Снежец тихичко вали,вали , АПРИЛче в коремчето ни спи - Тема 9

• 50 602
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
Аз не ям месо и животински продукти от 2 год.Бях отслабнала доста и се чувствах супер. Като разбрах, че съм бременна, започнах да ям сирене и кисело мляко... Резултата 10 кг отгоре😱

# 496
  • София
О, хайде стига Simple Smile Качила си от бременността, не от киселото мляко.

# 497
Хаха, бебето е 600 грама, плацента и тн още 2,3 кг мах, всичко друго е хапване😱😂

# 498
  • Пловдив
Аз пък не стига,че не се спирам да дъвча,но и все мазничко ми се яде.И като се гледам си и личи.В началото и на мен ми се ядеше много кисело мляко и нямах проблем с кг,но сега мазно и сладко  newsm78 за месец качих колкото предните 5месеца. Гадничко е,но като не мога да се контролирам ще му мисля после. Но като приключат сладкишите ще се поспра.

# 499
Да са ни живи и здрави бебенцата, килограмите ще ги свалим🙏😀

# 500
Истината е, че аз не се лишавам, ям каквото ми се яде, не за двама разбира се, но гледам да е по малко, да не е вечер късно, ако ми се яде сладко, първо пробвам с плод.
Днес ходихме да гледаме креватчета. Не знам за вас, но на мен все по-объркано ми става в главата, а е уж нещо елементарно. Има едни, които ми харесаха като качество и изработка, но пък други имат една такава функция за люлеене на цялот креватчета и това ми се струва много удачно за приспиване. Въпреки, че мисля и шезлонг да взема. И ей така доникъде не стигнах и исках да си ходиме.

# 501
  • София
Хаха, бебето е 600 грама, плацента и тн още 2,3 кг мах, всичко друго е хапване😱😂
Разбира се, имах предвид, че хапването идва с бременността и е естествено, дори желателно да качваш. Всички сме така, дори и тези, които преди не сме били вегани Laughing Е, не става дума да качиш 20 кила, но има си ниво здравословни мазнини, които е добре да се натрупат за една здравословна бременност и освен при целенасочен глад, организмът се грижи това да се случи. Ако не ми вярваш, направи си експеримент - спри киселото мляко за една седмица, да видим дали ще отслабнеш Wink Аз не вярвам.

# 502
Здравейте априлки Simple Smile Весела Коледа и от мен, бъде здрави, вие и всички покрай вас. И нека за Великден +-1/2 седмици всяка от нас да пръгърне пухкавото ново попълнение в семейството. Ние изкарахме много добре празниците, макар че доста се уморих, и от готвене и от ядене. Ще се меря на кантара чак на 9-ти, когато и започвам хранителен режим + поне 3 пъти седмично спорт. Много стремглаво тръгна кантара нагоре и се надявам по този начин да го забавя Simple Smile
Гледам на доста от нас дядо Коледа ни е подарил ел.четки за зъби Simple Smile Моята е и със зъбен душ, за който мрънкам от две години и все не му идваше ред. С две думи доволна съм и от подаръците, и от празника. Хубаво е да си го посрещнеш в къщи, въпреки цялата хамалогия по чистене, готвене и т.н.

# 503
Момичета, не се плашете толкова от килограмите. И да качим и не, бебо си взима нужното. А иначе в зависимост от възрастта, килцата се свалят........ако си по-млад - по-бързо и лесно, ако си над 35 малко по-трудничко, но при добро желание пак ще се свалят. Знам го от личен опит. Само ще вметна че с първата бременност тръгнах от мижавите 43 кг, а влязох да раждам 78 (което са си 35 кг. отгоре), на 40 ден бях около 55 кг, а 6 мес. след раждането вече бях отново 43 кг. при това без диети......но годините и метболизма са от значение. Освен това част от килограмите може да са от задържане на вода, а тя се извежда от организма доста по бързо от мазнинките.....
За жалост сега годинките са повечко, а и имам склонност към напълняване....в момента съм 75 (15 кг. отгоре от началото до сега)...както е тръгнало мога и 100 да ударя до термин (а дано не) Thinking

За креватчетата, моето основно изискване е матрачето да е на по-високо ниво в началото, така че като е малко бебето да не се прегъвам на осем, за да го вадя от там по 10 пъти в денонощието. Честно казано не искам да го приспивам люшкайки го.....искам да си заспива само Praynig

