Отговори
# 120
  • Истински се вижда само със сърцето.
Амини, рецептата по която правя е в блога. Не е трудно, аз се пробвах миналата година за първи път и ми се получи много добре. Иначе рецептата ми е от майка, но не се бях пробвала самостоятелно да я направя Simple Smile

# 121
Аз изгубих линка към кулинарния блог, който Манди пусна ту, защото нещо в компа ми изгоря и изгубих много спомени.Може ли пак да го пуснете.

# 122
  • На остров
Герда на 1 страница е.
Ние си иамаме снежец да видим до кога ще е Simple Smile .
Мимче направи си, аз правя лозови
 сърми и много се харесват. Пробвах чушки с боб не стана. Правя и тиквеник понякога и той се харесва ако стане. Тази година искам да направя хубава баница с късмети за НГ ама която и рецепта да пробвам все не съм доволна. Та не знам.
Леони чудни сладки !
Ели и ние днес нищоправене цял ден.

# 123
Аз баницата я правя с "одрински кори".
А в плънката слагам 3 с.л кисело мляко с 1 к.л сода за хляб и така баницата бухва много апетитно.
 А накрая я поливам(мокря) с газирана вода.

# 124
Мммм, какви вкусотии обсъждате. Честно казано ми липсва нашата си постна трапеза за Бъдни вечер. Едно време с такова нетърпение чаках и сърмите и тиквеника и баклавата и баницата с ябълки и хляба с паричката.....
А тук пълнят птица (патица или гъска) или пък са на наденички с гарнитура кисело зеле.
Благодаря за комплиментите по адрес на сладките. Разбира се, че не остават до Коледа, раздават се наляво и надясно - ако някой дойде на гости, в училище, детска, по партита. Затова и произвеждам в промишлени количества. За Коледа правя торта с бадемов блат и маслено-шоколадов крем Heart Eyes
Дотогава вече ни е писнало от сладките и разнообразяваме с нещо различно.

Момичета по света, каква е при вас традиционната трапеза за Бъдни вечер?

Шерифка, страхотно оформление! Сигурно е много приятно да сътворяваш такива хубавини! Аз съм с две леви ръце в ръкоделието.

Приятен ден!

# 125
Добро утро девойки
Тази сутрин неприятна изненада! Изгоряла кафеварката  Thinking Ставам, натискам копчето /заредена е от вечерта/, и заминавам из банята. Връщам се, вдигам каната, и какво да видя? Нито капка кафенце! В първия момент си помислих, че съм пропуснала да сложа вода  hahaha Е да, ама не! И вода си има, и кафе ... ама стачкува, не ще да работи  #2gunfire  Направих си турско на котлона. Но точно в понеделник сутрин не биваше така да ме предава кафеварката  Joy Joy Joy

Мимче, до никъде не сме с къщата. Като бях затрупана последните седмици и нямах възможност да отделям и за там време, съответно всичко спира  ooooh!  Тези два дни изнесохме и изчистихме всичко. Вече е тотално празна, готова за боядисване и плочки. В три от стаите е на дюшеме, и до сега държахме балатума от предишните собственици, за да запазим дюшемето колкото е възможно при ремонтите. Тези дни и балатума махнахме. Измъчихме се малко, щото се оказаха по няколко пласта балатум, отдолу вестници и листове от тетрадки в огромно количество  #Crazy Всичко заковано с хиляди пирони и пирончета. Но вчера след обяд като всичко се махна изглеждаше доста приятно. В две от стаите и в коридора дюшемето не е било обработвано с нищо и си стои в естествения цвят. В едната е боядисвано с блажна боя в тъмно виолетов цвят  ooooh! За съжаление от долната страна /от към мазето/ дървото е в перфектно състояние, но отгоре в стаите не е съвсем така. Тези балатуми и хартии са влошили доста нещата. Но ще пробваме да го изциклим. Иска ми се да го запазим. Снимки не съм правила, но тази вечер или утре ще направя. На мен много ми харесват стаите така, на мазилка. Мисля си, че като боядисаме в цвят няма да ми харесва толкова  Rolling Eyes

Герда, не се притеснявай, ще ти дойде музата за обзавеждане. И при нас е на приливи и отливи. Дълго време ми трябваше докато се ориентирам какво да направя с всяко едно от помещенията. Чертала съм над 30 варианта само на кухнята, която беше порутена мелница като купихме къщата. Сега помещението е неузнаваемо. Имахме много разногласия с ММ, с баща ми, с майсторите за всяка една промяна, която исках. Те просто не можеха да си представят как от това срутено нещо ще се получи просторна стая. Е получи се. Сега и татко и ММ си признават, че не са вярвали, че крайния резултат ще е толкова добър. Разбира се още много работа ни чака - колкото и когато можем. Надявах се тази година да се нанесем, но няма да успеем.

Слагам кафето и ви пожелавам слънчева и усмихната седмица!

# 126
Добро утро Simple Smile хубава седмица на всички.

Танзу, сърцето ме заболя за твоето кафенце, точно на теб, че и в понеделник Wink вземи набързо друга да имаш. За къщата супер че е разчистено, дюшеме това са дъски, нали? Трудно с цветовете, трябва да пробвате преди да купите боя, вкущи е бяло.

Леони, дай линк за тортата моля.
В Дания коледната вечеря е тежка - патица или гъска, картофи варени и сос, свинско печено, червено зеле мариновано сладко, десерта традиционно е рисаламанд - мляко с ориз и бита сметана с парченца белени бадеми, един бадем се слага цял и който го намери получава подарък.

