Томболи, игри, конкурси, награди и подаръци, анкети - 54

• 72 094
  • 759
  •   1
Отговори
# 525
Днес се теглят, утре ги обявяват.

Имам смс от Лео Експрес, каната е сигурно.
Тип Топ разнасяха наградите от Гурме нали?

На мен темата и пишещите тук сте ми много на сърце. Hug
Изключително приятна и разтоварваща.

# 526
  • София
Да ви занимая пак с неприятната тема за данъците  Mr. GreenДнес има нова статия в ежедневник, та се поразрових в ЗДДФЛ:

2016 г. - член 13, ал. 1, т. 21 е гласял - не се облагатпаричните и предметните печалби, получени от участие в игри, различни от тези по т. 20, при които печалбата се определя на случаен принцип;

2017 г. - същия член - 21. (изм. - ДВ, бр. 113 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г., изм. - ДВ, бр. 97 от 2016 г., в сила от 01.01.2017 г.) наградите, които се дават във вид на допълнителна игра или предметна печалба с незначителна стойност от развлекателни автомати по смисъла на Закона за хазарта или съгласно законодателството на друга държава - членка на Европейския съюз, или държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, както и предметните печалби с незначителна стойност от други игри на случайността, извън посочените в т. 20;

т. 20 са хазартните игри; нашите попадат в т. 21

Облагаем доход

Чл. 35. Облагаемият доход е брутната сума на облагаемите доходи, придобити през данъчната година от:

2. парични и предметни награди от игри, от състезания и конкурси, които не са предоставени от работодател или възложител;

И в допълнителните разпоредби:

62. (нова - ДВ, бр. 97 от 2016 г., в сила от 01.01.2017 г.) "Предметна печалба с незначителна стойност" за целите на чл. 13, т. 21 е предметна печалба, чиято пазарна цена е до 30 лв.

# 527
  • София
Получих си легълцето от Гурме.Много е хубаво! Simple Smile

# 528
 И аз имам смс от Лео,приготвих всички печеливши кодове,че не знам кое ще дойде.От Престиж имам 7 участия за Нутрибулет,но не успях,отделно спечелени два комплекта бисквитки и три кани.Доволна съм.Чакам и едни вафли Споко-сигурно са те,че са най-от отдавна.Късметлийска седмица на всички от тази прекрасна тема!Първата кана дойде,спечелена е на 25.11 в пет сутринта. Много е хубава,бяла,голяма, като за четиричленно семейство. Много съм доволна и от Лео-коректни са били винаги.

Последна редакция: пн, 19 дек 2016, 13:44 от denyil

# 529
Получих каната, хубава е.

# 530
И аз си получих двете чаши от Троя - много коректни куриери има в Лео експрес  Simple Smile
Сега не чакам нищо, освен неща, които не вярвам че ще получа - като втората чаша на Нескафе (според мен Тип Топ не са я запазили умишлено, просто не са видели, че на товарителницата пише 2) и боята за коса от Гарние...
Време е за нови награди!  Grinning

# 531
 Joy Joy
Извинявам се, но ме напушва смях.
За боята от Гарниер иде реч.

# 532
От безброй кодове,които регистрирах,спечелих само една чаша от Троя.Пазех опаковката на видно място,за да не я объркам.Връщам се вчера от болницата и гледам,майка ми изхвърлила всичко.Получих смс от Лео Експрес,а нямам кода.Добре,че се сети,че я е изхвърлила преди да дойда,та я открих.  Crossing Arms
И да се оплача,че пуфа от Куинс още го няма.

# 533
Да ви занимая пак с неприятната тема за данъците...
Не разбирам от ГДД и трябва или не трябва, но се съмнявам някой да декларира печалбите (парични) от залагания. То и е бая трудно да го направиш. Предполагам не се декларират.

# 534
И аз имам смс от Лео,чакам каничката.  Flutter
Не успях с Нутрибулета,но здраве да е. Участвах само веднъж все пак.  Peace
За билетите - имам усещане,че ще спечеля и купувам понякога.   Mr. GreenНай-много 20 лв съм печелила. Приятел търка всеки ден,макс 50 лв взе преди време,а преди дни сестра му взе 100.
Зарибих се да играя онлайн на 7777,та миналата вечер се разминахме на косъм с 5000.  Tired Ама късмет!

# 535
И аз получих моята кана днес. Остана ми да си чакам чашите от Нескафето и храната от котешкия календар.

# 536
Една нова игра www.greno.bg

# 537
Кой носи наградите на Гурме?

# 538
Току що ми донесоха и чашите, но не са от алергичните, остана само храната от Гурме.

# 539
И аз си получих каната от Престиж и чашата от Троя. Време е за нови игри и награди  Party

Общи условия

Активация на акаунт