# 504
С първата Б качих точно 5 кг. Явно в началото съм сваляла. Бебка беше почти 4 кг. Не ядях месо и сладко, общо взето карах на хляб и краставици с оцет. Сега пак не ми се яде месо, единствено свинско рядко хапвам, а по принцип съм си месарка. Проядох кисело мляко в промишлени количества (поне за моя стандарт). Предният път не пиех витамини и бях пушка, сега изследванията ми не са толкова добри и пия витамини вече. Дано не кача от тях

# 505
  • където мечтите се сбъдват
Аз имам въпрос-момичетата,които не ядат месо как бяхте с кърменето и по-точно с количеството кърма при първото си дете?Аз имам сериозни подозрения,че освен стреса от първото раждане влияние за недостига на кърма ми оказаха и десетте години вегетарианство  newsm78

# 506
Аз имам въпрос-момичетата,които не ядат месо как бяхте с кърменето и по-точно с количеството кърма при първото си дете?Аз имам сериозни подозрения,че освен стреса от първото раждане влияние за недостига на кърма ми оказаха и десетте години вегетарианство  newsm78
Няма общо, поне според мен. По принцип не съм месарка, но с Марио имах кърма за три бебета. Хапвах си доста, но не месо. Единственото, което съм гледала да се съобразявам, е било да не ям храни, които могат да предизвикат колики. Натисках на овесени ядки с мед и кисело мляко си спомням. Но и всякакви други неща - тестено, сладко, какво ли не, без месо Simple Smile  Бях станала 85 кг. Grinning

# 507
Няма пряка връзка между яденето на месо и кърменето. По-скоро влияе разнообразното хранене, приема на достатъчно количество течности, спокойствието и неща, които не стават ясни никога. Просто при някои жени се получава, при други не. Имам приятелка, която света обърна, изпи де що има чайове, добавки, хранеше се, приемаше много течности, цедеше се, слагаше на гърда постоянно и не стана. При това 2 пъти. И сега като чуя някой да каже как било само въпрос на желание... не бива да се вменява вина на тези, които искат, но не успяват по една или друга причина.

belinda, ако вземеш хубава лепенка, залепиш внимателно на сухо и не се киснеш във ваната не би трябвало да се намокри раната. Аз и след секциото, и след лапароскопията се къпах така и нямах проблем.

За килограмите да ви кажа, не се успокоявайте, че лесно се свалят. До организъм си е, както и всичко друго. Аз никога през живота си не съм имала проблеми с наднормено тегло, дори напротив. С предната бременност качих 16кг и ги свалих окончателно почти година и половина след раждането. Вярно, почти без усилия, явно като спрях да кърмя и мина време ми се нормализираха хормоните, но все пак не ми се е случило лесно. Иначе като се прибрах от родилния дом бях свалила около 7-8кг само, за първата година още 2-3 и останалите 5 си стояха и не мърдаха. А не е като да имах спокойно бебе. Да не говорим за другия мит, че като тръгне да пълзи/ходи се отслабва бързо-бързо. Грам не мръднах тогава  Laughing Всичко това го казвам не с цел някой да се притеснява колко качва, защото и аз си качвам стабилно, а просто за да сме реалисти Simple Smile Аз лично освен ако не се появят евентуални проблеми за бебето, гестационен диабет, високо кръвно и т.н. не бих се ограничавала кой знае колко.

Да се оплача и тук, че преди няколко дни се замислих, че след седмица влизам в 7-и месец иииии се уплаших Sad Нещо изобщо не усетих кога мина толкова време, все си живея с мисълта, че съм в началото, а то реално си започва третия триместър. Дано на никоя не се случи преждевременно раждане и да си гушкаме бебаците след поне 3 месеца Simple Smile

# 508
  • София
Да, наистина...Бързо минава...Искам да е по-бавно, да се насладя Heart Eyes Знаете, не планирам повече деца уж и искам всичко да ми е осъзнато и пълноценно Simple Smile Моля, спрете времето Laughing

# 509
  • Бургас
Манха, с теб май ни тресат едни и същи притеснения и оплаквания. И аз треперя да не родя преждевременно. Гледам да не се натоварвам и да почивам повече, т.е. каквото зависи от мен всичко да е наред с мен и бебето, да съм го изпълнила.

Общи условия

Активация на акаунт