гладна и освирепяла и да ми дадат нещо посредствено. Вие нямате ли хотел? За храната в хотела ли става дума? Ох, наистина искам от сърце да ти пожелая да излезеш от тази ситуация..

Аз пък искам да посетя този хотел, сериозно  Peace
Толкова рядко попадаме на управители и собственици, които наистина им пука за храна, за обстановка, за всичко да е ОК, а Жаки ми изглежда точно такава. Жаки, чакам оферта  Wink, скромна група от около 7-8 семейства сме, много възпитани туристи и много добре си хапваме  Mr. Green

Още ми държи влага един хотел, където собственичката беше всичко- и готвачка, и камериерка, и сервитьорка и това на група от около 50 човека, с предварителна резервация от месеци. Е  на това му се вика с трици маймуни да ловиш, хвана ни де  Mr. Green  Това ни е единствения провал за 10 години  Sad

# 695
  • До морето
Всеки с приоритетите си.....хората теглят кредити за ай фони, вие тук за един лазер. Пак да кажа, че не е операция, а корекция. Сядаш на стола, гледаш в една червена точка 20 секунди и ставаш от стола. За мен това нещо е несравнимо преди и след, пък който иска да си е свикнал с очила и лещи.

По темата на Жаки, понеже съм наясно донякъде със сектора - има огромен глад за качествени готвачи, ама наистина огромен. До там, че си принуден да плащаш заплати и всякакви екстри и накрая пак трябва да търпиш фасоните на някои, дето имат един гол курс завършен. И не става дума само за майстор-готвачи, трудно се намират и топла, и студена кухня. Жаки, съвсем ли не може да се оправите без тоя въпросния по празниците? Или той ако тръгне ще вземе и други със себе си, че те обикновено така правят и хептин ще ви оголи?

# 696
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Айяла, а до пети клас как се справяхте с транспорта? В Банкя няма много възможности, защото има само автобуси до Люлин, оттам трябва детето само да се прехвърля на друг транспорт, доста рисковано е, особено като се прибира по тъмно след втора смяна.

За очилата - ходихме при много добър лекар, два месеца чакахме за този преглед. Лекарят каза, че лещи преди края на седми клас не (затова каза да отидем следващия път през лятото) и лазерна корекция преди 21 г. също не.

Жаки, кажи за измамата, да споделим. Аз съм вече спец. Заради майка държа стационарния телефон и мине не мине ден, все някой се пробва. Напоследък при мен са модни загрижени полицаи и роднини от чужбина, за които не се сещаш. Поне не реват горко, че преди си изкарвах акъла като вдигна слушалката и чуя майкоооооу и рев до дъно. Помислях си тогава, слава тебе господи, че нямам дъщери, че мога да изслушам спокойно по-нататък етюда (предимно момичета бяха, явно са по-добрите артисти.)

Искам да кажа, че много се радвам на нашата готварска книга - много удобно нещо е, веднага си намираш, каквото ти трябва (ето, вчера за секунди намерих Жакината баница с праз.) Още веднъж благодаря на Дъждовното лаленце, че се нагърби доброволно и безкористно с тази задача. Hug bouquet

Никой не ми помогна със съвет за подарък за 6-годишно момченце, явно са кът при нас. Joy Joy

# 697
Захир, хотел да.
Най- тъпото е, че преди без главен готвач с тапия, а с нешенски от селата, идваха хора от други хотели да храним, а сега... Само, че тези нашите пък не искат да носят отговорност, заявки, графици, ревизии, доставки и 10 тетрадки за писане на глупости, никой не иска. Все се разправяха кой работи и кой не, интриги разни, все с тях се занимавах, сякаш сме детска градина. Този въведе железен  ред, страх ги е да гъкнат, но не готви вкусно. Некви чипсове от лаврак ми прави, сухи, като да не казвам кво, а не ще да сготви капама или друго традиционно. Иначе ми плейтва, украси, мукраси, ама те не се ядаааат!
Утре ще има събрание и очаквам големи циркове. Каквото таквова, ще готвя аз на нова година...
Кой, кой го би мъжа ми по главата да се захваща с такъв бизнес, кой ме би и мен да се съглаявам.
Това да работиш с хора е ужас. Та не си гледахме предишната работа - купуваш, продаваш, заминаваш, няма доволни, недоволни, готвачи, сервитьори и прочие...
И това ще мине, нервите да са ми здарви само.

