Снежец тихичко вали,вали , АПРИЛче в коремчето ни спи - Тема 9

• 50 516
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Manha, много ти благодаря за коментарите. Ето - ще сменям концепцията. До момента имам само една пижама и тя е от две части - ританка и горно с копчета. Всички долни бодита, които съм купила са с дълъг ръкав - добре, че не са много. На едно от училищата за бременни в моята болница една от акушерките ни спомена, че задължително за пролетно бебе се взима с дълъг ръкав и аз се подведох. За момента с нищо не съм се презапасила, защото очаквам, че ще има много подаръци след като се роди, но все пак трябва да имам достатъчно, за да го посрещна.

# 661
То не, че не може да обличаш бодита с дълъг ръкав. Въпроса е, че не е удобно да слагаш 2 дълги ръкава един върху друг. Освен това обикновено се поддържат поне 22-23 градуса при бебето (не е добре да е много топло, но обикновено така става) и съответно е напълно достатъчно да е с боди с къс ръкав и гащеризон. Да не говорим, че като спи е завито, иначе обикновено е гушнато... Бодито с дълъг ръкав е удобно ако го оставиш по него и надолу панталонче, но според мен това е облекло за малко по-голямо бебе, да кажем след 3 месец. Все пак е добре да имаш няколко такива, но аз за всички сезони съм ползвала основно бодита с къс ръкав и гащеризони.
За пижамите, както и като цяло за обличането на бебе на мен ми е било много по-удобно да е цял гащеризон. По-бързо се облича, а и не може да се разгащи и да му е убива. Не, че новородените много се въртят, че да се разгащят, но все пак... Моя успяваше да си изрита ританките някакси, затова и не ползвах.

# 662
  • София
Хехе, вкус другарче няма Simple Smile Аз пък тези целите гащеризони не ги харесвах, и двете ми момчета растяха като гъби, тези неща им умаляваха за по 2-3 седмици - абсолютно не си заслужава инвестицията. Евентуално, гащеризон, ама без ходилца отдолу, само с крачоли.

Аз контракциите също не ги познавам по болка. Висок ми е прага и не я усещам. Казвала съм ви, че имах 5 см. разкритие, без да усетя, че раждам. Но втвърдяването не може да се сбърка - стане ли ми корема на футболна топка, значи имам контракция.

Да ви се оплача, май имам киселини Confused Вчера вечерта имах - реших, че е от яденето, че си наръсих щедро супата с черен пипер и си викам - много пикантна съм я направила, от това е. Да, ама ето сега пак ми пари по хранопровода, а нищо пикантно не съм яла. Уф, така да ги мразя тия киселини бееееее Sick

# 663
Е да, то след 3 месец да кажем гащеризоните са без крачета отдолу. Аз като цяло избягвах да купувам много дрехи за съвсем новородено и му ставаха поне по месец Simple Smile Те наистина растат като гъбки, всичко им става малко за дни в началото.
С киселините и аз съм много зле. Редовно си взимам Талцид или Гавискон, направо не се търпи.

# 664
И аз имам проблем с киселините. ЗА сега карам на Гавискон.

# 665
  • София
А ние само за дрехи за съвсем новородено ли говорим? Сори, не разбрах Blush

Много съм зле с главата. Днеска се обаждам на един колега, който се казва Евгени, да питам за телефона друг, който се казва Иван. И през цялото време му викам - Ванка, това, Ванка, онова. Той се смее, а аз чак като свърши разговора, се усетих що ooooh! А имам още доста важна работа да свърша, преди да изляза в майчинство. Как ще я свърша с тоз пилешки мозък, не ми е ясно Mr. Green

Манха, я раздуй за шопинга от английските сайтове. Този примерно, дето писа за него днес или вчера /ето, вече му забравих името ooooh!/, има ли доставка директно до БГ или само с посредник от английски адрес става? И друго да питам - от Некст като купуваш, нали от английския, не от нашенския? Щото гледах на нашия сайт, нищо кой знае колко изгодно не видях Rolling Eyes Твърдо съм решила с това бебе вече да се науча да пазарувам онлайн. Крайно време е баба ви Белинда да влезне в 21-ви век hahaha

