Пазаруване от Amazon - тема №58

• 94 018
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
  • София

Харесах го това яке (благодаря за линка), но се чудя дали няма да ми е малко (ES 38/DE 36), това стандартното 38 ли е? S ли се води или XS? Видях коментар, че е умалено.. Аз нося М по принцип, но саката са ми 38..

# 526

Харесах го това яке (благодаря за линка), но се чудя дали няма да ми е малко (ES 38/DE 36), това стандартното 38 ли е? S ли се води или XS? Видях коментар, че е умалено.. Аз нося М по принцип, но саката са ми 38..
Нещо не мога и аз да ги разбера размерите. Мерих подобен модел в магазин- размер XS или 38 и поръчах от немския амазон- надявам се да съм уцелила размера https://www.amazon.de/Benetton-Damen-2BA2532W5-Jacke-Schwarz/dp/ … 08956&sr=1-7- ето такова поръчах, най-малкия размер 38, беше 58 евро

# 527
  • София
Ей колко са бързи тези, поръчах го, като очаквах да имам малко време да си помисля и да го откажа, но за 2 минути вече се подготвя за изпращане и не мога да го откажа Simple Smile Дано като пристигне някой да си го познае в другата тема, подозирам, че ще ми е малко..

# 528
  • София
Скрит текст:

Да не те разочаровам, но СК обикновено са уголемени. Нося 37, а всичко, което имам на марката е 36.
Аз пък този път съм разочарована... Трябва да връщам пратка. Не знам колко мейла изписах /чат също/, за да обяснявам, че искам да я върна чрез DPD, не пощите, не друг начин с молба те да ми генерират етикет. Заявиха ми връщане, но още се разправям с етикета. За всеки мейл чакам по 2 часа, което е много. Друг път винаги са отговаряли в рамките на 15-20 мин /и немския, и английския/. Пратили ми етикет на пощите.  ooooh! Грешка било..... Добре, а друг? А днес трябва да нося пратката към превозвача и с тия темпове накрая ще изпусна камиона..... Ужас!!!  Rolling Eyes

В 99.9% от случаите от амазон не генерират желаната товарителница и също в толкова от случаите покриват разходите по връщането. Щом искаш да го върнеш с DPD , не е ли по - лесно да им пишеш колко струва връщането, да се разберете кой ще го плаща и да не си губиш времето да им обясняваш какво трябва да направят и те да продължават да не го правят?

Оправихме се.  Peace Генерираха ми връщане с DPD още вчера, но вече се оправихме и с етикета. Нямало нужда да слагам, от DPD си носели. Което е логично по принцип - като всеки куриер, но след толкова въпроси можеха да обяснят, че не ми трябва етикет. А те даже ми пращат на пощите без да съм го искала....
Миналата година връщах така, стана много бързо. Но ми излизаше опция да си избера DPD или Collect+. Пък сега прочетох, че Амазон от лятото не поддържат опцията Collect+ за жалост.
На мен ми е по-евтино куриер да вземе пратката от адреса на превозвача. Ако е с пощите плащам допълнително на превозвача, за да ми занесе пратката до клон на пощите им.  Wink
С кой превозвач и каква е разликата в цената?
Понеже мисля да поръчам 2-3 раници от английски сайтове и евентуално ще върна някоя.
Аз така връщах в амазон.ит - струваше ми символичните 10лв към превозвача (с етикет беше). Но електроника с пощи не можеше и да искам Peace

# 529
Честити ти чисти прозорци:-) Да те питам за удължителя, здраво ли се захваща машинката за него? Че имам едни стъкла с кофти достъп отвън и би ме улеснило. Ама да не ми хвръкне машинката от 6тия етаж ... Crazy

Благодаря! Много им се радвам, макар че по закона на Мърфи вчера ги валя дъжд и сняг, но пък не можа да ги опръска тоя път Simple Smile
Удължителя е направен добре. В долната част обхваща уреда изцяло, като в пластмасова тавичка все едно е поставен, а през средата на уреда минава едно като скоба, която се пристяга и закопчава здраво към удължителя. Дано обяснявам така, че да ме разбереш Simple Smile
Освен това ми харесва, че има как да се регулира наклона на уреда спрямо прозореца, защото ако е разпънат удължителя докрай за високи над 3 метра прозорци примерно, ъгълът трябва да е минимален, докато за по-ниски като моите по друг начин се наглася

# 530
  • Варна
Разбрах те:-)
Благодаря ти. bouquet

# 531
irriska, сгрешеното Бъфало на каква цена го взе?
Скъпи ги взех, 60 евро, че ми трябваха, а сега ще ми излязат още по-скъпи...

