С какво ви дразнят свекървите – 73

• 67 310
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
Светулчица, аз те разбрах. Ако твоята колежка е вписала в декларацията, че бабата може да взима детето,   госпожата не може да не предаде детето  . Обаче ако на майката не се харесва това взимане на детето по никое време , тя може да подаде нова декларация, където  бабата да не фигурира. Друг е въпроса, ако разчитат на нея,  относно взимането, заради работните ангажименти... Тогава не знам. Аз бих постъпила по този начин, ако  съм обявила, че  детето ми ще посещава занималня и съм платила за стол, а някой уж помагащ..си прави каквото си е решил, без да  го е съгласувал с мен. И бих потърсила други варианти за помощ.

# 121
  • при късмета
ма ко, с такава увереност  дрънкаш глупости. Направо ме респектираш.

Ето ти да четеш. Даже самата алергия се конкретизира само в кравето мляко. Това е от медицинско списание.
http://spisaniemd.bg/md/2012/12/diagnoza-i-lechenie-na-alergiyat … na-kraveto-mlyako
Елементарно търсене пак те насочва само към кравето мляко.
Някои с голяма лекота дрънкат глупости, обвинявайки другите в тях. Знам, че е трудно хора на възрас т да приемат елементарни неща, които по тяхно време уж не са били така, но тези неща все пак си остават елементарни. Както и разбирането на възрастните и уж по-умни

# 122
Когато си глупав, не е въпрос на възраст. А в интернет може да намериш 1000 статии за и против нещо си.

# 123
  • Варна
И аз я разбрах Светулчицата. Въпросната майка явно не е искала да се конфронтира с бабата и пред нея си е мълчала. Жалвала се е един вид на учителката какво й се иска да бъде, но няма как да стане, защото бабата действа против това. И толкоз... Поредната дето си мълчи, защото "мир да има" или "МиУто ще се сърди, че държи тон на мама му".

# 124
  • при късмета
Когато си глупав, не е въпрос на възраст. А в интернет може да намериш 1000 статии за и против нещо си.
Можеш да намериш много противоречиви статии, то това, че алергията, която вие твърдите, или си мислите, че е към мляко като цяло, си е "алергия към белтъка на кравето мляко" и медицински си е кръстена така. По този въпрос спор няма и противоречива информация не можеш да намериш. Защо ли само към кравето?
А някоя баба като каже "ние едно време само с мляко ги изхранвахме" и си мисли, че кравето и овчето, с което на практика са отгледани всички преди са едно и също. В това число и ти и Абсурд. Нийните велики разсъждения са на предната страница и са за млякото като цяло.

# 125
... Когато нашите майки са били деца, специално в България основно всичко се е правело от ОВЧЕ мляко и домашното е било предимно овче. Много малко хора са гледали крави, даже не знам имало ли е такива извън ТКЗС.
Твоята майка да не е родена през 1920г. Laughing

По принцип е вярно, че преди Освобождението у нас са отглеждали повече овце и кози, кравите се увеличават след това, след Първата световна война се правят първите български селекции, след 1950г. и ТКЗС-тата вече идват големите кравеферми.
Ама в Швейцария доколкото знам все крави си отглеждат хората, пък и до днес са здрави, прави и богати, пустите му швейцарци Mr. Green

# 126
  • при късмета
Ами историята на кравефермерството до сега не ми е трябвала, че да я разучавам. Казах, че в домовете си хората са отглеждали предимно овце, а не крави. И по-голямата част от производството е било с овче мляко.
Обаче за всички домашното мляко е едно  ooooh! Това дали е козе, овче, краве няма значение, важно е да е домашно  ooooh!
А продължавам да твърдя, че домашното мляко е било само овче. Козе също. Но краве мляко домашно не знам да е имало масово. В частните си домове хората са отглеждали предимно овце и кози.
А въпросния белтък към който е алергияте само в кравето мляко. Толкова ли е трудно за разбиране? Елементарно е. Не може да има белтък от краве мляко в овчето или козето, нали?

# 127
А швейцарците, нали Laughing

# 128
Кравето мляко е алерген за кърмачета и бебета. Обаче, Зои, твоето е вече на 4 години. Втелясваш се точно като останалите майки, дето ги спомена.

