Тест за овулация - въпроси / тема 5 /

• 55 790
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
Ако този цикъл е бил такъв, е възможно да си изтървала О. Правете опити до 18ти ден включително, и дано да има резултат.

# 586
Момичета,някои по-запознати могат ли да кажат дали е верно,че точно 14дни преди цикъл е О ?

# 587
  • Varna
Не е вярно. О може да е от 12-16 дни преди цикъл.

# 588
  • София
Момичета,някои по-запознати могат ли да кажат дали е верно,че точно 14дни преди цикъл е О ?
ЛФ е 14 дни, ако всичко е наред с МЦ.
Животът на ЖТ е: 7 дни развитие и нарастване - пик - 7 дни обратно развитие.
ЛФ под 12 дни показва проблем - от 12 до 14 дни е някакъв компромис - може да показва проблем в ЛФ или синтеза на прогестерон и т.н..
При ЛФ над 16 дни - съмнение за бременност.
От 14 до 16 дни е отново някакъв компромис.

# 589
denis, извинявам се, но това как да го разбирам
"При ЛФ над 16 дни - съмнение за бременност."

# 590
  • София
denis, извинявам се, но това как да го разбирам
"При ЛФ над 16 дни - съмнение за бременност."
Ако е засечена О. / на УЗ или с БТ/ и ЛФ стане 16 дни и все още няма М. - има съмнение за бременност.

# 591
Благодаря за отговора

# 592
Момичета имам питанка. Вчера бях на ехограф, в десен яйчник се видяха 3 фоликула - 13, 14 и 16мм. Вечерта имах положителен ову тест, днес е вече отрицателен. Лигавица - 5 мм. Ден от цикъла вчера -15-ти. Чудя се да се надявам ли на овулация, утре съм на доктор и незнам да пропускаме ли тази вечер секса заради цитонамазка или по-скоро да мина само ехограф.

# 593
Имам още един въпрос.
След прием на противозачатъчни и спирането им, на следващият месец в обичайните дни ли може да те очаква овулация или тя ще се измести по-рано или по-късно?

Т.е. ако имаме цикъл на 28дни, овулацията ще се запази ли около 12-14 ден веднага след спирането им, или е възможно да се измести?

# 594
  • София
Имам още един въпрос.
След прием на противозачатъчни и спирането им, на следващият месец в обичайните дни ли може да те очаква овулация или тя ще се измести по-рано или по-късно?

Т.е. ако имаме цикъл на 28дни, овулацията ще се запази ли около 12-14 ден веднага след спирането им, или е възможно да се измести?
Денят на О. може да се промени - по-рано или по-късно през МЦ, вкл. и да няма О.

# 595
Момичета днес минах прегледа имах фоликули от дясно и ляво най големите около 17-18 мм и още няколко по малки 12-13 мм Simple Smile докторът каза че са хубави и утре вече ще са още по големи и ми даде Прегнил 5000 за утре следобяд да го бием Simple Smile за да се спукат фоликулчитата и след 4 дни да ида отното да видим как са нещатата.
Според Вас , достатъчно узрели ли са ? newsm78
П.п започвеме с бебеправенето   Embarassed от днес 4-5-6 дни достатъчно ли ще е ? Че мъжа ми после може да заминава в командировка   Praynig Hug

# 596
Виви, и на мен ми казаха същото днес Simple Smile Един фоликул 16мм от ляво и един 18мм от дясно. Аз мисля от днес да се хващаме за работа, да не изпуснем момента.
Кога се очаква да се пукнат? По-опитните какво ще кажат?

# 597
Виви, и на мен ми казаха същото днес Simple Smile Един фоликул 16мм от ляво и един 18мм от дясно. Аз мисля от днес да се хващаме за работа, да не изпуснем момента.
Кога се очаква да се пукнат? По-опитните какво ще кажат?

Така ли супер , дано имаме късмет този месец Simple Smile  Hug Praynig
И аз чакам някой да сподели опит  Peace

# 598
  • София
Зависи на колко мм пукате фоликулите. Моите се пукат на около 22-24 и това са още 2-3дни след 18мм

# 599
Зависи на колко мм пукате фоликулите. Моите се пукат на около 22-24 и това са още 2-3дни след 18мм
Здр Брейда , а възможно ли е по бързо да разстът ,понеже и аз съм с нередовен цикъл овуто ми по принцип е  около
15-17 ден , но вчера на прегледа бях 12 ден и той каза че са супер и доста са пораснали за 12 ден и ми каза да бием днеска прегнила според него днес след 24 часа от прегледа, ще са около 20мм , 
П newsm78

Общи условия

Активация на акаунт