Ин витро в Истанбул - тема 20

• 96 311
  • 716
  •   1
Отговори
# 615
А колко дена преди изследване трябва да се спре приема на витамин Д?

# 616
Изследва се витамин Д 25 ОН  Peace

# 617
Radostta84,
Бих искала да те попитам няколко неща понеже и аз съм с високо АМХ - 10 и препоръка да пия Глифор.
Колко време преди процедурата започна да пиеш Глифор? Как ти се отрази самата стимулация? Продължи ли да пиеш Глифор преди другите трансфери и по време на бремеността?
Искрено ти желая успех - нека този път бъде успешния.
Между другото за всички с ПКЯ, прочетох научни статии, че съществува връзка между ПКЯ и недостига на вит. Д. Аз си направих изследване и наистина се оказах със сериозен недостиг на вит. Д, което не е странно при все че прекарах миналото лято в офис...
Steli4ka,
Започнах да пия глифор веднага след първичния преглед тъй като смятах скоро да започна стимулация.Това беше юни 2015,като смятах октомври да стартираме. Имах проблеми обаче с малкия и се наложи да отложим опита и го направихме февруари 2016,което значи че съм пила глифор близо 8 месеца преди да стартираме. След това в началото на стимулациите за всеки ЗЕТ ми включват глифора и ми казват че трябва да го пия до 12г.с.Самата стимулация мина нормално. Извадиха ми 15 яйцеклетки,от които имах 9 бластоциста. Преди третия трансфер си направих имунологични и се иказа чв имам завишени нк клетки,направих вливка и забременях,за съжаление ембриона се беше захванал мн ниско долу в матката и направих спонтанен. Относно вит .Д септемри месец си ми беше в норма 23,преи 2 дни го изследвах 18 е сега под норма.Това е в общи линии, ако нещо друго те интересува питай.

# 618
Radostta84,
Бих искала да те попитам няколко неща понеже и аз съм с високо АМХ - 10 и препоръка да пия Глифор.
Колко време преди процедурата започна да пиеш Глифор? Как ти се отрази самата стимулация? Продължи ли да пиеш Глифор преди другите трансфери и по време на бремеността?
Искрено ти желая успех - нека този път бъде успешния.
Между другото за всички с ПКЯ, прочетох научни статии, че съществува връзка между ПКЯ и недостига на вит. Д. Аз си направих изследване и наистина се оказах със сериозен недостиг на вит. Д, което не е странно при все че прекарах миналото лято в офис...
Steli4ka,
Започнах да пия глифор веднага след първичния преглед тъй като смятах скоро да започна стимулация.Това беше юни 2015,като смятах октомври да стартираме. Имах проблеми обаче с малкия и се наложи да отложим опита и го направихме февруари 2016,което значи че съм пила глифор близо 8 месеца преди да стартираме. След това в началото на стимулациите за всеки ЗЕТ ми включват глифора и ми казват че трябва да го пия до 12г.с.Самата стимулация мина нормално. Извадиха ми 15 яйцеклетки,от които имах 9 бластоциста. Преди третия трансфер си направих имунологични и се иказа чв имам завишени нк клетки,направих вливка и забременях,за съжаление ембриона се беше захванал мн ниско долу в матката и направих спонтанен. Относно вит .Д септемри месец си ми беше в норма 23,преи 2 дни го изследвах 18 е сега под норма.Това е в общи линии, ако нещо друго те интересува питай.
Колко завишени бяха НК клетките, че се наложи вливане?

# 619
Nk клетки -19,6 при норма 2-13
%CD16NK от всички нк - 17,2 при норма 6,5-13,5
Нк клетъчна активност 11,1,а трябва да е под 10
Също и тромбоцитно-левкоцитни агрегати 1,97 при нормсдо 1,6

# 620
Това в Турция ли го правят - следят ли нк клетките.

# 621
Здравейте, искам да ви попитам нещо момичета,според вас, мога ли да пиша лично на мейл на проф. Кахраман, ако ме интересува нещо по-конкретно. Има ли такива, които са комуникирали лично с нея и ако да, може ли да ми напише имейлът й. Благодаря предварително.

# 622
Момичета, какво е вашето отношение към ПИД/PGD на ембриони? Моля споделете ако имате опит с метода.

# 623
Пид за хромозомни аномалии или за моногенно заболяване?

# 624
Момичета здравейте. Имам останали 2 кутии и малко Кренонгел с годност до юни 2018 година и 3 кутии естрофем до март 2019 година . Който има нужда да ми пише или да ми се обади на телефон 0899 065943.

# 625
Герда, в Турция никой не следи и не отразява имунология и не взимат изобщо впредвид леки мутации като 4г-4г на тромбофилиите. Но много момичета, които там не са успели от първи или втори трансфер или са изгубили бременност, си правят изследванията тук, правят си вливките както трябва и износват живи и здрави бебета. За това нещо знам, че така практикуват момичета, които са в Мемориал и в Бахчеджи.
Анелка, ПИД само при условие, че имате хромозомни аномалии или моногенно заболяване. В случай, че ти го предлагат заради възраст - не го прави!!!!! Ако ти обещават, че така ще се селектират най-добрите и здрави ембриони - не е вярно, намаляваш шансовете за забременяване, а не обратното. Порови се в медцинска литература и сама ще видиш какво казват учените за ПИД.  

Последна редакция: чт, 23 фев 2017, 10:06 от Dundy Sladurska

# 626
В момента има 4000 моногенни наследствени заболявания. Неможеш да изследваш всичките гени, за да разбереш имаш или не.

# 627
В момента има 4000 моногенни наследствени заболявания. Неможеш да изследваш всичките гени, за да разбереш имаш или не.

Ако имаш моногенни наследствени заболявания като Герда, повярвай ми ще знаеш! Heart Eyes Mr. Green ПИД само заради възраст - извинявам се, но е хвърляне на пари на вятъра. Почетете малко инфо по този повод и ще видите, че гаранция дори след ПИД клиниката не ви дава, защото заболяването може да се развие от ембриона и на по-късен етап от бременността и при всяко положение се препоръчва да се прави амбниоцинтеза и хорионбиопсия.
За моногенно заболяване Герда е повече от доктор, така че, четете, питайте и след това решавайте. Peace

# 628
Дънди успокои ме   bouquet, щом незнам значи нямам. Поне едно нещо да ми е наред, че вече аман.

# 629
Дънди успокои ме   bouquet, щом незнам значи нямам. Поне едно нещо да ми е наред, че вече аман.

Heart Eyes Mr. Green то май всички сме вече на фаза Аман! Joy

Общи условия

Активация на акаунт