Записвам си за Гавискона, който ще е 3456789-тото лекарство, което пия с тази бременност Tired

# 666
Посетих зъбаря.  Laughing Сложи ми май арсен за умъртвяване на нерв.В петък пак ме вика ще ми прави пломба,натрупал се е кариес и явно там е проблема.Обаче още ме боли...Каза,че до довечера може и така да е.Ехх,ами да умирга вече.  #2gunfire Ще откача,главата ми ще се пръснеее..  #Cussing out Предложи ми аналгин да пия за болката,но мен си ме е страх.  Thinking

Последна редакция: вт, 03 яну 2017, 19:54 от Baby.st.ss

# 667
Baby, ако можеш пропусни аналгина. Защо не пробваш с парацетамол, може пък да помогне. Дано бързо оправите зъба.

belinda и аз много оглупях напоследък. А последното нещо, което ще трябва да свърша в офиса преди майчинството е и най-отговорното, да изготвя review-та на всички от екипа. Голямо умуване пада  ooooh!

За пазаруването от Англия - споменах Asda с тяхната марка George. За мен са пример за много добри цени и уникално качество. Имат доставка до БГ, но си струва само ако пазаруваш повече неща. Иначе аз ползвам доставчик (uktobg.com), като цената на доставката до ангийски адрес е около 3 паунда и после по 2лв на килограм до БГ. Много е удобно и не плащам на посредници. Ако искаш по-подробно обяснение пращам на лично. За Некст - да, 100% английския сайт, на нашия, както и в магазините е  #Crazy Както и с всички други детски магазини тук. Други английски сайтове, от които пазарувам и качеството е много добро - Matalan, Tesco, Mothercare, HM... В момента това се сещам. Като цяло аз дрехи от БГ съм пазарувала май само от HM и то ако много бързам и нямам време да ги чакам от Англия.

# 668
  • София
Ако искаш по-подробно обяснение пращам на лично.

Да, моля те Praynig Когато имаш време, не ми е спешно въобще. Благодаря ти bouquet Ш'те черпя едно по избор, като спрем да кърмим Hug

Бейби, пробвай да го нажабуриш с алкохол. Твърдят, че много помага, а като не го гълташ, няма да навреди на бебето. Ама нещо силно - водка, ракия и пр. Да не се нажабуриш с някое ликьорче, че ще полудееш от болка от сладкото.

# 669
А на Некст как се плаща?

# 670
  • София
Manha, давай направо тук с инструкциите и други не сме пазарували от английски сайтове, а звучи интересно Simple Smile Всички ще те черпим, няма да се отървеш от почерпка.
И аз пия Гавискон по принуда след новогодишното преяждане, иначе няма спане.

# 671
Аз ползвам uktobg.com. На сайта им има подробна информация, ще кажа накратко. Регистрираш се при доставчика.  Правиш си профил в магазина, от който ще пазаруваш и поръчваш на твое име, но с адреса на доставчика в Лондон (има го на сайта). Плащаш с карта (може и дебитна). След като е готова поръчката я регистрираш на сайта на доставчика като пишеш от кой магазин е, на каква стойност, кога се очаква да пристигне и как искаш да я получиш ( с Еконт или от техен офис). Взимат около 2лв на кг. И това е. Имат доставки по 2 пъти седмично, така че не се чака много.

# 672
Manha ще го пропусна определено!
Belinda от вчера се жабуря с ракия,а сега се чудя дали мога заради лекарството.Да се умъртвява по-бързо се молете!!  Praynig Grinning

# 673
  • София
Благодаря, Манха Hug Скоро ще се пробвам Flutter

# 674
Ако има нещо неясно ще казвате.

Общи условия

Активация на акаунт