П.с. Двама ще тръгнат, Марипоса, и ще е много трудно, има десет дни почти с пълна заетост, ще окапят.

Светълчо, ще пиша и за измамата, чакай да пия едно кафе да ми размине:)

# 698
  • Пловдив
има огромен глад за качествени готвачи, ама наистина огромен. До там, че си принуден да плащаш заплати и всякакви екстри и накрая пак трябва да търпиш фасоните на някои, дето имат един гол курс завършен. И не става дума само за майстор-готвачи, трудно се намират и топла, и студена кухня. Жаки, съвсем ли не може да се оправите без тоя въпросния по празниците? Или той ако тръгне ще вземе и други със себе си, че те обикновено така правят и хептин ще ви оголи?
Такаааа, казвайте какъв курс да изкарвам и да ги подпуквам. Хем на мен и без курс готвенето ми иде отръки.

# 699
Светалчо, хич не разбирам на момченца аз  Mr. Green

Ей тая баница, отивам и аз да я търся, лоши хора значи.... Wink

Жаки, той е от модерните готвачи явно  Mr. Green
Като гледам Мастър шефс например, половината от нещата не бих ги хапнала, иначе така подредени....натъкмени. Ама как  да пиеш една ракия с тях  Wink

# 700
Янтра, ти си моя човек, идвааай! Ще ги храним с кюфтета и пълнени чушки, ще са сто пъти по- доволни:)

Райче, баш сега ми ела да гледаш резили, срам ме е от хората, че са платили пък са яли гадна храна. Редовни клиенти, не някакви инцидентни...Песронала на ресторанта кухня и сервиз са около 20 човека, не си изкарват заплатите изобщо. Защото са некъдърни и работа за един се върши от поне двама. Няма хората за работа и това е.
Ще го сменяме то е ясно, но периода е много неподходящ.
Не, че не съм посрещала нова година с прическа и престилка в кухнята, но не ми се ще пак така да стане.

# 701
  • Варна
И на мен ми стана интересно да прочета за измамите, че имам една приятелка, на която редовно се опитваха да мамят майка й. Ама бабето не им се връзваше. За сметка на това богат репертоар имаше насреща и се забавлявахме да се посмеем като се видим на кафе.

# 702
  • Sofia
Пфу, и моите мъже не са навити на такива  изгъзени менюта, като споменатите  Crossing Arms. ИСкат си пържоли и кИфтета. Аз-да,ама аз така или иначе хАбя храната  Whistling. Скоро предлагах на домашните да вечеряме в един похвален молекулярен ресторант  hahaha. Изгледаха ме така:  Shocked и  Naughty ме отсвириха  Crossing Arms.
Жаки, успех  Hug!
Успех и на МарияТ!

# 703
Бройте ме и мен за посещение при Жаки!!!
Жаки, ако имаш желание..аз много пътувам, с мъжчо и сме ящни и двамата. С удоволствие ще  ви посетим!!!  Hug Само ми пусни на лично къде сте!

Иначе, била съм на няколко места, където успяха да ме впечатлят, знаете ли го Майстора в Трявна? Не че беше кой знае какво, или аз да съм била гладна ама той така си презентира манджите...не знам си кво прясно пкембенце, дето не знам си колко дни стояло във вино и подправки, после задушено..на третата дума, аз съм вече "Давай го туй шкембе".   smile3508
Другото е, че в по-малките населени места трудно ще ах-не някой на лаврак и канапе от сотиран спанак.. Там хората предпочитат истинска, автентична българска кухня. Аз обожавам да готвя, мисля си дали не трябваше да се насоча към тази професия, щом и глад има, ама е малко късно да се преквалифицирам, ще го играя Мастър шеф у нас.  Моя мъжчо, милия..е все наказан да пробва нови манджи, и да ах-ка.. Въпреки, че той твърди, че му е кеф.

Той е третия или четвърти мъж, който казва, че готвя по-добре от майка му  Mr. Green Хо хо

# 704
Намерих баницата  Crazy
Аз я търся в тестени, тя била в основни  Embarassed Embarassed Embarassed
Звучи страхотно, Жаки, спаси една вечеря  Wink, утре, щото днес съм на концерт на Георги Христов  Grinning

Като намериш готвач от нашите, с пържолите и нашенските специалитети свиркай, от мен цяла банда гладници, обещавам, не сме се излагали никога  Mr. Green

Абе, Захирче, не се пререждай бе, аз откога чакам да ме поканят на лични  Wink Ще се видим май там ящните  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт