Фотография - 84 тема

• 68 389
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
Благодаря на всички включили се! За съжаление с никоя от предложените програми не се получи. Снимките са от ехограф, не са правени с фотоапарат. Има още един файл, той е 4dv.  За него да имате някакви предложения?

Е ти с това трябваше да почнеш.. това за което ми говориш ми прилича на ултразвук за което мисля Дженерал Електрик имат софтуер за 4 D View файлове.. ама не съм сигурна.
Нито обаче знам как се ползва нито  нищо, само съм чувала за него.

# 556
http://www.solvusoft.com/en/file-extensions/file-extension-4dv/

А снимките от ехографа с какво разширение са?

# 557
Да ви споделя как мина вчера.. супер с една дума,, позабавлявахме се, показахме снимки и се видяхме с приятели.. Много се надявах от нашата групичка на някой да му е останало време, но предвидркакъв ден беше .. в края на април може би ще има още едно издание и ще ви пиша пак.
Ето няколко снимки от събитието...

# 558
  • Пловдив
mamaSunshine, ми знам ли кое е важно Blush

Agent Provocateur, снимките са с разширение raw, аз затова питах за тях, но то било по-сложно отколкото си мислех Crazy

Благодаря ви още веднъж за отделеното време! Няма да давам пари за софтуер, само за да си гледам снимките от видеозона.  Naughty

# 559
  • Варна
Благодаря, Агентче! Hug

Да раздвижа малко темата със снимка, че от 5 дни никой не е писал в нея, може ли така?! Laughing

Dream In Pink by chockolina, on Flickr

И да попитам къде да си занеса камерата във Варна, за да ми калибрират обективите към нея? Определено имам затруднения с фокуса, особено с 24-70 на Тамрон.

# 560
Не съм чувала във Варна някой да го прави.. то по принцип в страната са малко местата...но първо в гаранция ли е апарата ти.. важно е преди да го носиш където и да е... не че ще окаже значение.. потърси в нета за калибриране ..  bouquet

# 561
  • София
 За Никон - Профайлд, но незнам да имат клон във Варна. С неговата си фина настройка нищо ли не се получава? Аз имах проблем с една 50-ца и, за да елиминирам бекфокуса отидох на поправка от -18. Дет се вика  - скалата за малко да не го хване Shocked Shocked Shocked. За зумовете е малко по-неблагодарно, но си струва да се опита на средно фокусно разстояние - в твоя случай 45-6 милиметра, като блендата  е на 2.8 .

# 562
  • Mostly in my mind
Чоки, много нежно  ♡

# 563
За Никон - Профайлд, но незнам да имат клон във Варна. С неговата си фина настройка нищо ли не се получава? Аз имах проблем с една 50-ца и, за да елиминирам бекфокуса отидох на поправка от -18. Дет се вика  - скалата за малко да не го хване Shocked Shocked Shocked. За зумовете е малко по-неблагодарно, но си струва да се опита на средно фокусно разстояние - в твоя случай 45-6 милиметра, като блендата  е на 2.8 .

Мунчо зумове се калибрират само в дългата част. Единствено някои модели на Канон могат и в двата края... но там е пипкаво..мм нали точно с това се занимава...
Ако е Никон да попита Профайлд, но ще трябва да го праща в София, там е сервиза...

# 564
Шоколина за Тамрона питай Вип Трейдинг .. техния сервиз също е добър, те са вносители на Тамрон, но и те са в София... сори..

# 565
  • София

Мунчо зумове се калибрират само в дългата част. Единствено някои модели на Канон могат и в двата края... но там е пипкаво..мм нали точно с това се занимава...
Ако е Никон да попита Профайлд, но ще трябва да го праща в София, там е сервиза...

Когато пиша нещо, вече съм го пробвал и ми е свършило работа  Peace. А калибриране в двата края на зум имат и други марки. Казвах ви да си купувате олимпуси ама вие не та не Mr. Green bouquet

# 566
  • Варна
Няма Профайлд във Варна, за съжаление - лятото им пращах тялото, че се падна от партидата с втория дефект на затвора, оттам знам. Хич не ми се иска да го пращам пак... Rolling Eyes

Фотосинтезиз и Фотопавилион имаме, някой от тях може ли да направи нещо?! Thinking

Мунчо, фина настройка направих, но в дългата част, ще пробвам, както си предложил, пък да видим. Peace Странното е, че имам един 70-300, от най-евтините, с него нямам проблеми. Rolling Eyes

ЛолитаHug

# 567
Радвам се че ти се е получило... пробвал си на своя глава сатнало е.. браво.. аз ти казвам как е по принцип, иначе експерименти човек може да се прави всякакви. В крайна сметка това ни е бизнеса и ние не бихме експериментирали просто така..

Шоколина не пречи да ги попиташ и двата магазина  bouquet

Колкото за Олимпус това важи само за обективите  за огледално рефлексните. На безогледални не става. Калибрирането на обектив е към конкретно тяло и за това е важен и апарата какъв е .. това е функция в камерата но как и защо е дълго да го обяснявам.. като мониторите е.. не  можеш да калибрираш само монитор и той да си запмети настройките... калибрира се към компютъра с който ще работи постоянно.. в момента в който го сложиш на друг  компютър все едни не си го калибрирал... по подобен начин е и с обективите... има си тънкости, аз също не говоря на изуст... bouquet bouquet bouquet

Последна редакция: сб, 01 апр 2017, 18:43 от mamaSunshine

# 568
  • София
 Ако е никонски е възможно да нямаш проблем. Проблеми обикновено има при страничните производители. К'во да се пра'й - фирмена политика, не дават необходимите данни за безпроблемна работа и хората гадаят Peace.

# 569
Честно да си призная все повече започвам да се замислям за нещо безогледално...убеждавам се постоянно колко много предлагат вече тези камери и все повече ще се развиват... а и като човек който доста пътува просто е супер да имаш нещо качествено в малък размер ..
Миналото лято се влюбих в Olympus PEN F, с който снимах 5 дни в Банско...Вчера се върнах от командировка Пловдив, където бяхме на дни на Canon да даваме консултации в един от магазините и имах възможност да си поиграя и с новия EOS М5...
Доста добре се държи и май след още някоя проба ще почна да изпадам в дилеми какво и кога да бъде  Joy Joy Joy

това в без почти никакви обработки - само леко контраст и това ... а бокето е разкошно -то около магазина нямаше какво много да се снима та щракнах някакъв храст там  newsm78 newsm78 обектива е китова мазачка, както се шегуваме у нас

Общи условия

Активация на акаунт