Тест за овулация - въпроси / тема 5 /

• 55 735
  • 754
  •   1
Отговори
# 675
Да и аз за това се чудя и все още не съм го използвала , но ще видим . Благодаря за отговора и успеех Wink

# 676
Аз предния месец реших да го пробваме и добре , че проверих срока на годност... беше минал . Така , че съветвам да ги гледате преди употреба  Naughty

# 677
Аз ползвам лубиканта с Овю и наистина до преди 2 месеца​ имаше такива с изтичашт срок, но миналият месец беше със срок на годност до 2019. Незнам дали ще помогне, но не вярвам да попречи, вече няколко момичета, които са го ползвали забременяха. Успех Simple Smile

# 678
Момичета задължително ли е да се изчакат 2-та часа за да се направи теста , аз използвам Oview . Ако го направя полвин час по рано ще има ли разлика в резултата .?

# 679
  • София
въпроса е урината да е жълта, а не бяла, ако при теб за час и половина непиене на вода е концентрирана - жълта, няма проблем, прави теста.

# 680
Здравейте,
С приятеля ми правим опити за бебе почти от година. Правих си тест за овулация и си ми излязоха двете чертички на 14-ти ден от цикъла, сега отидох при специалист на преглед и той ми каза, че нямам овулация. Та въпроса ми е възможно ли е на теста да показва, че има, а всъщност да няма овулация ?

# 681
Да, абсолютно е възможно. Тестът показва пикът на хормона ЛХ, който се покачва рязко когато трябва да настъпи овулация. Но въпреки това О може и да не настъпи.
    Положителният тест се тълкува така-  Ако настъпи О, то тя ще бъде до 48 часа след положителния тест. 
     За да си сигурна дали О е настъпила, трябва да мериш и Базална Температура. Peace

# 682
Да, абсолютно е възможно. Тестът показва пикът на хормона ЛХ, който се покачва рязко когато трябва да настъпи овулация. Но въпреки това О може и да не настъпи.
    Положителният тест се тълкува така-  Ако настъпи О, то тя ще бъде до 48 часа след положителния тест. 
     За да си сигурна дали О е настъпила, трябва да мериш и Базална Температура. Peace
Много благодаря и така ще пробвам надявам се всичко да е наред.

# 683
добре де момичета как да си изчисля овулацията като съм с цикъл на 35 - 40 дни , трае 7 дена .. винаги ми е бил такъв нередовен.
нещо нищо не разбирам

# 684
Аз искам да попитам , понеже пия витамини прегнакер тя и той , дали влияе на теста за окупация.

# 685
добре де момичета как да си изчисля овулацията като съм с цикъл на 35 - 40 дни , трае 7 дена .. винаги ми е бил такъв нередовен.
нещо нищо не разбирам
Каква е причината за нередовния цикъл? С поликистоза ли си ?

Аз искам да попитам , понеже пия витамини прегнакер тя и той , дали влияе на теста за окупация.
Не, не влияят

# 686
Каква е причината за нередовния цикъл? С поликистоза ли си ?

бях преди да забременея , след това имам два аборта и сега пак започна да закъснява , при преглед казаха ,че съм чиста .

# 687
  • София
Ако не си, търси причината за абортите - генетични, имунологични, хормонални.
Два аборта не са малко. Дано всичко е на ред Simple Smile

# 688
Принципно при ПКЯ е възможно да имаш повече от 1 положителен тест за О, тъй като нивата на хормоните играят, което обаче не означава че ще има повече от 1 О. Щом са ти казали че си чиста, можеш да пробваш 1м, но е добре да мериш и базална температура заедно с това, която е по-сигурния начин за засичане на О. Измерването на БТ се започва от 1вия чист ден, т.е. от краят на менструацията, има отделна тема където е обяснено подробно, и се мери до началото на следващата М. Със тестовете можеш да започнеш от 16ти ден, като тестването продължава до отрицателен тест, след положителния. Накрая сравняваш резултата и по двата метода и ако съвпадат дните, в последствие можеш да продължиш само с тестове. Разбира се не пречи да мериш и само БТ  Peace
     Важно е да знаеш че тестовете не гарантират настъпването на О, а само пъкът на ЛХ,  докато БТ показва дали изобщо е имало О. Ако О настъпи, това се случва до 48 ч след положителен тест за О

# 689
Оф здравейте . Аз вече 3-ти ден си правя тестове за ову и без резултат , дава ми една супер червена лента и другата суупер бледаа и на 3-те така . Дойде ми на 20.03 със закъснение 2 дни . newsm78

Общи условия

Активация на акаунт