Ин витро в Истанбул - тема 20

• 96 306
  • 716
  •   1
Отговори
# 45
engelfee, доколкото аз се осведомих, вече четейки за това доста, не е проблем толкова да се забременее, а да се износи и роди здраво дете. Бременнността става рискова и доста проблемна- има реален висок риск за увреда на плода, и висок процент от преждевременно раждане. Това са в най- общ план нещата. Simple Smile

# 46
Ендокринолозите най-добре ще обяснят, защото аз може да пресъздам нещо погрешно.
 Забременелите с инсулина сигурно са поставени под много строг контрол.

# 47
  • Варна
Здравейте момичета,

Малко късно се включвам, но за тези, които не ме помнят, моят опит в Мемориал приключи с успех и сега се радваме на едно постоянно гладно бебе. Той се казва Николай и се роди 4060 гр., 55 см, естествено раждане 2 дни след термин. До 32 седмица се наблюдавах в България, а след това се преместих при съпруга ми в Германия.

Бременността ми беше може би една от най – леките и със сигурност това бяха най – страхотните дни, които съм имала. Въпреки някои фактори като ежедневното поставяне на Клексан и едно жестоко сърцебиене, което ме отведе в бърза помощ и отсъствието на съпруга ми, всичко друго беше наред. Беше ми много трудно да намеря читав лекар за следене на бременността във Варна, но се доверих на д-р Бочева (няма да повторя) и разчитах  още на трите фетални морфологии, които правех в Надежда в София. Всичко беше наред, бебчо си вървеше с една седмица напред и когато дойдох в Германия, ми откриха диабет, който контролирах с диета. Няма да се впускам в подробности за отношението на медицинския персонал тук в Германия, само ще кажа, че съжалявам, че не послушах съпруга ми да дойда по – рано тук. Но страх, лозе пази. Когато си чакал толкова време това бебе, не иска да рискуваш. Все пак това е нова среда и език, който аз не говоря, но важното е, че всичко е наред и притесненията ми са били неоснователни. Тук много държат на естественото раждане и цезарово сечение се предприема, когато има наистина някакъв риск за майката или бебето.  Е аз родих естествено това голямо бебе и не се отървах от шевове, но много скоро болката отминава.

Пожелавам на всички да следват мечтите си и през новата 2017 г.да прегърнат своето детенце.

# 48
Даливали, радвам се, че се включваш в темата да разкажеш за твоето Истанбулско чудо. Честита радост и да ви е жив и здрав Николай. Всичко е добре, като завършва добре, без значение през какво се минава преди това. Hug

Последна редакция: чт, 08 дек 2016, 18:18 от Dundy Sladurska

# 49
dalivali, прекрасно е, че вече си сбъднала своята най- голяма мечта, дай Боже всекиму това да се случи съвсем скоро ! Simple Smile Радвам се, че всичко свързано с бременността и раждането ти е било спокойно и наред.
Поздрави, и много да ви радва малкият юнак у дома.  Hug

# 50
Dalivali, искрено се радвам за вашето щастие. Дай Боже всекиму! Благодаря, че се включи да вдъхнеш малко надежда на всички които се борим.
Аз искам да питам възможно ли е за по–малко от месец спермограма да се промени драстично? При опитите ни тук беше Ок. След 3 мес. в Истанбул излезе много лоша. Направихме контролна тук след месец в друга клиника и резултата беше подобен на този в Истанбул (с много малко подобрение). След по–малко от 1  месец се върнахме на първото място, където ми бяха опитите и резултата не е цветущ, но е в рамките на нормалното. Направо се чудя дали е истински този резултат. newsm78
И също се чудя, ако резултата на ДНК фрагментацията не се подобри на контролата дали има смисъл да пристъпваме към процедура? Доколкото знам (може и да греша) в Мемориал такова изследване не правят, но при висок % шанса е много малък. Вие какво мислите? newsm78

# 51
Ина, до колкото знам не е възможно да има толкова драстична промяна на спермограмата в рамките само на 1 месец, освен ако съпруга ти не е боледувал и приемал антибиотици, както и да си е променил значително начина на живот.

Защо не пробвате с добавки, мака, правилното бельо също от значение и не на последно място - сексът помага и то много. Колкото по-често, толкова по-добър е материала. Flutter Mr. Green Heart Eyes

Ние така преди години правихме спермограма на мъжа ми още в началото преди да започне ходенето по мъките по репродуктивните клиники. На мъжа ми му беше нормална. След по-малко от 2 месеца изведнъж като станахме пациенти на същата клиника стана лоша и така си беше докато бяхме там. После в Мемориал казаха, че е нормална и за момента е такава.

