Фотография - 84 тема

• 68 486
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
При мен хич не беше чудничко...... нашето време все едно сиво, мрачно, скучно....чак се чудиш кво да снимаш Wink

Аз по въпроса за стативите да ви питам....с тея врътки на краката стабилни ли са или бързо биха се развалили, как е по-добре....опитните да кажат? newsm78

Мрачното време го харесвам повече за снимки. Когато пече е трудна работа - то са сенки, изгорели участъци, съобразяване със слънцето... и накрая се оказва, че е невъзможно да снимаш от този ъгъл, а ти искаш да снимаш точно от него Crazy. Не знам за какви врътки говориш, моите стативи са с едни "езици", които се вдигат и свалят.

# 211
  • Mostly in my mind
И на мен мрачното време ми е фаворит и по залез, разбира се.
Но второто много отдавна не ми се е случвало.
Вчера излезнахме с мм и М с шейната с намерението да ги поснимам. Но едно че беше кучешки студ, друго, че печеше кофти. Та се отказах и ги изчаках в колата да се напързалят.  Laughing

# 212
И на мен мрачното време ми е фаворит и по залез, разбира се.
Но второто много отдавна не ми се е случвало.
Вчера излезнахме с мм и М с шейната с намерението да ги поснимам. Но едно че беше кучешки студ, друго, че печеше кофти. Та се отказах и ги изчаках в колата да се напързалят.  Laughing
Комбинацията слънце-сняг е най-ужасна, да. При такива условия аз почти не виждам, какво остава да снимам...

# 213
Не знам за какви врътки говориш, моите стативи са с едни "езици", които се вдигат и свалят.

Ето на това казвам врътки:
http://www.ebay.co.uk/itm/Q666C-Professional-Carbon-Fiber-Tripod … :35cAAOSwmtJXV58B

а на това щипки Simple Smile
http://www.ebay.co.uk/itm/ZOMEI-Q111-Professional-Portable-Alumi … :P~kAAOSw5cNYRqD-

# 214
 Стативите се стягат по два най-разпространени начина: ЦАНГИ и ЩИПКИ

1. Цанги- Това на което му казвате "врътки", принципно са по-стабилното захващане и предпазват по-добре (от навлизане на вода, прах и пр.), но за да не се развалят трябва да се работи внимателно, в същото време да се стягат добре. За начинаещи не са най-удачния вариант, макар че бих ги препоръчала.

2. Щипки - при тях само се разхлабва езика и са много бързи и лесни за работа, но са и по-хлабави в сравнение с цангите.

Обикновено по-високия клас стативи са с цанги, макар че Манфрото имат модели висок клас с щипки от чисто потребителска гледна точка - за хората е по-лесно да работят с щипки.
Ние лично и двата статива сме ги взели с цанги.

Принципно човек ако си пази статива той много пъти може да му издържи дъъъъълго време, така че инвестирайте в качествени стативи, особено при висок клас камери.

Последна редакция: пн, 09 яну 2017, 16:32 от mamaSunshine

# 215
Не били езици, значи, били щипки. Нямам опит с другия вид, но за непрофесионално ползване ми се струва, че няма особено голямо значение.

# 216
Аз ползвам статив на Велбон с щипки, струваше около 150 лв. Нямам оплаквания, за кропката е идеален, а най-тежкият обектив който слагам е 18-135, та за сега ми върши чудесна работа.
Аз продължавам с проекта, тересе ме нарцисизъм. Ако бях някоя красавица щях нон-стоп да съм пред камерата Joy
Live life in color! 2/52

# 217
  • Русе/Germany
Здравейте!
Извинявам се, че нахлувам така в темата ви и то с въпрос, но идея нямам от тия неща и ще се радвам ако някой помогне Simple Smile
Понеже ММ си снима любителската и си е харесал този комплект http://www.ebay.de/itm/162331505194, та се чуди дали да си го поръча, реших да попитам по-опитните за мнение Simple Smile
Ще се радвам ако изкажете мнение дали е читав за любител Simple Smile
Благодаря! Simple Smile
Хубава вечер от мен  bouquet

# 218
Здравейте!
Извинявам се, че нахлувам така в темата ви и то с въпрос, но идея нямам от тия неща и ще се радвам ако някой помогне Simple Smile
Понеже ММ си снима любителската и си е харесал този комплект http://www.ebay.de/itm/162331505194, та се чуди дали да си го поръча, реших да попитам по-опитните за мнение Simple Smile
Ще се радвам ако изкажете мнение дали е читав за любител Simple Smile
Благодаря! Simple Smile
Хубава вечер от мен  bouquet

Първу му кажи да провери за алтернативи в БГ. Динафос е фирмата и ще ви консултират достатъчно добре. Не бързайте да внасяте техника от вън при все че тук има много качествени неща и марки.

# 219
  • Варна
mamaSunshine, на мен всичко ми е от вън, разликата в цените е чувствителна. Peace

Едно пиленце:
Winter Birdie by chockolina, on Flickr

# 220
Така е, но зависи точно какво и от къде внасяш. Ние също често пазаруваме от вън, но подбираме , не на всяка цена внасям а само котато наистина си струва,  особено когато касае обмитяване и гаранции.... bouquet bouquet

Разликата в цените е най поразителна в щатите... Европа не е чак такава.

# 221
  • Mostly in my mind
МамаСъншайн, мацката е от Германия. Затова.
Пита мен, но не съм компетентна по студийно осветление, затова й предложих да попита тук вас.  Simple Smile

# 222
  • Варна
Да, но при внос от Щатите се плаща ДДС, за някои неща и мито, а и трянспорта е скъп. Освен ако има кой да го донесе директно...

За статива да се изкажа - имам този от 5 години почти:
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B000EOMQM2/ref=oh_aui_detail … ie=UTF8&psc=1

Никакви проблеми нямам с него, здрав е, издържа спокойно ФФ и 24-70/2.8 на Тамрон, нищо че е евтинийка. Peace

# 223
Точно това имах предвид за щатите.. скъп транспорт който кото се сметне идва колкото да си го вземеш на място.
 Т.е. идеята за онлайн пазаруването е да се гледа от къде е доставката и какви са условията.
Това което мацката е показала е стробистко осветление. В Германия не може да няма да няма специализирани  фото магазини, които да нямат онлайн поръчки. Бих заложила на това пред e-bay където се продава от пиле мляко и няма гаранции какво ще се случи. Познавам хора опарени точно от тях.

# 224
chockolina Страхотно пиле, много обичам такъв тип снимки  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт