Фотография - 84 тема

• 68 434
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
Нервен_Хамстер, благодаря за критиката. Според мен това е най-добрият начин начинаещите да се запознаят с основните неща. Първите видеа са за начинаещи и е нормално да не са интересни на по-напредналите и професионалистите. Надявам се по-нататък да намериш и нещо интересно за себе си  Simple Smile

# 346
Не говоря за информацията във видеото, а за това как е представена - скучно, сухо и монотонно. Все едно слушам лекция на някой 90 годишен професор в университета, който си е седнал на стола и си обяснява там нещо. Няма как така да бъде запомнена подадената информация.
Няма нещо, което да прикове вниманието към такова видео. Не се отличава по никакъв начин от другите, даже е много назад като ниво. Има хиляди много по увлекателно заснети и представени видеа с абсолютно същата информация.

# 347
Никой не говори за това дали материала е интересен  за напреднали или начинаещи, а стилът на поднасяне..
Но с времето нещата си идват на мястото...

На мен всяка информация, дори дъвкана до безобразие ми е интересна  тогава когато е поднесена както  трябва,  така че не се хващай за вида на материала.  bouquet

Между другото  момичета приключих с най новия си проект...

http://leni-s.com/dt_gallery/vienna-sky/

Последна редакция: пн, 16 яну 2017, 19:09 от mamaSunshine

# 348
Благодаря ви момичета. Първите стъпки са и най-трудните. Сигурен съм, че както каза mamaSunshine нещата с времето ще си дойдат на мястото.  bouquet

# 349
Има ли още някой от вас, който участва в "Проект 52".....освен Мъхчето и Лолита?  smile3509 /просто питам, понеже не разпознавам други/

П.П.  С тези псевдоними и прякори сме трудни за разпознаване, макар че аз съм си подобно и там Wink

И аз се престраших да се включа. Дълго мислих,но реших че ще бъде добра практика.

# 350
  • Варна
Аз също, ще видим колко ще изкарам  Simple Smile

# 351
Леле, каква интересна дискусийка се е заформила Simple Smile

Какво за вас е фотографията, момичета? Кога тя става изкуство? Кога казвате "Уау"? Кога една снимка се превръща в нещо стойностно?

@Вейда, и директно към теб едно въпросче - защо си против нестандартните размери на снимки?

И просто за вдъхновение:

Преди два дни имах възможността да разгледам една изложба на Летиция Баталия (Letizia Battaglia). И пред повечето кадри си просто безмълвен... Потърсете я.

Скрит текст:
На мен лично любимият ми кадър от тази изложба беше това

Друго, което бих ви препоръчала е филма на Ян Артус Бертранд (Yann Arthus-Bertrand) - HUMAN
Разширената версия я има в youtube:
https://www.youtube.com/user/HUMANthemovie2015

Още един филм  - The Salt of the Earth за  Sebastião Salgado

И малко вдъхновение от България - Александър Иванов и неговите албуми България от птичи поглед.

И да ви разкажа нещичко - част съм от една малка група хора, която се опитва да раздвижи фотографския живот в България. Организират се събития и срещи, лекции с известни фотографи. Повече за нас можете да прочетете тук:
photoworld.bg
И се надявам да се видим на някое от събитията Simple Smile

# 352
@Вейда, и директно към теб едно въпросче - защо си против нестандартните размери на снимки?

Може ли на това аз да отговоря? Мисля, че отговорът ми ще е много подобен - Не сме против нестандартните размери, нито сме против каквото и да било. Просто за предпочитане е да не се качват кадри с по-голяма резолюция по разни сайтове, от където те могат да бъдат свалени с два клика на мишката и след това използвани от други лица за тяхна облага, ако не са качени там точно с такава цел. Което в 90% от случаите не е така, и след това следва един рев - ама защоооо бебето ми го използват в списание за реклама на хапчета против депресия, а баба ми на село за събиране на дарения за слепи пенсионери-аутисти, или тази така красива снимка на жена ми за реклама на лекарство против запек...