Но още с първия път когато видях, че резултата от спермограмата не е добър - включих както на себе си, така и на съпруга ми добавки за подобряване на качеството и двамата ги пием непрекъснато. Той неговите, аз моите и има ефект.

Според мен говори с лекарите си на първо място да изчакате малко да подобрите материала и тогава започвайте опит. В противен случай не знам дали си заслужава да рискувате. newsm78

# 52
Мерси, Дънди. bouquet И аз така мисля, но нямам много време за чакане, че резерва ми съвсем ще се изчерпа. Hug Hug Hug

# 53
Мерси, Дънди. bouquet И аз така мисля, но нямам много време за чакане, че резерва ми съвсем ще се изчерпа. Hug Hug Hug

Hug Всички сме така, но да се правят опити без да сме направили необходимото пак не е добра идея, защото само разочарования и хвърляне на пари на вятъра. В рамките на 2 месеца ако започне да приема мака всекидневно и добавки има шанс леко да се подобри ситуацията при него. Ако искаш отидете при специалист, който да го види и той да си каже мнението. Hug

# 54
Ина щом има фраментации правили ли сте SDI тест?
А микроделеции на у хромозомата? (с кариотипа го пускахме ние?

Дори и да имате добри ембриончета  ще ви предложат да правите ПИД, ако имате възможност го уточнете още преди стимулацията.

# 55
Герда, фрагментацията я установихме след SDI тест. 29,3 % е. Кацаров му изписа Ортомол Фертил плюс. Аз прибавих и бърканицата на Хоуп и бабини зъби. Притеснява ме, че като писах на Севда тя ми отговори, че не е трябвало да ходим на андролог и да правим тест. А аз от всичко изчетено стигнах до заключението, че резултата не е никак добър и трябва да се опитаме да го подобрим.
Дънди, от къде да взема мака. Това билка ли е? И аз мисля, че е безсмислено да играем на ролетка и да даваме толкова пари на вятъра. Никога няма гаранция за успех, но когато човек знае как стоят нещата първо трябва да се предприеме нещо.
Благодаря ви момичета! С вашата подкрепа и съвети е по–леко. Hug Hug Hug Hug Hug

# 56
За инвитрото и оплождане икси ти трябва по един сперматозоид за яцеклетка, те ще го открият в милионите от еакулата, така че спокойно.

Ако ти препоръчат  е добре да се напправи пид на ембриончетата, за да не се трансферират такива дето може да имат мозайка. Тоест само здравички да се връщат. Защото проблемният SDI и фрагментациите, често са причина за некачествени ембриони, които отпадат най-късно до `12 г.с.

И на три месеца спермогенезата се обновява, ако мога така да се изразя.
Ако не сте пробвали Хималаята, дето е 2 лв. опитайте и нея, защото който я е пил има голям ефект от нея - и ние сме го изпитали и много други. Има американска схема, която доста помагала.

# 57
  • При вещиците
Фортуна, нито те нападам (напротив) и не знам защо всички недоволстват, когато напиша нещо от моя опит. Или сме в различни клиники? И говоря за началото на 2015 г, и се усмелих да кажа нещо, защото отидох с наднормено тегло, ИР и даже над 40 г. Ами, определено не тръгнах с голямата кошница. И вдеки път ме преглеждаше различен лекар, но не спирах да питам и да се интересувам, да ги разпитвам-имам си всички резултати от кръвните проби (през ден ме тестваха). Исках си и настоявах за преглед от професорката или с ембриолога. Не мога да си представя дс седя и да си мълча и да чакам някой наготово да ми даде всичко. Няма защо да си кривя душата сега и само защото всички се оплакват и аз да яхна вълната. Явно няма смисъл от писането тук. Зсмислете се колко малко останаха да пишат в истанбулската тема. Живи и здрави бъдете и не забравяйте и малкото добро.
Даливали, да ви е жив и здрав юнака. И аз имах лека бременост. Догодина сестричка!

# 58
В Истанбулската тема пишат главно жени, които в момента се подлагат или подготвят лечението си в клиники в Истанбул.

И, да, добре е да настояваме, да се интересуваме, да задаваме въпроси.

# 59
Момичета, започвам с подготовка за ЗЕТ другата година. Имам препоръка от доц. Русев за вливане на Интралипид поради леко завишени НК клетки, при първата бременност на съм правила, моля да споделите опит.
Честито на пресните майчета ,пожелавам успех на всички.

Общи условия

Активация на акаунт