С какво ви дразнят свекървите – 73

• 68 183
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
Никога никого не съм кандърдисвала, нямам злояди деца. Но имам спомен, че моите 2 години само мусака ядяха, а внучката сега може само на пиле с ориз да кара. Като вкусовете й непрекъснато се сменят. Сигурно и на мъжете така - докато са при мама , обичат едно, като ги вкара снахата в правия път - съвсем друго.   

# 151
..., като ги вкара снахата в правия път - съвсем друго.   
Joy

# 152
Мъжът ми не яде месо  заради майка си, която го готви мазно и с всички жили и кожи. Явно ще му остане за цял живот. Поне канела и други неща се научи, че не са гадни. Но с месото не мога да се преборя. Потриса се направо.

# 153
  • при късмета
Аз не пипам прясно мляко. Кисело на айран или таратор. Като малка все ме караха да пия/ям пусто мляко и го намразих. Не съм близвала прясно мляко от 3/4 клас, като вече сериозно се заинатих, че не искам и, че нищо не е в състояние да ме накара да го ям, дори заплахи.
Но давам на детето и то ги обича и прясното и киселото. Това, че нещо не ям, не значи, че другите вкъщи не го ядат

# 154
Същата работа, изливах млякото в мивката и майка ми познаваше по каймака, който се задържаше на решетката. Тогава млякото от магазина имаше каймак. И тъй като и децата ми не обичат мляко, тогава се запознах с всички теории за вредата от млякото. Ти, ма ко , тогава не си била родена, а може и проект да не си била още. 

# 155
  • София
Никога не съм обичала прясно мляко. И до днес мога да пия само малко в кафето, но не бих могла да го пия самостоятелно. А по мое ученическо време имаше една инициатива да се пие безплатно прясно мляко в голямото междучасие. И тогава нямаше такива лиготии като не обичам и не искам-беше задължително! Това ми един от най-ужасните детски спомени!

# 156
  • София
Защо "обичам/не обичам" да е лиготия? Всеки, вкл. и децата, имат право на предпочитания. Според мен да се кара/моли/заплашва дете да яде нещо насила е добър начин детето да намрази храната или да бъде превърнато в злоядо.

# 157
Не знам сега как е в детските градини, но преди беше голям тормоз с яденето.

# 158
  • София
Да, в момента е така и децата имат право на мнение, преди 35 години определено нямаха такова право!

# 159
Моят е далеч от злояд и никога не е бил, но сменяше вкусовете до скоро, че и сега продължава. Вече питам какво иска, защото до вчера е умирал за кайсии и пълнени чушки, а от днес не ги поглежда и иска фрикасе и банани например.

# 160
  • при късмета
Нас не ни принуждаваха в училище с млякото. А като се започне от майка ми и се мине през баби и лели, че даже и съседки. Много, много злояди бяхме със сестра ми. То с всичко беше така, не само с млякото, но него много намразих. То и в градината си беше тормоз де, но май по-големия беше със задължителното спане.
Аз и сега не твърдя, че е вредно. Нито спирам мъжа ми и детето да го консумират, щом обичат. Прясно мляко пият дори така.
За вредата конкретно от кравето мляко, разбрах в тинейджърска възраст, покрай проблемите със ставите, защото мляко може да не ям, но без сирене и кашкавал не сядам на масата. Обаче вече бяха дошли промените и докторите бяха взели да приемат някои теории от гнилия запад. Още тогава ми конкретизираха кравето мляко, макар свързано със съвсем различни проблеми от алергията към белтъка.

# 161
Аз не пипам прясно мляко. Кисело на айран или таратор. Като малка все ме караха да пия/ям пусто мляко и го намразих. Не съм близвала прясно мляко от 3/4 клас, като вече сериозно се заинатих, че не искам и, че нищо не е в състояние да ме накара да го ям, дори заплахи.
Но давам на детето и то ги обича и прясното и киселото. Това, че нещо не ям, не значи, че другите вкъщи не го ядат

И аз от имане на мляко не обичам,сега като няма почнах поне  приготвено на нещо.Вярно е ,че натръсва като е  постоянно консумирано.Чистя  всякакви неща от месото ,дори в повече от нужното,понеже аз не ям нищо  "съмнително"ми.Хранехме бебета след кърменето с квасено краве  и козе мляко,от  магазина също ,преди близо 40 години ставаше.Сега като ви чета се чувствам виновна,но то пък нямаше друго. И все пак,прясно на десерти разредено с вода  беше.Та   непоносимост имат 7%,останалите поне 90 като искат да ядат.Не  е проблем и да не ядат.Въобще да правят каквото искат.

# 162
Има и други вредности за възрастни - от прясното мляко. 

# 163
  • Пловдив
Има и други вредности за възрастни - от прясното мляко. 
Ами то уискито си е полезно. Уиски с бадеми Laughing

# 164
Моят 8-годишен внук не яде  никакви плодове, освен банан и то рядко, и никакви зеленчуци, освен краставици. Тях поне яде  почти всеки ден на таратор или салата.  Аз се опитвам с убеждения като свекървата на Кали, син ми  и със заплахи, но резултатът е, че отхапва да речем парченце ябълка и веднага  изплюва. Не  е злояд, а по-точно яде  определени храни /манджи само с  кайма-мусака, фрикасе с кюфте  или печени кюфте и  кебапче, много рядко картофи или ориз  с пилешко месо. Обича  пица и мляко /. Лошото е, че изобщо не иска да опита друго. За разлика от него, сестра му, която е на 2г. и 8 м. е всеядна. Куриоз е как тя още от почти 2-годишна яде сама, а него го  кандардисваме с лъжицата.

"Хайде едно за баба, едно за мама, едно за тати..."  Mr. Green

Въпрос на избор, разбира се, но това е много сигурен начин за отглеждане на зеленчук. Осемгодишно дете кандърдисвано с лъжица. Помня как искрено се потресох от шестгодишния си разлиготен племенник, чиято храна се самонарязваше в чинията му от мама и свеки, и се самотранспортираше до устата му. Не е сакат, да не си помислите. Те пък се потресоха от две и четиригодишните братовчедчета, които сами си режеха храната (неумело, разбира се, но с желание  Mr. Green ) Изобщо, при нас храненето си е лична отговорност - не ти се яде в момента - ок; не ти се яде това - вземи си друго, но да тичам на примък-отмък няма да стане. Нали после снахите ще го отнасят ако ги разглезя още отсега  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт