Снежец тихичко вали,вали , АПРИЛче в коремчето ни спи - Тема 9

• 50 591
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
Аз предполагам, че няма бременна жена, на която да не й минава тази мисъл през главата. Но някакси много изведнъж ми дойде сега Simple Smile Пък и като знам, че предния път лежах за задържане в 8-и месец още повече. Но пък се опитвам да вярвам, че всичко ще е наред  Simple Smile

belinda и аз така смятам да ми е последна бременност, а като гледам бъдещия батко как порастна без да се усетя и ми става още по-мъчно как минава времето. И аз се нареждам на опашката, моля, спрете времето  Laughing

# 511
И аз постоянно се страхувам от преждевременно раждане... Мъжът ми е недоносен, не знам дали това има някакво значение де, но и с тия моите контракции и това преждевременно зрееене на плацентата... няма как да не ми минават такива мисли през главата  Confused Дано поне токсоплазмозата да излезе вече отрицателна другата седмица след тия 2 месеца антибиотици да се тревожа за едно нещо по-малко  Peace

# 512
 Аз така и не се изследвах за токсоплазмоза, ще питам моята лекарка на тоя етап има ли смисъл. Доколкото знам има два вида ново и старо заразяване, когато има положителен резултат за старо не е опасно при бременност.

# 513
 Rolling Eyes
Аз така и не се изследвах за токсоплазмоза, ще питам моята лекарка на тоя етап има ли смисъл. Доколкото знам има два вида ново и старо заразяване, когато има положителен резултат за старо не е опасно при бременност.
Да, точно така, но на моите изследвания пишеше някакви невероятни стойности и не пишеше дали е IgM или IgG след цяла нощ рев, нямах търпение да се съмне и да отида да се изследвам в др лаборатория и за мое щастие се оказа, че е стара. Аз години наред съм гледала котка в родния ми град, но се изплаших, защото бях във Франция и изядох свят полусурово месо. Просто от както съм забременяла съм в такива паник атаки и страхове, че не мога да се понасям.

# 514
Да, IgG антителата са за старо заразяване, IgM за ново. Аз се изследвах октомври и двата вида бяха положителни, при което ми обясниха, че най-вероятно малко преди или в началото на бременността съм се заразила. Но уж ако била преминала бактерията в бебето, се виждали отклоненията на ехограф и да сме били спокойни. Но на самото раждане се взема кръв от бебето и се изследва веднага.

# 515
аз не мога да се похваля с много приятни празници, но нищо необичайно. поне детето се радва много и на нас някакси ни вдигна настроението. мм замина на лагер, а ние с детето дойдохме уж и ние на лагер при баба, ама бабата се оказа болна и малко кофти гостуване стана. уж за почивка дойдох, а то... ама здраве да е, да не ни пипне и нас вируса само.

днеска една дружка каза, че имало варицела в нашата градина... явно ще ни застигне и нас, дано е преди да родя само.

весело изкарване на оставащите празниците, пазете се, почивайте си и да сте здрави. всичко друго се оправя!

# 516
http://youtu.be/fbnmvS-lRAk

Simple Smile Поздравявям ви с това коледно клипче.

# 517
  • София
Много голяма беля това бебе!  Crazy
От вчера изпитвам огромно желание да се стягам да пазарувам за бебето. Есествено трябва първо да разчистя къщата, за да му направя място, но не се стърпях и напазарувах онлайн някои дреболии, които се надявам да не са ми излишни. Разгледах внимателно списъците, които други мами споделиха във фейсбук. Още не мога да се ориентирам какво наистина ще ми трябва и какво не. Гледам едни са ползвали обиколници за креватче, а други - не. Едни са се запасили със шишета, други - не. Аз имам няколко шишета подарък, но трябва да им взема нови биберони. Дори за това не мога да се ориентирам... Сигурно ще има презапасяване като за първо детенце.
Но някак си ми се иска да се разходя по магазините, да разгледам, да пипна, тъй като онлайн пазарът вчера не ми донесе тръпката, която търсех Simple Smile Моля софийските мами да споделят откъде да пазарували с предните дечица. Откъде купувате дрешки, хавлийки, корито, спално бельо, хигиенни принадлежности, бебешка козметика и други? Откъде си купихте големите неща - креватче/кошара например?
Кои марки предпочитате и сте изпробвано доволни от тях?

# 518
Кошара - дървена, от Икеа.
Количка - Ново бебе.
Обиколници и чаршафи - от Лабиринт, има отделно за детски неща. Аз лично обиколник ползвах много, дори в момента е сложен до стената в голямото легло, за да не си удря главата, но е доста индивидуално.
Хигиенни принадлежности - от Амазон и аптека, но то почти нищо не ти трябва.
Дрехи - от Англия. Тук с тези цени - никакъв шанс Simple Smile
Иначе съм обикаляла по Дундьо, Вис виталис, Пакостник и т.н., но не съм купила почти нищо от там.
Най-важното според мен е да осъзнаете, че всичко, което ви трябва можете да купите когато ви потрябва. В този смисъл 1 шише е напълно достатъчно например Simple Smile

Последна редакция: ср, 28 дек 2016, 18:49 от Manhamanha

# 519
  • Бургас
Снощи правих ревизия на дрешките и нещата, които сестра ми даде. Подредих ги по възраст. Голям зор да отсортирам и подредя всичко, но пък така видях от коя възрастова група кое ми липсва и трябва да купя. После направих списък какви дрехи още трябва да взема.
Намаленията ги гледах, ама май няма много намалени неща. Всъщност в английските сайтове най-големите намаления не са ли през януари?

# 520
Снощи правих ревизия на дрешките и нещата, които сестра ми даде. Подредих ги по възраст. Голям зор да отсортирам и подредя всичко, но пък така видях от коя възрастова група кое ми липсва и трябва да купя. После направих списък какви дрехи още трябва да взема.
Намаленията ги гледах, ама май няма много намалени неща. Всъщност в английските сайтове най-големите намаления не са ли през януари?
Навсякъде е така, в края на съответния сезон - януари или август /септември/.  Simple Smile

# 521
Имаше доста намаления на boxing day, януари пак.
Мис, не купувай предварително за следващите възрастови групи. Виж първо как ще върви бебчето с размерите. Моя на година беше 8900, бебето на братовчед ми на 5 месеца е толкова. Също има едно наборче на моя, който стърчи около глава над него. Все го давах за пример за много висок, но сега братчето му, което е на 10 месеца върви още по-голям и дълъг Simple Smile

# 522
  • Пловдив
Момичета,да попитам как сте с гърдите?Моите от повече от месец се отпуснаха.С предните Б помня,че все ми бяха напрегнати и се чудя,защо така са се отпуснали Sad ММ доста силно ми ги ощипа преди месец и се чудя да не ми секна кърмата и какво става.

# 523
Е, малко е рано за кърма. Моите също не са толкова напрегнати. Спокойно, няма как да си спреш кърмата от сега, само дискомфорт и контракции може да си докараш ако много пипаш зърната.

# 524
Кате, ако е удобно и разбира се ако момичетата, които са ги правили нямат нищо против, може ли да качиш и тук накой списък, понеже нямам фейсбук и там не ви следя. Аз също съм намислила да си направя и ги гледам тези в интернет, но сигурно има доста излишни неща, а все пак друго си е някой който има реален опит.
Ето например, това което Манха сподели ми е супер полезно. И при мен като за при първо бебе паниката е голяма.

Общи условия

Активация на акаунт