Ин витро в Истанбул - тема 20

• 96 311
  • 716
  •   1
Отговори
# 630
НК клетки в Турция и по-точно Мемориал е все едно църква с поп турчин в нея!
Не изследват, следят, вярват или изучават НК клетките!

# 631
НК клетки в Турция и по-точно Мемориал е все едно църква с поп турчин в нея!
Не изследват, следят, вярват или изучават НК клетките!

хахаха  Joy Да, много точно казано. Както писах по-рано - никой не отразява подобни проблеми.

# 632
За съжаление не е точно така, че щом не знаеш, нямаш генетични проблеми...
Много от генетичните заболявания са рецесивни и се проявяват едва когато и двамата родители носят гена, тоест човек може да е носител без да проявява симптоми,  такъв е случая на генетична анемия и на муковисцидоза и на много други заболявания. Други пък се влошават с всяко следващо поколение, трети се появяват на късна възраст или при определени условия и няма как да знаеш, че го носиш...
Но все пак, Дънди е права, че риска от моногенни заболявания, ако нямаш нещо странно в семейната история е много малък. И в крайна сметка всичко е съдба, човек не може за всичко да се тревожи.

# 633
Тази генетична анемия, таласемия ли се води? Незнам дали го изписвам правилно, дано и не го научавам ooooh!
Верно сме на "Аман етап" повечето Thinking

# 634
Здравейте Simple SmileМоже ли да помоля някоя мацка да ми коментира резултатите (може и на лични) за тромбофилия, че чак другата седмица ще стигна до генетик?

Фактор V Лайден - мутация R506Q - нормален генотип
Фактор II (Протромбин) - мутация G/A 20210 - нормален генотип
Инхибитор на Плазминогенния активатор PAI 4G/5G - Хомозиготен носител 4G/4G
МТHFR мутация С677Т - Хетерозиготен носител С/Т

# 635
Джеси, като гледам си за терапия определено с 4г-4г. Не усвояваш и фолиева и трябва да пиеш мета а не фолибол, защото обикновената фолиева създава токсична среда за ембриона и не я усвояваш.

Съветвам те да отидеш на консултация при проф. Паскалева и после при доц. Русев. След като се видях и с двамата ми се поизясниха нещата, иначе ако чакаш да ти назначат терапия за тази мутация - няма да ти назначат, а реално е доста рискова. Вече познавам доста момичета с аборт. В крайна сметка лекарите в Турция са отговорни да ни отгледат хубави ембрита и да ни ги трансферират в правилното време, а е наша отговорността да се погрижим за забременяването и износването на бебето.

Имай предвид, че и тук не й обръщат много внимание, освен ако вече нямаш 3 аборта. ЗА това лично аз нямам намерение да чакам. Mr. Green

Последна редакция: чт, 23 фев 2017, 17:43 от Dundy Sladurska

# 636
Дънди, мерси. А кой да ми назначи терапията, щом не обръщат внимание, ако не съм имала аборти? Аз не съм имала, даже и + тест не съм виждала. И не разбирам с тази мутация трябва ли да пия аспирин всеки ден или трябва по-сериозно наблюдение ако забременея. За фолиевата ясно, вече си купих мета  Mr. Green

# 637
Дънди, мерси. А кой да ми назначи терапията, щом не обръщат внимание, ако не съм имала аборти? Аз не съм имала, даже и + тест не съм виждала. И не разбирам с тази мутация трябва ли да пия аспирин всеки ден или трябва по-сериозно наблюдение ако забременея. За фолиевата ясно, вече си купих мета  Mr. Green

Е, и аз съм в същата ситуация.  Mr. Green Никога не съм виждала плюс тест, а след 2 дена навършвам 40. Та, ходих при Паскалева и тя ме попита: Имаш ли аборти? И аз й отговорих не, нямам и дори не съм виждала плюс тест, тя обаче вика, ами как да ти изпиша терапия?
И аз я подхлъзнах, като я попитах - Проф. Паскалева, колко аборта трява да имам, за да ми дадете терапия и тя спокойно ми отговори - 3 аборта.
Тогава я помолих да ми погледне ЕГН-то и да ми каже кое е по-рисково да съм с терапия от трансфер или да съм без терапия.
Тогава се стресна и ми отговори директно - Няма да ти навреди терапията, напротив ще ти помогне да забременееш и да износиш без опасност за аборт - в противен случай рискуваш да не забременееш и да не износиш и тогава аз казах, ами добре защо тогава не ми предпишете терапия. Mr. Green

И ми предписа. Mr. Green Пусна ми и хомоцестеин, защото не усвоявам фолиевата на 70%.

После отидох при Русев, който ми пусна изследвания и се оказа, че вече кръвта ми е гъста и той директно ми каза, че най-вероятно забременяване, точно поради тази гъста кръв не се е постигнало. Сега вече съм на терапия АП през ден и от деня на трансфера ще съм на Клексан 0.4 и АП през ден. После веднага на изследвания при него и Паскалева за корекция за дозировката.

Русев ми го каза директно, с тази мутация, на твоите години можеш само да стоиш да стискаш палци и да се молиш да не направиш аборт, но това не е възможно да не се случи, защото този ген при теб не работи.

Отиди и сама ще се убедиш. Аз почнах умишлено да чета доста медицинска литература по темата и да, Русев се оказва прав. Така че мила Джеси - не рискувай, особено като и ти си в моята ситуация - никога не си забременявала. Mr. Green Heart Eyes

Стикам ти палци за успех! Аз ако знаех каква е работата, може би много отдавна щях да съм взела мерки, но явно не ми е било писано. Ако забременея с корекциите, които направи Русев и Паскалева, значи са били прави, ако не причината е другаде. За момента още ми е рано да кажа. Blush

Последна редакция: чт, 23 фев 2017, 18:41 от Dundy Sladurska

# 638
Браво, Дънди! Действай! Вървиш последователно, компетентно и уверено!
Кефя се много на такива жени! Hug

# 639
Браво, Дънди! Действай! Вървиш последователно, компетентно и уверено!
Кефя се много на такива жени! Hug

Кафенце, ако това даде и резултат..... направо ще съм най-щастливия човек на земята.  Crazy Mr. Green

# 640
От кое изследване се разбира, че кръвта вече е гъста?

# 641
Фибриноген, д-димери.

# 642
Момичета,
Бихте ли коментирали и моите резултати bouquet
http://prikachi.com/images/404/9021404p.jpg

# 643

Aз пък пусках  APTT за следене на съсирването.

# 644
АРТТ се използва за мониториране на лечение с директни антикоагуланти, като хепарин, а ние употребяваме нискомолекулен хепарин.
На опаковките с Клексан пише, че при предозирване ще се промени АРТТ, но това не е достатъчто за монинориране на дозата.

Общи условия

Активация на акаунт