Фотография - 84 тема

• 68 429
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
  • Mostly in my mind
Вейдичко, мерси.  bouquet да ги белна малко ли имаш предвид? Ще ги оправя.  Grinning и ти синеят като всичко друго.  Mr. Green Blush

# 361
Вейдичко, мерси.  bouquet да ги белна малко ли имаш предвид? Ще ги оправя.  Grinning и ти синеят като всичко друго.  Mr. Green Blush
Да, да ги белнеш. Иначе кадърът мн хубаво си синее  Heart Eyes

# 362
  • Mostly in my mind
Мерси, че ми каза. Сега взеха много да ме дразнят.   Joy ще ги оправя
 То тъй става като бързам да го качвам по фейсбуци и така нататък.   Joy

# 363
Привет!
Лолита, страхотен кадър, а М. е прекрасна. Браво за труда и на двете ви  Heart Eyes Heart Eyes
Не мога да ви изчета последните страници. Много хубава дискусия се е заформила.
Мъхче, честита ти нова камера - със здраве да си я ползваш и все на фокус, и много хубави моменти да запечатваш  Heart Eyes Peace
Благодарско на всички момичета, които се включват с подходящи съвети, мнения и критика  Peace Hug
Благодаря на СлаБе, когато преди време, когато все още имах ФБ, ме светна за ФБ да ги съхранявам и качвам в png формат Peace Hug
От мен един зимен пейзаж. Не бях много сигурна за обработката, но самото време и небе бяха едни такива оловно сиви и не много подходящи за снимане, но навих мъжо да бием около 2 км. път пеша в снега, за да ги щракна пак тези къщички и нямах право много да мрънкам за неподходящото време Confused Cry
DSC_0797 by Xristina Russeva, on Flickr

Последна редакция: вт, 17 яну 2017, 16:54 от Анонимен

# 364
Амм, то има уж и други формати 4:3,16:9 Simple Smile)

Та, питам, защото и мен ме притесняваха нестандартните размери, но гледах един фотограф (като се сетя име ще напиша - сватбен от US) и там той показа един кадър и в началото - ''ммм, това ли му е кадъра', а той някакъв си го боготвори общо взето. Втори етап - бърза обработка - мисъл 'ми, по-става' . Трети етап - кроп - и на мен ми увисна ченето, защото кадърът беше жесток. И като го показа и на принт - и вече си без думи Simple Smile)

# 365
  • София
4:3,16:9 са си към стандартните за мен. Но на Вейда беше тотално извън тези рамки, вероятно рязан така, че да махне нещо излишно (поне аз така правех).
Страхотен резултат може да има с някои от тези съотношения, а не с unconstrained.
И изобщо, както писах, особено за серия снимки, стрийм, сайт, сватба/кръщене и т.н, различни формати не ми стоят добре.

# 366
@The beаuty of simple things..., къщичките ти ми харесват Wink

Една катедралка Simple Smile
Vienna by Villy Goutova, on Flickr

# 367
  • софия
Не ме притесняват нестандартните размери, стига да не са рязани на ръка и ей така, за идеята. Почти всички ги ползвам, опре ли ножът до кокал.
Фотография хмммм...за мен остров, бягство, там канализирам лудостта си (поне от части) Mr. Green Мога да превърна жаба в принцеса и обратното. Начинът ми да покажа как виждам света в главата си.
 Грам идея нямам кога става изкуство, понякога има кадри, които гледам, мигам, хълцам и пак не виждам къде им е изкуството, пък хората коленичат пред тях. Друг път намирам прекрасното в съвсем обикновен кадър, туй е сложен въпрос за мен. А стойностна е, когато ме докосне.
 Виж как чинно отговорих: Седни си, 6!!!
 Инче, много хубав портрет, много! И това тониране много му отива.
 Хриси, аз се чудя къде изчезна, а то развод с фб. Здрастииииии!!! bye
 Вили, нещо ми липсва в тоз кадър, нещо в долната част на снимката... Whistling
 Туй е едното чаве, онзи ден го хванах за три секунди и половина. От погледа трябва да ви е ясно колко мрънкане успя да възпроизведе за това време:
 T. by Svetoslava Madarova, on Flickr

# 368
  • София
В момента в платформата на creativelive дават основи на фотографията с John Greengo безплатно, ако някой проявява интерес: https://www.creativelive.com/courses/fundamentals-of-photography … _FundamentalsLive

# 369
Мъхче,благодаря ти bouquet Преди го изпуснах,сега ще го погледна  Peace
Лолита,СлаБе,Хриси,Вили,разкошни кадри  Heart Eyes

Още предишните дни исках да ви запитам за снега.Ок ли е като синее кадъра или е въпрос на виждане?
Пробвах различни обработки на снежни снимки и всяка ми харесваше с различен бял баланс Crazy
Например тези двете:

# 370
Мери напълно нормално е сняг да синее, особено в сенките. Така че не се притеснявай, няма и проблем да си пипнеш баланса после както си направила..  bouquet

А фотографията за мен не веднъж съм го казвала .. Най великата машина на времето.. bouquet
Да не съм капо .. от онази серия

# 371
Мерси,Лени  Heart Eyes bouquet
Фотографията за мен е занимание,което открих още като дете.С първата си стипендия в гимназията отидох и си купих първия си апарат Скина.Даже и не попитах нашите.Прибрах се горда вкъщи и им го показах.Наскоро го намерих и така му се израдвах.Майка ми искаше да го хвърля Simple Smile За онези времена вкъщи сме имали техника,която не всички имаха.Например кинокамера,после видеокамера,компютър.Баща ми имаше не малко руски фотоапарати.Винаги ми е било много интересно всичко свързано със снимането.Никога не съм гледала на фотографията като на изкуство.Това за мен е нещо,което ми носи забавление и развлечение.Обичам да запечатвам в снимки интересни моменти или неща,които ме впечатляват.Не ми се отдава да създавам сцени,за да направя снимка.Искам да снимам хора.Обичам да контактувам с хората,а ако са и готини и искат да ги снимам би било супер. Grinning Купих си камерата с идеята да развивам хобито си на по-високо ниво от обикновените снимки със сапунерка.И сега имам чувството,че дори цял живот няма да ми стигне, за да се науча да снимам добре.Толкова необятна територия е фотографията...

# 372
  • Варна
Не знам дали и кога е изкуство фотографията, но ето за такива моменти си заслужава!

# 373
Не знам дали и кога е изкуство фотографията, но ето за такива моменти си заслужава!

Поздравления!  Heart Eyes bouquet bouquet bouquet Heart Eyes

# 374
Лени, действително ли сградата е такава?

Общи условия

Активация на акаунт