Отговори
# 15
  • Истински се вижда само със сърцето.
  • Мнения: 10 350
Аз това го правя само сушено за мезе Simple Smile Не съм готвила рибица, може би с някакъв сос би било подходящо ....

# 16
  • Мнения: 2 497
Докато се усетя не само сте изписали старата, а и нова тема сте пуснали  Shocked Ред, много е хубава  bouquet За списъка горе вече е късно, така че следващата тема - тъкмо ще съм прескочила трапа с първата ФМ... надявам се  Praynig Нещо съм се сдухала пак ooooh!
За празниците май всички вече ми знаят опакото мнение - хич не долюбвам "задължителните" празници  Crossing Arms Не понасям истериите с пазаруване, украсяване, ядене и пиене "щото е празник и всички така правят " Close Обичам моментите, в които съм с добри приятели или сами и които се превръщат в празник просто защото ние го правим такъв  Sunglasses Празничното настроение за мен е в душата, а не в календара...

# 17
  • Истински се вижда само със сърцето.
  • Мнения: 10 350
Аз пък не разбирам, защо го смятате за задължителен и го отъждествявате с ядене и пазаруване Simple Smile
За мен този празник е уют и топлина, много светлина и най-близките ти хора, прегръдки и усмивки Simple Smile Традиция, която да предам на детето си, както Великден, Деня на християнското семейство, Сирница и още много други.

Но който както го чувства Simple Smile

# 18
  • Мнения: 8 592
Ели, тръгна от шарана, който Мира не обича, но прави на Никулден, щото традицията била такава.

# 19
  • Истински се вижда само със сърцето.
  • Мнения: 10 350
Ясно Simple Smile но пък тя може да си има нейната причина въпреки, че тя не обича шаран да спазва тази традиция, а и домашните и може да го харесват Simple Smile

Просто според мен не трябва да се зачертават и отричат празниците и традициите, а да извличаме хубавото от тях Simple Smile

# 20
  • На остров
  • Мнения: 13 498
Герда имам рецепта ще я напиша като се прибера.
Ели и аз мсиля като теб за празниците. На мен това ми липсва като дете и сега за някои празници не ми идва от вътре но Коледа, Великден и почти всички шведски ги владея и ми е много хубаво.
Ред виждала съм веднъж северно сияние. Много е хубаво !По принцип е много нетипично  около нас, трябва да е много студено и ясно и със слънчеви изригвания.

# 21
  • гр.София
  • Мнения: 2 755
Герда цаката на рибицата е в добрата марината. Аз я правя на пържоли или на любимата ми гозба-свинско с картофи. За пържоли ги слагам в червено вино 1/2к.ч,вода 1/2 к.ч,олио 1/2к.ч,соев сос -1/2к.ч,сол,черен пипер на вкус. Това за 5-6 пържоли. Слагаш ги в тая марината за час,може и два. Нареждаш ги в тава,може да добавиш лук в тавата,сипваш малко от соса и печеш. Топят се в устата.
А гозбата,дори вчера я правих и никога не остава за другия ден.
Аз обожавам Коледа. Целия оптимизъм и доброта у хората по това време на годината много ми харесва. Все си мисля,че в малка част от хората,това им настроение остава и след празниците. Коледа свързвам с невероятното семейство,което имам. И целия обичай,празник и възторг,който родителите ми подържаха у нас толкова години. Свекървата не празнуваха така,но аз успях да създам коледния дух за моето си семейство сега. И занапред ще се старая да го правя страхотен за детето и мъжа ми.
Мразя Коледното пазаруване и блъсканицата обаче. И не затрупване масата с неща,които няма да изядем или изпием.

# 22
  • Мнения: 14 473
Ред, благодаря за уютната тема  bouquet
Герда и на теб добре завърнала се  Hug
Дано да се върнат и всички липсващи момичета  Hug
На мен Коледа ми харесва като празник, само частта с подаръците не, че се изприщвам от мислене  Crossing Arms

# 23
  • Мнения: X
Мария, на бавен огън ли печеш и колко време?

По повод Коледния дух - аз съм подредила и украсила къщата, чакам мм да се прибере до няколко дни
от дълга командировка.  Напазарувала съм чудни подаръци за роднинските дечица,за да ги зарадваме.
 Планирала съм  Новогодишните празници.

Само не знаем как ще е настроението.

# 24
  • гр.София
  • Мнения: 2 755
Герда съвсем не! Бутам ги на 220• с вентилатор може би за 20мин,само обръщам по един два пъти за да хване загар и от двете страни.
Кое ще попречи на настроението ви,опит ли ще правите пак?

# 25
  • Мнения: 14 473
Мария, тази гозба ми е по вкуса, става ли и с друго месо? И на кое ниво слагаш да се пече?

# 26
  • Мнения: X
Тая рибица е само мускул и до сега я мъчих вся newsm78ко я  пекна на бърза фурна става още по зле.
Две в едно , чакам и твоята рецепта.
Ще ги опитам и двете.

# 27
  • Мнения: 5 037
Ред,разкошна тема.Благодаря за отмяната.Дано си на късмет на чакащите момичета.

Напоследък нямам никакво време.Снова между две фирми, а и гледам цветята да не оставам.Малкия си беше една седмица в къщи'' че бил нервен'' в яслата.На въртележката съм яко.Много ми липсвате.Да знаете,че ви мисля всички.

Честит празник на всички настоящи,бивши и студенти по душа.

# 28
  • Мнения: 2 497
Оф, че съм заплес ooooh!
Честит празник на всички настоящи, бивши и студенти по душа bouquet

# 29
  • гр.София
  • Мнения: 2 755
Амини гозбата става с всякакво месо,но лични на мен най-ми харесва със свинско или телешко месо. Или ти питаш марината дали става за всякакво месо?
Пека не на най-ниското ново на фурната,а на следващото. Когато във тавата има течност/сос изобщо не става сухо. Не е като другите пържоли де,дето си има тлъстичко,но ние много ги харесваме у нас.
Шери,дано свикне мишката в детската!

Общи условия

Активация на акаунт