Ин витро в Истанбул - тема 20

• 96 307
  • 716
  •   1
Отговори
# 75
Много се радвам за успеха на даливали. Hug bouquet

# 76
В интерес на истината на нас в деня на трансфера ни показаха само снимка на уж хубавия ембрион след ПИД, който прецакаха, но така и не получих снимката на ембриона преди да го трансферират. После когато си поисках документите от клиниката, отново не ми беше даден той, а ми дадоха снимка преди да бъде замразен на 6 ден.

Обясних си го с факта, че си пазят реномето и е по-добре там където са допуснали грешка да не дават и доказателство за това, защото месеци по-късно сама ровеки се из снимки на ембриони видях, че ембриончето изобщо не е ставало за трансфериране, приличаше си на Квазимодо.  Joy

Снимки на сперматозоиди също не са ми показвани. Но здраве да е, важното че всичко това е в миналото.

Истината е, че където и да сме и при който и да сме, трябва да си търсим и гоним интересите, друг път няма.

# 77
Спешно ми трябва климара 7,8 мг лепенки. В България от къде си ги набавяте? Или само в Турция ги има?

# 78
 Здравейте, не знам дали съм сред успелите или неуспелите в Мемориал, защото все още не сме стигнали докрая, но понеже се коментира кой пише в този форум, моето впечатление е, че тук не пишат и една трета от момичетата, които в момента са в процедура или се подготвят за ЗЕТ. Най-вероятно и аз чета и пиша за последен път. За тези, които се интересуват от конкретна информация, а не от разтягане на локуми, накратко моята история: след три неуспешни трансфера в БГ се озовахме в Мемориал за първичен преглед при д-р Тургут. Коментарът беше-вероятност за успех 30%, предвид възрастта, неуспешните трансфери и тежкия мъжки фактор. Имахме ЕРА тест, ДНК-фрагментация на сперматозоидите, които не ги впечатлиха.особено. Задължително поискаха ПИД.
Той ни каза, че мъжкия фактор не ги притеснява толкова, защото преживяването ня ембрионите до пети ден зависи основно от качеството на яйцеклетките и че всъщност това са най-тежките случаи, защото даже и да се вкара в норма с лекарства и добавки високото ФСХ, това не подобрява яйчниковия резерв. Октомври започнахме стимулация. Първият ми преглед беше при д-р Севинч Юнал, вярно запозна се на място с досието ни и с нас като пациенти, но беше толкова подробна, че помислих, че няма да стартираме, не ми се видя склонна към експерименти, при АМХ -3 и естрадиол в норма все пак започнахме с Гонал 150. Още при втория преглед намалиха Гонала на 125, защото 3-4 от фоликулите изпреварваха останалите и естрадиола се покачваше прекалено бързо. Така само с Гонал, с дози   87 единици, в последните дни и стимулация, която продължи 12 дни, за да уеднаквят размерите на фоликулите,Гонапептил вместо Овитрел, заради високия естрадиол, при пункцията се добиха 13 яйцеклетки. Всички се оплодиха с ИМСИ /при нас нормалната морфология е 0%/, а до пети ден достигнаха 8, от които 6 са хубави след резултата от ПИД. Между другото получих подробно.описание на кариотипа на всички ембриони, включително и на тези с аномалии. Сега очаквам ЗЕТ.
За отношението не знам как да коментирам очакванията ви. Аз поне се почувствах като пациент, а не като касичка. Почти всеки път ме преглеждаше различен лекар, но Фатме ме беше предупредила, че такава е практиката в болницата.Никой от лекарите не се отнесе с пренебрежение към нас, нито пък си спестиха отговор на някой въпрос. И досега не съм.чула или видяла някой от болницата да твърди, че са най-добрите или правят чудеса.
 Може би всеки в този форум вижда нещата от своята гледна точка, но на тези които са крайни в изказванията си бих искала само да кажа, че най-лошото  нещо за една жена, която.е в процедура е да чете тук, че стимулациите не струват  и ембрионите се скапват при ПИД. Казвам го от личен опит.
Успех на всички.

# 79
Хей,момичета,хайде да разведрим темата  Simple Smile Празници наближават,Коледа наближава,Новата 2017 та чука на вратата Hug
Нова година нов късмет да ни донесе!Който не се откаже рано или по-късно ще успее!Кой крив кой прав-всичко е Божа работа! В един бг сериал чух репликата:"Сине,душата сама избира кога и къде да слезе" Peace
Кураж,смело напред и успех на всички мами!
При мен се очертава дата 27 януари за преглед преди Зет.Ако някой се нуждае от нещо да пише, с радост ще откликна!

# 80
Аз искам да чета реални впечатления, от които сама да преценя, кое до колко,
вместо да ме заливат със  суперлативи, които в крайна сметка се оказват нереални.
Предпочитам да  прочета чуждите негативни впечатления и клиниката да ги опровергае с опита си, отколкото да чета само суперлативи и да се окаже друго.

Нека всеки пише каквото прецени на база на личните си впечатления.

Не е коректно да налагаме коректив или цензура върху това, кой какво споделя.

