Ин витро в Истанбул - тема 20

• 96 306
  • 716
  •   1
Отговори
# 15
gerda1, благодаря много и за твоята подкрепа ! Искрено се надявам утре да споделя добри новини след прегледа, че все още нещата не са много сигурни при мен.  Rolling Eyes

# 16
  • filibeto-maina:)
Здравейте искам да попитам или да получа съвет.
Трябва да се направи изследване на мъж, който не му излиза семенната течност по нормалния път.
Влиза му в урината. Казаха да му се направят снимки на каналите, но къде при кой лекар Незнае.
Момчето е от София

# 17
Не трябва ли да посети уролог и той да каже къде се прави това изследване.
Препоръчвам да посети д-р Милен Кацаров, той е много добър андролог и уролог: 
 София, Ул: “Шандор Петьофи” №39
 Тел: (2) 852 58 52 и (0888) 222 369
 E-mail: milen_k@hotmail.com
това е сайта му:   http://www.drmilenkatzarov.com/contacts.php

# 18
  • София
 Fortuna_85, новини?

# 19
Здравейте искам да попитам или да получа съвет.
Трябва да се направи изследване на мъж, който не му излиза семенната течност по нормалния път.
Влиза му в урината. Казаха да му се направят снимки на каналите, но къде при кой лекар Незнае.
Момчето е от София
Доктор Маки от клиника Надежда също е добър,но най-добър за нас засега е доктор Башар от Мемориал Simple Smile

# 20
Аз също препоръчвам д-р Кацаров.
Искам също да направя едно уточнение за информацията от първа страница. В Мемориал ПИД на ембрионите,когато ще се прави ЗЕТ, струва 280щ.д. на ембрион. Резултатите при нас бяха готови след 18 дни.

# 21
18 дни?! Доста се бавят. Ако трябва да се прави още един пид. newsm78
Благодаря за информацията, ще го обговорим, като му дойде времето.

# 22
Успех на всички!
 Има ли момичета правили ЗЕТ след поставяне на инжекция Лукрин депо на 2 ден от МЦ?

# 23
Nade77, ние ходихме при Кацаров заради лоша спермограма и открихме висока ДНК фрагментация. Сега сме на лечение. Според мен също е най-добре да се обърнете към доктор от Мемориал.
Fortuna_85, мисля те. Peace Praynig