Амини, как в подлеза? Няма как без количка, на километър и половина ми е градината и половината път е по колоездачна пътека край натоварен път, няма начин да не са с колани в количка или на колелото.

# 127
Герда, може ли малко по-подробно за локума и орехите?
Танзу, ако дюшемето е старо и дебело, носи на циклите. У нас беше така, както ти описваш, но го направиха момчетата с машината. Имат си и чалъм за запълване на фугите.
Много сънлива почивка караме .... Днес ще се разходим до Огняново. А вчера купих комплект чаршафи за сестра ми и мъжа й за НГ. Остава за РД някокво бижули или нещо друго.

# 128
  • Пловдив
Добро утро!

Да питам който е запознат...в какво се състои изк.осеменяване Thinking Напр. както е при нас-уж нямаме проблеми,а не се получава.Та... може ли да се "приложи"?
Взех да се съмнявам и в истинността на изследванията Confused

# 129
Мистик, защо не идете в друга клиника за консултация с всички изследвания?

# 130
Мимче, тук много малко пътища са пригодени за колички. Вчера решихме да идем до Коледния базар в центъра. Оставихме колата на паркинг в близкия мол и после с метрото с количката. Ами какво да ви кажа, приключение си е. На метростанция Сердика асансьорите са само от едната страна, измъкнахме се от другата линия. И в центъра са едни натоварени булеварди с подлези от едно време. Направили нещо като каменни релси за количка, но освен да се пребием с децата друго не може да се случи. Тя и нашата количка е по-широка в задните гуми, а като съм само на тях ми натежава и ме тегли надолу по стръмното...
Танзу, много неприятна изненада, но пък ще си направите коледен подарък  Grinning
Ели, ще видя рецептата в блога, благодаря че ми напомни.

# 131
  • На остров
Даре не знаех че сте на почивка многог хубаво да си изкарате  Hug !
Мимче аз мисля количка да ползваме поне до 4г стига младежа да не се противи, така че имате време !
Леони в Швеция на бъдни вечер са хапват, варени картофи, маринова херинга със различни вкусове, една бяла варена риба без вкус има подправки и сос към нея, кюфтенца, малки наденички, специална шунка, горчица към шунката и ябълково пюре, слата от червено цвекло и майонеза, един специален пастет със един червен сос към него, варени яйца със хайвер,едно ястие от варени картофи заедно със аншуа и сметана на фурна. Може и да пропускам нещо. Всичко се нарежда на маса бюфет и всеки си взима спрямо желанието. Преди да се почне със хапването се хапва мляко с ориз захар и канела и се оатавя купчика с мляко с ориз навън за Томтен. Традиционо се пие безалкохолна Коледна напитка със вкус на кока кола и етър и се пие коледна тъмна бира.
На Коледа ние хапваме пълнена пиуйка с гарнитура б.зеле и печени картофи или или телешко бон филе. За десерт една торта от сметана и сирене специфична за района от където е мм. Към нея бита сметана и сладко от жълти боровинки. Всичко това може да варира доста защото Швеция е голяма страна.
Танзу много неприятно за кафемашината. Аз турско кафе хич не обичам но имам нес за спешни случаи.
Днес имамае малко последни подаръци да купим и сме готови. Леони аз мисля, че не сме купили много по 1 на фамилия.
Даре много хубав избор !

# 132
Мистик, потърси в нета инсеминация, може би за това говориш. Най общо се проследава овулацията (може и стимулирана) и се вкарва обработената семенна течност с някакъв инструмент.

# 133
  • На остров
Амини аз такива спомени имама от преди 18 г за количките и София явно няма промяна много жалко.
Мистик самият факт че не се получава е проблем. Води се вторичен стерилитет с неизяснена причина. При нас също беше така на хартия всичко тип топ но не ставаше.

# 134
Мимче, днес кафеварката е първа в списъка със задачи  Rolling Eyes Дюшемето представлява дъски, наредени като ламинат. ММ такъв смях му хвъли, като го питах не е ли склонен само да запечатаме мазилката с нещо, без да боядисваме  Confused  Сигурно вече си мисли милия че тотално съм побъркала hahaha

Даре, старо е дюшемето, дебело. Мен и фугите не ме дразнят никак. Но на места има задигания, там където се срещат две съседни дъски. Дано да се получи, че много ще ме яд. Ако ли не, ще е агитирам татко ново да слагаме. Не искам ламинат.

Мистик, може би имаш предвид инсеминация  newsm78
Скрит текст:
Вътрематочната инсеминация (Intrauterine insemination – IUI) представлява поставяне на обработена семенна течност в маточната кухина на жената с помощта на специален тънък и гъвкав катетър. Поставянето на обработената семенна течност в маточната кухина на жената се извършва няколко часа преди или след овулацията. Възможно е поставянето на ЧХГ инжекция (Pregnyl) с цел таймиране на овулацията, както и провеждане на инсеминацията при естествен или стимулиран цикъл (при този вид цикъл се използват лекарствени продукти и се развива повече от един фоликул).
Ако е това, такава процедура би помогнала да се уцели момента. Но би помогнала ако наистина няма друг проблем някакъв - запушени тръби, лошо качество на яйцеклетки и/или сперматозоиди, хормонални някакви и др. Вие в коя клиника бяхте? Забравила съм. И аз като Дарето съм на мнение, че още една консултация на различно място няма да навреди.

Общи условия

Активация на акаунт