Тест за овулация - въпроси / тема 5 /

• 55 520
  • 754
  •   1
Отговори
# 690
Колко дни ти е МЦ?

# 691
Ами предния месец ми дойде на 17.02 Как да кача снимка .

Последна редакция: нд, 02 апр 2017, 11:38 от d_985

# 692
Продължавай с тестовете, щом тестовата е по-бледа, значи са отрицателни за сега. Очаквай положителен тест до края на другата седмица, тестовата черта трябва да е същата или по-тъмна от контролната. Peace

# 693
А може лу да се вярва на тези калкулатори за овулация ?

# 694
А може лу да се вярва на тези калкулатори за овулация ?

Според мен категорично не

# 695
започнах да меря БТ - 36.05 , но с обикновен термометър ,вагинално .
къде най - добре измерва той ? има ли някакви стойности за ориентация
ще си взема и тестове

# 696
Няма проблеми че термометърът е обикновен. Добре е да го държиш 10мин за по-достоверно отчитане. Препоръчва се измерването да е ректално, за най-точен резултат, но може и вагинално. Оралното не го препоръчвам. Измерването трябва да става веднага след събуждане, преди да си станала от леглото и да си правила каквото и да било,  при поне 4 часа здрав сън. Трябва да е по едно и също време всеки ден, така че си нагласи будилник. Температурата се влияе от употребата на алкохол, така че не трябва да пиеш. Ако си настинала също трябва да го имаш предвид. Самите стойности нямат значение, важното е че след като настъпи О, температурата се покачва с 2-4 десети и се задържа по-висока до края на цикъла. Така се получава двуфазност на графиката, по-ниска Т във ФФ , и по-висока в ЛФ. О е точно в денят между двете фази. Задължително условие е да се измерва винаги на едно и също място, или само вагинално, или само ректално. Температура измерена след ставане от леглото вече не е БТ и няма информативна стойност.

# 697
Няма проблеми че термометърът е обикновен. Добре е да го държиш 10мин за по-достоверно отчитане. Препоръчва се измерването да е ректално, за най-точен резултат, но може и вагинално. Оралното не го препоръчвам. Измерването трябва да става веднага след събуждане, преди да си станала от леглото и да си правила каквото и да било,  при поне 4 часа здрав сън. Трябва да е по едно и също време всеки ден, така че си нагласи будилник. Температурата се влияе от употребата на алкохол, така че не трябва да пиеш. Ако си настинала също трябва да го имаш предвид. Самите стойности нямат значение, важното е че след като настъпи О, температурата се покачва с 2-4 десети и се задържа по-висока до края на цикъла. Така се получава двуфазност на графиката, по-ниска Т във ФФ , и по-висока в ЛФ. О е точно в денят между двете фази. Задължително условие е да се измерва винаги на едно и също място, или само вагинално, или само ректално. Температура измерена след ставане от леглото вече не е БТ и няма информативна стойност.

разбрах , благодаря много  Peace

# 698
а нормално ли е след ОВУ да имам подръпване на яйчниците , подуване е спадане на корема ,болки в кръста, гърдите ?

Иначе трябва да почакам за направление до 18 - 19 , за да отида на лекар , понеже си местя личния .
И когато стане ще отида на преглед .

# 699
  • София
да, нормално е след О да се изпитва всичко това

# 700
Момичета, възможно ли е след доказана О да има задържан фоликул? Имам тъпа, почти постоянна болка ниско долу, но само в ляво! Не се мести в средата, нито в дясно, а док каза, че този месец левия яйчник е овулирал?

# 701
  • София
Задържан фоликул не, но киста на жълтото тяло - да

# 702
Здравейте момичета . Имам едно въпросче . Дойде ми по предния месец на 17.02 , после със закъснение 2 дни на 20.03 , сега си правих тест за овулацията и ми излезнаха 2 еднакво ярки червени черти , във овулацията ли трябва да съм . По мой изчисления трябва да е на 6.03.

# 703
Тези тестове за овулация са толкова неверни и заблуждаващи...Няма никакъв смисъл от тях.Правех си в продължение на 4 месеца.Даже по 2 на ден,за да не изпусна момента.И никога втората черта не стана еднаква или по-тъмна от контролната.Единствено дето се притесних излишно,защото като отидох на лекар,с поредния отрицателен тест се оказа,че имам фоликул 20мм,който се и отдели в следващите 12 часа.А теста все така си показваше една черта.От тогава спрях да ги правя.Така че не разчитайте сляпо на тези резултати.Човешкият организъм е строго индивидуален и едни масови тестове не винаги вършат работа.Точно както и тестовете за бременност .

# 704
  • София
Потвърди ли с преглед пукането на фоликула?
Това, че на теб не са ти показали, не значи че и при другите грешат. На мен когато са отрицателни през целия цикъл наистина нямам овулация. Доказано при лекар.
Аз 6 месеца се следях и с лекар, и с тестове и с БТ и всеки път като имах О си показваха и като нямах О - също

Общи условия

Активация на акаунт