# 24
И аз чакам Фортуна да каже как е.
А Мери Дик?
Още някой имаше в стимулация.

# 25
Дано всички момичета скоро да ни съобщят добри новини. И да знаят, че ги подкрепяме.  Peace

# 26
Здравейте от мен, момичета !
Първо искам да ви изкажа своята голяма благодарност за всички мили думи, и изразена подкрепа- това много помага, когато човек има проблем като нашия, сигурна съм, че го знаете от личен опит вече. Simple Smile
... Та относно мен- за съжаление моят опит в Мемориал към момента остава за по- нататък. Причините са няколко: първо малко се повтори ситуацията, както с предходната ми стимулация в България- разликата тук бяха разменените яйчници. Т.е. при стимулацията в БГ ми тръгна един дом. фоликул от дясно, който подтисна развитието на другите, а сега се повтори същото, но от левия яйчник. На първичният преглед както писах беше 11мм, днес вече 15-16 след 2 дни на Гонал Ф по 225 единици, а останалите фоликули си бяха на същото ниво, както в началото. Докторката, мисля, че беше Калънч или Кавънч, така и не успях да запомня името и, настоя да ме стимулира 2 дни, за да види как ще ми реагира организма. Мъжът ми още тогава и се сопна малко като и каза, че ще стане същото като в Бг, защото всичко се повтаря още от първият преглед на 2-ри ден от цикъла. Тя каза, че не било така, не се знаело. Днес, когато всичко се повтори се оказа, че съпругът ми беше напълно прав, и вече обясненията взеха да стават други ... Аз ще съм една от тези, които не остана много "очарована" от отношението и вниманието към пациента в болница Мемориал. Ще се обоснова така: август месец бе първичният ми преглед- няколко бг двойки също имаше- внимание, всеки от персонала се изреди да ни помага, опътва, дотук супер. Сядаме след прегледа и чертаем план кое как да се случи- аз съм с СПКЯ, Диабет тип 2 с ИР, а след спермограма при тях се оказа, че и спермограмата при мъжа ми е с намалена морфология и подвижност на сперматозоиди, но все пак е ок, за да се проведе Инвитро. Дотук ок, по ред причини се забавих да почна процедура и все пак началото на ноември пиша на Севда, за да я питам кои изследвания се искат от мен, и от съпруга ми- питам поименно кои точно, и ако се иска друго да правя, тя ми казва, че това се иска. Никъде никой не ми иска кр. захар, инсулин ..., още тогава се учудвам, но си казвам може там да ми ги изследват. Така и стана- но беше след като ме питаха защо нямам такива изследвания правени- отговорих, че никой не ми ги е искал. Преди месец се оказа, че поради емоционален стрес и заради всички лекарства, които приемам нивото на кръвното ми се е повишило, и по- точно имам силно сърцебиене и висок пулс. При прегледа разказвам естествено за това на д-ра си, като изрично подчертавам, че предписаното ми лечение по никакъв начин не пречи по никакъв начин да проведа своята АРТ процедура. Настойчиво ми казаха, че техен кардиолог трябва да го потвърди- малко по- късно всичко е наред, лекарят там потвърждава казаното от самата мен.
И ето днес: след предвиденият резултат от мъжа ми дори ми предложиха, ако искаме да пробваме с инсеминация, пък, ако не стане пак остава варианта с инвитрото .... И това, при условие, че малко по- рано ми е обяснено, че нивото и на инсулина и на кр. ми захар са над техните допустими стойности, и че докато не ги регулирам не е желателно да забременявам- поради риск от белодробна уврежда на бебето, инвалидизация на плода, и дори повишен риск от преждевременно раждане ... Мъжът ми тук много се подразни, и реагира : отвърна на д-ра как уж е проблем да забременея при такива стойности, пък после, ако сме искали да правим инсеминация на место Инвитро !? Освен това, при първичният преглед през август къде бяха тези лекари да ми търсят нива и стойности, аз и тогава си бях със същите диагнози, не ми паднаха от небето сега. Като попитах дали искат нещо друго като изследване да нося отново никой не ми отговори нищо. Признавам, че съм с излишни кг, осъзнавам и че те още повече ми вредят, но това не беше по- различно и преди няколко месеца, защо едва сега чувам как трябва да променя схема на лечение на диабет, как е добре да редуцирам тегло, как трябва и да пия противозачатъчни, за да отговарят равномерно яйчниците ми, и да тръгват горе долу еднакви по размер фоликули ...
В момента съм с много смесени чувства и емоции, и чесно казано разочарованието от подхода в Мемориал надделява. Sad  Прекалих с поста, извинявам се за което, от сърце пожелавам много късмет на всички чакащи или в процедура момичета.

# 27
Кой ти започна стимулацията?

Защото аз ще съм на естроген пач прайминг протокол преди стимулацията именно, за да тръгнат еднакви всички фоликули.

Последна редакция: ср, 07 дек 2016, 23:50 от Анонимен

# 28
Белодробно увреждане на бебето и инвалидизация от една КЗ? Каква е връзката? Ако са ти обяснили де Hug

# 29
gerda1, правя корекция от началния си пост : д-ра, който ме преглеждаше и ми стартира процедура е Севинч Юнал, сега открих точното и име.
cristi, нивата на инсулина и кр. захар са над техните допустими реф. стойности, кг. също са в повече, и при една бременност и съответно покачване на тегло, и това в последствие се окачва още повече да влоши вече споменатите стойности, и от там бременността става трудна и рискова. Като рисковете са тези, които вече изброих.

Последна редакция: чт, 08 дек 2016, 15:23 от Fortuna_85

Общи условия

Активация на акаунт