# 353
  • София

Скрит текст:
От моите дебюти Mr. Green, пускам я, защото има дискусия под нея (а и защото сега постоянно нареждам да не се реже в произволни формати, очевидно съм рязала и аз "на око"). Някъде по онова време се зароди и почина в мир ентусиазЪма ми за снимане на селфове и въобще хора. Чакам го да възкръсне, евентуално.

Аз си мисля, че Villysweety има предвид горния кроп  Peace

# 354
  • София
Вили, благодаря за вдъхновението.  Hug bouquet

За мен една снимка е изкуство, когато успее да предизвика промяна в емоцията ми, едно поемане на въдух и забравяш да го изпуснеш. Когато ме заинтригува, когато се връщам да я гледам, взирам се в детайлите, когато почувствам атомосферата и почти се пренеса до обекта. Иначе фотография може да е и технически перфектно изпълнен кадър, но това за мен не е изкуство. Понякога възприемам за изкуство и превръщането на една обикновена фотография в зашеметяващ кадър чрез обработка.

Хамстерче, мисля, че Вили питаше за нестандартни кропове. Едит: С Деси сме писали заедно.

Как ми се иска да ходя на фотографски събития, но все не ми остава време Sad

# 355
  • София
Вили по-скоро има предвид височина и широчина да не са стандартни, да се променя оригиналното отношение ш/в- както при снимката на Вейда. Аз кропех така навремето, но после и в сайт и в стрийм някак стоят неподредени, странни, няма последователност в снимките. Чисто естетически не ми харесват нестандартните размери. Естествено, има случаи, когато са ок - просто зависи за какво и къде се ползват.

# 356
Нервен_Хамстер, по-скоро имах предвид нестандартното съотношение на височината и широчината на снимката Simple Smile

Иначе НЕкачването на голям размер снимка няма да ви спаси от кражби Simple Smile Видях една снимка от телефон, която беше принтирана над метър и си изглеждаше ок Simple Smile Така че снимките ви от камерата са си в перфектен за използване вид дори на 1000px 
Повечето сайтове, така или иначе, не показват най-голямата картинка, дори и да я качите.

# 357
  • Mostly in my mind
Хехе. Вили, вдъхновение от птичи поглед най-вече за теб. Нали ти си на тази вълна.Simple Smile

_DSC1064 by Ina K., on Flickr

Последна редакция: вт, 17 яну 2017, 16:50 от Лолита

# 358
Леле, каква интересна дискусийка се е заформила Simple Smile

Какво за вас е фотографията, момичета? Кога тя става изкуство? Кога казвате "Уау"? Кога една снимка се превръща в нещо стойностно?

Чисто естетически не ми харесват, както написа и Руми. Всичко различно от 2/3 и квадрат не ми изглежда добре. А има фотографи, които режат различно всяка снимка, винаги съм се чудила каква е причината. Не мисля, че е защото не могат да кадрират както искат още при снимането.

Какво е за мен фотографията?
Хоби Mr. Green. Начин да изразиш себе си чрез предварително зададена форма. Да променяш тази форма до неузнаваемост, без да излизаш много от контурите.
Кога става изкуство?
Когато творецът има талант, или просто качества, които да възпитава и развива.
Кога казвам "Уау"?
Хм. Когато започнах да снимам казвах уау на неща, които днес не биха ми направили впечатление.
Кога една снимка се превръща в нещо стойностно?
Идея нямам. Ако една снимка е обиколила медиите по цял свят, или присъства периодично в медиите от 50 години насам значи ли, че е стойностна?

Лолита, чудна М.! (забравила си склерите)

# 359
  • Mostly in my mind
И аз мисля като Вейда и Руми за кропа. 2/3 и квадрат донякъде. Донякъде, защото не на всяка снимка подхожда. Маргарита Карева ми е фаворит на квадратите.  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт