Отговори
# 150
  • Истински се вижда само със сърцето.
Като отвоориш темата и замирисва на вкусно Simple Smile

Аз ще правя пълнен заек за Коледа. Поръчахме 2 един да направя на порции за захранването на детето и един за нас.

Ред аз гледах едно предаване от турска баклаваджийница в Истанбул - майстора каза изришно - топла баклава с топъл сироп (не врял). Ръсеха шам фъстък май само в средата, а корите са толкова тънки, че като ги вдигнеш слагаха вестник зад тях да може да се чете. В турция продават кори на които си пише за баклава, а отзад е рецепта за сиропа.. Аз тук няма от къде да взема за съжаление.

После ще пиша пак... София се катери по мен и вече 2 пъти ми разби физиономията.

# 151
Аз тука купувам турските кори за баклава за баница да правя - повече ми харесват от българските, точно тънки са.

Танзу, дървените подове тука сим имат някакво мнимално разстояние помежду дъските, майстора дето е правил подовете го викаме за други работи и той каза, че е мн важно да не са сложени една до друга дъските без никакъв процеп, защото се разширяват и свиват зима и лято и ако няма място се надигат.

Още си пазя раничката за носене на бебе, за гръб си е мн удобна, ама нещо вече съвсем не я ползвам. Тя и Х отвикна май и сега съвсем не мога да я излъжа.

Боядисвам се при фризьорката, после ще видя за някакви салфетки/украси или в библиотеката ще вляза да изчакам да стане да прибирам дребните.

# 152
Леони, тук доколкото знам правят пълнена пуйка, пият една напитка от жълтъци и ужасно сладка- айгног се казва. Общо взето е това, нищо интересно. Но аз вкъщи си приготвям всичко по български- седемте постни ястия, питката с паричка, пиперки с боб и т.н., а вече на Коледа си правим зелевите сърмички, салатки, пражолки и т.н. Баницата с късмети я правя на Нова Година.

Перу, а Судокрема няма ли да помогне? Аз съм страшно доволна от него. Само да видя леко зачервяване и мажа. На другият ден няма и следа. Не знам, обаче дали е подходящ за вашия случай.

И аз съм правила преди баклава. Много лесно ставаше си спомням, но много отдавна не съм правила. Прекалено ми е сладка.

# 153
Герда, благодаря за видеото.
Уанче, в Добринище сме, при Танчето. Днес се разходихме до Ковачевшца, Лещен и Гоце Делчев. Утре се прибираме.

# 154
И аз баклава не обичам -изобщо сиропирани сладкиши недолюбвам особено, ама пък ММ обича и може да се прежаля да я направя тази - изглежда лесна Thinking
Като че ли ми се правят някакви ароматни сладки, но толкова много рецепти има, че се чудя коя е най-бърза, лесна и вкусна и не твърде сладки newsm78 Ма само си мисля засега, още не ми е дошла музата, а като дойде избухвам с разни рецепти дето после няма кой да ги яде Rolling Eyes
Скрит текст:
Днес се записах на ЖК - за първи път ме гледаха на коремен ехограф... Питах дали изобщо ще се види нещо през тия моите сланини, ама видя се - всичко е ок засега, размера отговаря на седмицата, предна плацента. В понеделник ще ми пущат някакъв пакет изследвания Thinking В сряда с моя си док ще правим ФМ, та там съм се смахнала доста Confused Рапорт даден Mr. Green

# 155
  • В градината...
Рансън, прави сега, докато можеш  Naughty

Тита, аз също мажех с него, но той е противопоказан точно при този случай, цинкът допълнително изсушава.

# 156
  • Истински се вижда само със сърцето.
Аз не знам точно каква е традицията за Коледа тук, нали сме си изцяло бг семейство си правя традиционна трапеза за Бъдни вечер, а за Коледния ден, каквото измислим Simple Smile

Иначе знам, че тук ядат техния коледен кейк, има пуйка с боровинки, коледна шунка, едни малки като кремвиршчета увити в бекон, печени зеленчуци - пащърнак, морков, сладък картоф, може и брюкселско зеле.

Трябва да питам някой път по-подробно какво се приготвя традиционно Simple Smile

Днес много неприятно време навън, дъжда премина в мъгла и така и не излязохме.

Перу, дано се оправи скоро Ида!

Тите, натрупа ли сняг Simple Smile

Аз обичам баклава, обаче тази година се опитах да убедя ММ да не правим, че нали гледам да не ядем такива неща, обаче нямах късмет, та ще я правя Simple Smile

# 157
Аз ще се постарая да направя баклавичка, обаче сиропа не го правя скоросмъртно сладък.
А леко сладък с ванилийка.

Или ще пека селска еко мисирка за празниците, или ще правя в гювече -  ред сармички, редове различни  мръвки и на много бавен огън да къкрят.

Вече е ясно мм кога се прибира, не смея да кажа, за да не ми мине котка път.

Този път съм решила вместо да чистя и готвя, ще ида на фризьор и ще бъдя хубава.
 Предупредила съм го, че хладилникът е празен да не се стресне като се прибере.

Последна редакция: пн, 12 дек 2016, 17:54 от Анонимен

# 158
Ели, натрупа един хубав сняг, снощи излязохме  трите по женски, играхме, порадвахме му се, обаче днес се топи на поразия, защото е +4 и става една киша.

# 159
Герда, чудесно решение  Hug Подкрепям с две ръце! Направи си кефа, иди на фризьор, на козметик, на маникюр и се докаросай да си прекрасна за ТМ!

Днес моите задачи отидоха по дяволите! Толкова е хаотичен ММ, неподреден в действията си и неорганизиран, че ако съм страничен човек ще се спукам от смях с него  ooooh!  Ей сега се прибрахме и нищо от моя списък със задачи нямаме изпълнено. От неговия - плочките поръчани, материалите за лепене също ... и това е. Кафеварка - няма. Бои - няма. Грунд -няма. Лайсни - няма. Валяци и четки - също няма! Щурахме се из Пловдив като мухи без глави и накрая нищо не свършихме. Ясна е работата - от утре преминава под мое командване мъжката част, иначе няма оправия! За протокола, поръчахме сивите плочки.

# 160
Танзу, умирам си от смях с твоя мъж. Е, ако е мой сигурно няма да е толкова смешно  Joy

# 161
Сигме, не знам, на моменти и на мен ми е много смешно, на моменти не толкова. Хем се опитвам да се ядосам и да съм сериозна, дето се вика да му взема страха, но толкова ми става умилително и смешно, че не мога да се ядосам истински  Joy

# 162
Танзу, Сивите плочки с каква фуга ще са? Кой ще ви прави банята?

Уф, и аз трябва да мисля цвят за плочки за две бани. newsm78

# 163
Танзу, много си ми сладка като почнеш да се обясняваш. Въпреки, че е разхвърлян и разсеян, си е твоя мъж. Така де- исках да кажа, че винаги те чета с  удоволствие и смятам настина сте хармонична двойка.

# 164
Герда, "плочките" всъщност са гранитогрес за под на помещение от 50 квадрата - хол, трапезария, кухня. Едната баня е готова вече. Другата няма да я правим на този етап. Не ми се занимава с нея. Сега чета за необходимата фуга, защото имаме разногласия с майстора за дебелината и, а имаме и подово отопление на това помещение Rolling Eyes  Иначе банята ни я прави едно местно момче, доста се постара и горе долу се получи добре на тази кривотия, която имаме като помещение /без един прав ъгъл/. За съжаление младежа замина за Германия и не иска да се връща. Иначе бях много доволна от него.

Общи условия

Активация на акаунт