Да не те разочаровам, но СК обикновено са уголемени. Нося 37, а всичко, което имам на марката е 36.
Аз си бях взимала няколко неща на марката и все нещо не им беше наред, около половин номер умалени все едно. Взех ЮК 8, а ми трябва 7. Поне бяха 26 лири някъде, ако са ни големи, някой друг ще се радва.
Скрит текст:
Опитвам се малко по малко да взимам някои неща за бала на дъщерята, който ще е чак 2018 Simple Smile

# 532
  • при моите любими
Аз да кажа за прайма, за който ми бяха дръпнали пари. Върнаха ми ги.  Peace С разлика само 3лв. Междувременно направих една последна поръчка преди празниците, коледен подарък. Дано да стигне на време. Някой има ли наблюдения към подобни неща? Купували ли сте? https://www.amazon.de/gp/product/B0188XP7EY/ref=oh_aui_detailpag … ie=UTF8&psc=1

Испанския вип са ми пуснали едни обувки, но няма никакъв номер за проследяване.  newsm78  Сега по какво да ги чакам? Че пощите са ми толкова ненадеждни, след като не ми пристигнаха 2 важни неща от немския амазон. Ако не дойде и това.  Rolling Eyes 

# 533
  • Бургас
Испанския вип са ми пуснали едни обувки, но няма никакъв номер за проследяване.  newsm78  Сега по какво да ги чакам? Че пощите са ми толкова ненадеждни, след като не ми пристигнаха 2 важни неща от немския амазон. Ако не дойде и това.  Rolling Eyes 

В пощата.

# 534
  • гр. София
Скрит текст:
Скрит текст:

Аз пък този път съм разочарована... Трябва да връщам пратка. Не знам колко мейла изписах /чат също/, за да обяснявам, че искам да я върна чрез DPD, не пощите, не друг начин с молба те да ми генерират етикет. Заявиха ми връщане, но още се разправям с етикета. За всеки мейл чакам по 2 часа, което е много. Друг път винаги са отговаряли в рамките на 15-20 мин /и немския, и английския/. Пратили ми етикет на пощите.  ooooh! Грешка било..... Добре, а друг? А днес трябва да нося пратката към превозвача и с тия темпове накрая ще изпусна камиона..... Ужас!!!  Rolling Eyes

В 99.9% от случаите от амазон не генерират желаната товарителница и също в толкова от случаите покриват разходите по връщането. Щом искаш да го върнеш с DPD , не е ли по - лесно да им пишеш колко струва връщането, да се разберете кой ще го плаща и да не си губиш времето да им обясняваш какво трябва да направят и те да продължават да не го правят?

Оправихме се.  Peace Генерираха ми връщане с DPD още вчера, но вече се оправихме и с етикета. Нямало нужда да слагам, от DPD си носели. Което е логично по принцип - като всеки куриер, но след толкова въпроси можеха да обяснят, че не ми трябва етикет. А те даже ми пращат на пощите без да съм го искала....
Миналата година връщах така, стана много бързо. Но ми излизаше опция да си избера DPD или Collect+. Пък сега прочетох, че Амазон от лятото не поддържат опцията Collect+ за жалост.
На мен ми е по-евтино куриер да вземе пратката от адреса на превозвача. Ако е с пощите плащам допълнително на превозвача, за да ми занесе пратката до клон на пощите им.  Wink
С кой превозвач и каква е разликата в цената?
Понеже мисля да поръчам 2-3 раници от английски сайтове и евентуално ще върна някоя.
Аз така връщах в амазон.ит - струваше ми символичните 10лв към превозвача (с етикет беше). Но електроника с пощи не можеше и да искам Peace

Аз ползвам GGBG. Те връщат до Англия само, до Германия за съжаление - не. Ами разликата в цената зависи и от тежестта. Миналата година например ми казаха 2лв/кг до Англия и после +5лв, ако трябва да ходят да я носят до някъде /пощите например/. Сега ми казват 5лв до UK, ако трябва да носят още +5лв. Това за малък уред - ел. кана връщам. Ще видим колко последно ще ми вземат. Мисля да си настоявам за 2лв/кг.

# 535
А в пощата,ако е,получавате ли разписка в пощенската си кутия или на ръка на адрес?

На мен така ми бяха зверски бързи с махане на опцията за кенсъл, аз им писах няколко пъти и накрая ми казаха,че ше ми върнат парите и да откажа поръчката. Може и ти така да направиш а отделна поръчка си пусни с другия номер яке.

# 536
  • София
Охх това с пощата и на мен ми е тъмня Индия, чакам 3 пратки.. На моя колежка й бяха донесли кутия с обувки направо на адреса, на мъжа ми му оставят известия в офиса, на друга позната й звънят по телефона, всичко зависи според мен от конкретния пощенски клон. Аз мисля да зачакам до към датата на пристигане, обявена в сайта и ще им звъня да ги питам.

# 537
Деа,влез си в акаунта и там има VAT регистрация.Записваш си в полето дан номер и страната в която е регистрирана фирмата. Амазон проверяват номера и след 2до 5 дни акаунта е подтвърден.
Само да знаеш,че ако пускаш до превозвач ДДС-то няма да ти бъде приспаднато.Трябва да пуснеш до БГ. И в двата случая си принтваш фактурата и това е.
Благодаря, renydentbouquet
Гледам тези ботуши: http://de.buyvip.com/ref=wl_em_mh_img?src=email#page=d&dept= … ref=qd_dp_ssr_p_1, но не виждам цип...интересно ми е как се обуват?!

# 538
  • На брега на реката
Имат цип, вижда се само на снимката , която са легнали. Другите три снимки са от външната страна на двата ботуша.

# 539
Какво значи това Amazon Pantry.Удържа ли се допълнителна такса.Искам да взема бонбоните.

Общи условия

Активация на акаунт