# 129
  • при късмета
По-точно да конкретизираш какво общо имат?
Нали си наясно, че в случая има значителни различия м/у двете нации? И генно и в хранене и във всичко. Сега кажи, че няма значение  Laughing

# 130
Всеки има пълно право да се втелясва за каквото си иска. Всички се втелясваме за нещо, което смятаме за важно. Малко повече уважение към чуждите разбирания никога не вреди.
За ползите и вредите от млякото има достатъчно изписано по други теми. Тук не им е мястото.

# 131
Кравето мляко е алерген за кърмачета и бебета. Обаче, Зои, твоето е вече на 4 години. Втелясваш се точно като останалите майки, дето ги спомена.
Изобщо не се втелясвам, просто не пием мляко в моето семейство, кое е толкова изкривеното?! Всеки с личните си избори и наистина малко повече уважение към тях, не тежи.

# 132
  • София
Yellow, къде отиде направо ме стресна! Това е едно дребно, съботно мрънкане, изобщо не го разглеждам толкова детайлно и какво се крие за него. Свекърва ми обича да се налага, макар че претърпя голяма промяна, ако може някъде да прокара свои идеи, особено като мисли, че няма да разбера, пробва. Често срещано тип поведение на баба, майка ми е дори по-зле.

Зои, ако някой преди 20 години ми беше казал, че днес ще пиша подобни постове, щях да го обявя за луд. Никога преди това не бях срещала човек като свекърва ми, дълго време я мислех за добронамерена. Някак си и тя така представяше разни ситуации, че аз дълго време се чувствах виновна, затова че не се разбирам с нея. Обаче се оказа, че проблемът не е в моя телевизор. По едно време се усетих, че не живея моя си живот, а постоянно трябва се променям, за да сбъдвам нейните очаквания. За мъжа си пък въобще не искам да говоря,. Дълго време трябваше да му говоря с факти и да го науча да гледа ситуацията отстрани, за да види, че всъщност майка му никак не е добронамерена, а си преследва свои си цели без да й пука за нашите чувства и желания.
А пък ако  кажа всичко това, което съм написала тук на свекърва ми, тя ще почне да обяснява как всичко дава за нас, жертва се, старае се, а пък аз я обвинявам напразно и нищо не разбирам и дори, че ме обича като родна дъщеря  ooooh! С една дума - загубена кауза!

# 133
Тука пак крайности, пак изпляскани категорични квалификации... ooooh! Родителите ламтяли да грабят пари, сметкаджийство било, нагло било... Добре де, като е зарината дъщеря ми с дрехи и играчки, какво да кажа на баба й да й купи? Адаптирано мляко ли?
Кали, като ти прочетох поста се сетих за случка. Седмица след раждането ме засипаха с подаръци. Дрехи, гимнастики, играчки...и всеки пита от какво имаш нужда. И на лелята на ММ отговарям: ами точно в момента от адаптирано мляко  Joy ама бях много недоспала и неадекватна, та жената ми влезе в положение.

# 134
Аз теории за млякото не съм чела. Споделих личен опит, че от ежедневна консумация на мляко в нашата къща, никой не е пострадал до сега.
А моето поколение със сигурност беше по-здраво от сегашното. Факт. Дали пък не се дължи на това, че ние ядяхме истински храни. Нямаше това разнообразие, но това което имаше беше истинско.
Знаете ли, че преди 40 г, когато започнах учителската ми кариера, пубертетът започваше към 6-7 клас при момичетата и в 8-ми при момчетата. В последните години установих, че  пубертетът започва към 4 при момичетата и към 5-6 при момчетата. Имах девойки в 4 клас с мензис в последните ми 2 випуска. Бях изненадана преди 8 г., когато в 4 клас  реших да образовам момичетата и да им обяснявам що е то месечен цикъл, а те ми казаха, че вече имат такъв. Толкова много ли е променена човешката еволюция или е в резултат на  хормоните в месото и не само в него?! Не съм специалист. Просто лични наблюдения и констатации.

Общи условия

Активация на акаунт