Когато има проблемен SDI, фрагментация, и лоша морфология на сперматозоидите, или микроделеции, които обикновено вървят с проблемен SDI - тогава няма смисъл да се селектира сперматозоиди по външен вид. В смисъл няма смисъл да се плаща допълнително за селекция на сперматозоиди по този критерий, като  средства могат да отидат за селекция на ембриони с ПИД.Това за Мери.

Последна редакция: пт, 09 дек 2016, 18:48 от Анонимен

# 81
Лили, това което пишеш е чудесно и се радвам, че са минали нещата така професионално при вас.  Hug Стискам ти палци за успех до края и скоро да се похвалиш, че си бременна и родила живо и здраво детенце - в крайна сметка всички за борим за това.

Благодаря ти, че сподели, защото всеки се нуждае от надежда, но и от обективни коментари.
Казвала съм и друг път, това че с мен са допуснали грешка не означава, че това е практика, в крайна сметка лекарите са и хора, а пътя по който сме тръгнали всички не е никак лек.  Hug

Трябва да се пише всичко и хубаво и лошо. Flutter

# 82
Герда , ембрионите от ЕЦ също не ставаха, замразения който трансферираха беше на 7клетки и достигна до частично компактизиране. Затова и беше голяма радост за хубавото бластоцистче от късия протокол.Относно ПКЯ, нито тук ,нито в Турция казаха че имам проблем.Инсулина ми беше нормален, изпила съм Инофолик , Персенска ми го изписа сигурно вече с кофите.
Последно Стаменов ми беше изписал Глюкофаж, каза че го изписват без изследвания, питах в Турция дали да го пия, Тургут каза не.
Относно Имси-то ИО аз знам че го правят заедно с Икси, даже четох в сайта им подробно, но за съжаление нямало смисъл, все щели да намерят 6 за 6Я.
Е , това е в общи линии.

# 83
Момичета, ще си позволя да се включа с още нещо, което по- рано спестих, но мисля, че е добре да се знае. Когато след 2-а дена на Гонал Ф, отидох на преглед, за да видим дали доминантният ми фоликул от ляво продължава да расте, и да потиска другите (както бе прогнозата и на мъжа ми от самия старт, и която споделихме с д-р С. Юнал, но тя все пак избра да не го вземе под внимание). Преди още да влезем за преглед ме накараха да вкарам 1600 тл като депозит за самата процедура- това добре, но защо при положение, че още не беше сигурно, че ще продължа, както и стана. След прегледа парите ми бяха върнати обратно, но ми остана, и на мен и съпругът ми едно неприятно чувство. Сякаш ще побегнем, без да си платим ... След прегледа д-р Юнал ми обясни, че при стойност 6,8 на кр. захар, 150 на инсулин, и както се оказа и висок пролактин (с който те бяха запознати още, когато им пратих своите резултати дни преди да заминем). Дотук ок, лекарката на дълго и широко ми обясни, че с тия стойности бременността ще е проблемна и рискова, че може да засегне двигателните и белодробни функции на плода, и че може да родя преждевременно. И тук вече, след всички тези подробно изброени рискове за мен и плода бях поразена като ми предложи, ако искам да преминем към инсеминация ... инсеминация ! Само преди секунди рискувах своя и този на бъдещето си дете животи, ако точно сега и с такива стойности забременея, а после изведнъж една инсеменацийка не ми пречи да пробвам, ей така за спорта, като са ме почнали, защо да не продължим напред ...
Ето тук ще сложа точка. Който иска да ми вярва, който иска да вярва само на положителни коментари.
На успелите- честито, а на борещите се като мен- бъдете силни, и не се предавайте, а се борете докрай !

# 84
Фортуна, горе главата момиче! Сега имаш вече план и посока. Загърби миналото, а ако не можеш пиши на професорката и всички, които са виновни за огорчението ти, за да си казала това което ти тежи и продължи напред без да се обръщаш назад.  Heart Eyes

# 85
  Fortuna_85,аз съм от тези,които абсолютно ти вярват Hug

# 86
Фортуна, анализирайки фактите от написаното от теб, си мисля, че проблемът може би е дошъл от човека който приема изследванията и ги свежда до информация на лекуващия лекар.

След като вече си отишла и се е видяло положението, лекарите са се опитали да направят нещо, за да не се окаже, че си се разкарала. Дали са шанс.

# 87
Герда, и моето лично усещане беше такова, че някъде по веригата нещо се е загубило.
Искам да благодаря на всяка от вас, която изрази своята подкрепа и разбиране към мен, това означава наистина много за мен, момичета !  Hug

# 88
Трябваше да попиташ координатора за българските пациенти защо така се е получило да ти обясни.
Трябваше да напишеш мейл с въпрос защо така се е получило и до лекаря, който ти е основен, т.н. лекуващ.
И да пишеш на проф. Кахраман.

Последна редакция: пт, 09 дек 2016, 21:04 от Анонимен

# 89
Аз пак не разбирам как точно КЗ с тези стойности ще доведе до двигателни и белодробни проблеми. В крайна сметка дори не е толкова висока. Има сума ти жени, които изобщо не я тестват, забременяват и раждат. Да не говорим, че диета и/или инжекции щяха да вкарат нещата в норма. ГД се лекува съвсем успешно, особено пък ако се знае за проблемите от толкова рано.

Общи условия

Активация на акаунт