Ин витро в Истанбул - тема 20

• 96 307
  • 716
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте момичета Simple Smile Предстои ми започване на подготовка за ЗЕТ и едно от лекарствата няма да ми стигне, а в БГ го няма.
Може ли някой, който е в Истанбул или предстои да пътува да ми съдейства за закупуване?
Благодаря предварително и желая на всички успех и сбъдване на най-съкровените мечти Simple Smile

# 91
  • Варна
 Благодаря ви момичета  Hug
И специално за Герда и другите, които я чакаха - Елис се е завърнала на работа Simple Smile

# 92
Как ли са момичетата, които в момента са в Истанбул за стимулации.
Пишете как сте.

Последна редакция: нд, 11 дек 2016, 11:44 от Анонимен

# 93
  • Ruse
Благодаря ви момичета  Hug
И специално за Герда и другите, които я чакаха - Елис се е завърнала на работа Simple Smile

Е браво,това означава че Севда ще е облекчена от всичката работа с която е натоварена и оставам с убеждението че Елис е по отзивчива.Успех на всички момичета по пътя към сбъдването на мечтата им,дано новата година им донесе така желаното бебе.  Hug

# 94
  • София
Здравейте и от мен! Не бях влизала известно време и ви изчетох на един дъх....
Много съжалявам за неуспеха за Мери Дик... тя затвърждава моите впечатления за не добре изпипани индивидуално стимулации... трудно е,  Hug дано намерите сили да продължите напред!
Хубаво е че има и споделени радости, благодарим dalivali , бъдете много щастливи!
Ние продължаваме да чакаме резултата от ПИД на нашите 2 ембриона, казаха ни че по новата им система ще отнеме поне 20 дни. Те бяха замразени на 5 ден, но не съм питала колко клетъчни са, съобщението беше че са годни за ПГД , замразяват ги и трябва да платим сумата. Аз обаче тези дни се присетих че при положение че се прави ПИД мога да попитам за пола, някой искал ли е от тях такава информация? И дава ли се? Със сигурност се знае от генетиците.
Трябва да отговоря и за хотелските стаи на Мемориал, хубави са, изключително удобни като се има предвид трафика в Истанбул. Струват 100 евро на ден за дв.стая, 90 единична, с включена закуска. Тя се поръчва по телефона на момчето на рецепция и я носят след 15 мин. в стаята. Огромна е, цяло плато. Намират се в тяло А, ет.13, Memorial konukevi. Само се слиза по асансьора, минава се през гл.фоайе към тяло С и се качвате на асансьорите до ет.1. Аз резервирах по телефона, на английски 0090 212 320 66 00. Това може да се добави към 1 стр. на темата ако мислите че е необходимо. За мен това че бяхме там направо ми спаси живота като направих кризата през нощта след Достинекса, момчето от рецепцията дойде в стаята и като ме видя в конвулсии, извика направо по телефона да дойдат да ме вземат от спешния, който се намира на партера.
 Дай боже да има повече хубави новини ! Успех на всички!

# 95

Някой знае ли какъв е тоя нов начин за пид, който отнема  цели 20 дни?

Последна редакция: пн, 12 дек 2016, 01:06 от Анонимен

# 96
Здравейте, момичета !
У мен възникна едно питане : Герда, кого точно визираш поправяйки последния си коментар под това да пишат повече хора с реални профили, и повече споделени мнения ? Остава една неизвестност от така написаното, и ако за теб натежават повечето споделени мнения, то по тази логика трябва да се усъмниш и в профила на Бамбо (нищо лично към нея, споменах името и, заради не дотам многото написани коментари от този профил).
Наистина оставам изненадана- уж искаме да се казва всичко- и хубаво, и лошо, а после изведнъж става странно и съмнително, ако се изрази недоволно мнение. За мен: истината трябва да се казва, такава каквато е, друг обаче остава въпросът кой до колко избира да повярва в нея, или започва да я интерпретира по свой начин.

# 97
Да, нека всеки пише така както ги вижда нещата.Темата е за взаимопомощ.

# 98
Да, но като си изразим нашето мнение и виждане явно на някой не му харесва и коментара ми се ИЗТРИВА.
Много глупаво да се четат само определени хора и те да си налагат тяхното мнение.
Успех момичета през новата година.

# 99
Бамбу, надявам се да се включат и други момичета да ти дадат информация за ПИД, но лично на мен не ми дадоха информация за качеството на ембрионите преди ПИД, само ми казаха, че са годни. После казаха, че имам едно много добро качество, което е и здраво. После казаха в деня на трансфера, че не е добре ембриончето, защото се е скапало от размразяването, но уж продължило да се развива, но не ми казаха какво му е качеството. Извикаха ни със съпруга ми да ни го съобщят и ни показаха снимка, на която се виждаше, че ембриона не изглежда добре и то никак, но през цялото време никой и нищо не ни каза за качество преди и след ПИД и както писах по-рано и снимки не ни дадоха. После разбрах, че е трябвало.

Така че, според мен си изисквай и настоявай да ти дадат снимки преди и след, за да няма увъртане и вдигане на рамене, както стана при мен и в крайна сметка доведе до разочарованието ни. Е, после се оказа, че са допуснали грешка още при взимането на ПИД и замразяването и разбира се и после се скатаха от коментар близо 10-15 дена, но това вече е друго.

# 100
bamboo, съмнявам се да ти кажат пола. При нас полът е определящ за наличието на генетичен проблем. Само при един от половете има такъв и въпреки това бяха категорични, че ПИД не може да се използва, за да се отделят ембрионите само от един пол. Ние и не сме настоявали обаче. Пробвай, ако искаш да питаш, но много се съмнявам да са склонни да го кажат. Иначе представи си какво би станало - ще има хора, които ще правят инвитро само за да си избират момче или момиче. Има държави, в които дори и при ултразвуковите прегледи не се съобщава пола на бъдещите родители до доста късна седмица, за да не махнат бебето, ако не е от желания от тях пол.

# 101
Как така грешка при взимането материал за пид? Взели са повече клетки отколкото трябва ли?

Защо се е получило така, че да нямате информация? Резултатът от пид трябва да е писмен и се подписва.

# 102
Как така грешка при взимането материал за пид? Взели са повече клетки отколкото трябва ли?

Защо се е получило така, че да нямате информация? Резултатът от пид трябва да е писмен и се подписва.

Герда, нямам такъв. Изчакали са повече - взели са клетка по-късно от колко е трябвало, допуснали са грешка при самия ПИД и замразяването и затова ембриона не оцеля при размразяване. Винаги има риск разбира се, но в нашия случай си признаха, че са допуснали грешка.

Герда, не се навивай! Така е трябвало да се случи при нас. За всичко си има причина. Лекарите са хора, нали така и те допускат грешки.

# 103
Абе, аз да се информирам, за да следя нещата изкъсо, че нашия пид хич няма да е евтин. А ако толкова лесно се навивах нямаше да съм тук.

# 104
Bamboo, благодаря за информацията. Имаш стиснати палци от мен. Успех!
Що се отнася до положителните и отрицателните мнения аз също мисля,че всеки има право да изкаже мнение- независимо какво е, а ние четейки да отбираме важната за нас информация.
Аз да питам- от какво зависи дали ще е пресен или замразен трансфер? Когато се прави ПИД ясно, но виждам че има момичета при които не се прави и ембрионите не са им от преди и пак се замразяват. От лигавицата на матката ли зависи в тези случаи или след замразяване ембрионите стават по-здрави? Извинявам се за глупавия въпрос, но понеже не съм стигала до трансфер не ми е ясно. newsm78 

Общи условия

Активация на акаунт