С какво ви дразнят свекървите – 73

• 68 184
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Не е само от храната, КАГ, от начина на живот е. От вашето поколение колко народ си замина срамно рано от рак и други болести.
Yellow, разбирам те и аз бях в подобна позиция като разликата, че моята в същността си е добричка, но има гадни черти и способности като да прекарва налагането на мнение като загриженост и да търси начин да заобикаля моето мнение Simple Smile

# 136
Ти сама казваш, че си пила директно от котлето и храната е била истинска. Има разлика и неведнъж съм го обяснявала на родата, но както и да е. И моята баба купува маргарин и сирене от 3 лева килото и ги пробутва на децата, с добро намерение, но съгласи се, че не са полезни.

# 137
  • София

А някоя баба като каже "ние едно време само с мляко ги изхранвахме" и си мисли, че кравето и овчето, с което на практика са отгледани всички преди са едно и също. В това число и ти и Абсурд. Нийните велики разсъждения са на предната страница и са за млякото като цяло.
Хайде, от мен да мине, пак да ти обясня, че ще продължиш да сипеш простотии.
Децата са ги хранели с козе мляко, не с овче.
Защото, овчето е тежко за бебешки коремчета.
Козите пасат само най- крехките и най- чистите части, и тяхното мляко е най- близо до майчиното.
Това, че някой може да има лактозна непоносимост, не значи че млякото е вредно, а че просто той не произвежда достатъчно или въобще ензима лактаза.
Което е различно от алергията към млякото.
А, алергия към млякото имат само от 2.5% до 7% от децата до 3 годишна възраст.
Както и да е, няма да ти смилам неща, които можеш да прочетеш и да осмислиш, ако можеш.

# 138
  • при късмета
Никъде не съм твърдяла, че млякото е вредно. Вземи първо да си смелиш за себе си, че не говоря за лактозната непоносимост, а за алергията към белтъка на кравето мляко, пък тогава смилай на другите, а?

# 139
  • София
Никъде не съм твърдяла, че млякото е вредно. Вземи първо да си смелиш за себе си, че не говоря за лактозната непоносимост, а за алергията към белтъка на кравето мляко, пък тогава смилай на другите, а?
Хайде, сега, чети на висок глас и повтори около 100 пъти, та дано вденеш. Mr. Green
1. Алергия към белтъка на кравето мляко проявяват от 2.5% до 7% от децата до 3 години.

2. Децата едно време са хранени с козе мляко, не с овче.

# 140
Ние консумираме ежедневно прясно мляко, кисело мляко, сирене, а няколко пъти седмично и кашкавал.
И въпреки това си мисля, че свекървата, дала прясно мляко на детето през главата на майката, не е права.

# 141
HAPPI, точно това казах-сегашната храна не е истинска.

С моята снаха разногласия относно храната нямаме. Не давам само мед и шоколад на малката, а по мое решение, ограничавам тестените и сладките неща, но не и да ги лишавам изцяло от тях. Давам в разумни количества и не всеки ден.

# 142
  • София
Светулчица, аз те разбрах. Ако твоята колежка е вписала в декларацията, че бабата може да взима детето,   госпожата не може да не предаде детето  . Обаче ако на майката не се харесва това взимане на детето по никое време , тя може да подаде нова декларация, където  бабата да не фигурира. Друг е въпроса, ако разчитат на нея,  относно взимането, заради работните ангажименти... Тогава не знам. Аз бих постъпила по този начин, ако  съм обявила, че  детето ми ще посещава занималня и съм платила за стол, а някой уж помагащ..си прави каквото си е решил, без да  го е съгласувал с мен. И бих потърсила други варианти за помощ.

И аз я разбрах Светулчицата. Въпросната майка явно не е искала да се конфронтира с бабата и пред нея си е мълчала. Жалвала се е един вид на учителката какво й се иска да бъде, но няма как да стане, защото бабата действа против това. И толкоз... Поредната дето си мълчи, защото "мир да има" или "МиУто ще се сърди, че държи тон на мама му".

Влизам само, за да кажа, че се радвам, че все пак някой ме разбра!

# 143
  • Северозапада
На мен ми се струва, че повече от 7% от децата развиват непоносимост към белтъка на кравето мляко в кърмаческа възраст. Моето е от тях и може би затова ми се струва, че едва ли не всяко 3то дете има проблем с млякото. И не само при захранени с АМ, но и при кърмени деца проявява. Сега консумира млични ежедневно, дори пр.мляко и давам по половин чашка след като навърши 3 г.
Свекървите трябва да са като КАГ (и моята), родителите са казали какво ни биха желали детето да яде и те не дават. А снахите пък не трябва да сме твърде много взискателни (да не ходим със списък от 2 страници изисквания Mr. Green). Когато ходим при свекърва ми нямам претенции какво ще сготви, тя знае какво ядем. Когато и оставям детето също.

# 144
Да се разпиша за храните  Grinning Рядко ходим у свекърва ми на гости, но винаги като отидем има приготвено нещо, което някой от нас не обича(аз не съм капризна, но мъжа ми има неща, които не яде изобщо). Чудя се как един път не се постара да попита какво ни се яде или поне да запомни какво не яде той.

# 145
Струва ми се невъзможно майка да не знае детето й какво обича и яде.

# 146
  • Бургас
На моя позната свекърва й също редовно прави ястия, които сина й не яде. Най-смешното е, че сина й всеки път си казва, че това не го яде и на следващия път то пак цъфва на масата. И така с години.

# 147
  • София
Да се разпиша за храните  Grinning Рядко ходим у свекърва ми на гости, но винаги като отидем има приготвено нещо, което някой от нас не обича(аз не съм капризна, но мъжа ми има неща, които не яде изобщо). Чудя се как един път не се постара да попита какво ни се яде или поне да запомни какво не яде той.

Ти, как си обясняваш факта, че майка му поднася неща, които той не яде?

# 148
  • Варна
Струва ти се ама е факт...Моята също не спира да пробутва разни неща на сина си и всеки път е едно и също:
" С: Маме, донесла съм ябълки. В хладилника са. Яж.
   ММ: Майко, знаеш, че не ям ябълки.
   С: Ама защо, бе майко, толкова са хубави. Сладки и не са пръскани изобщо, и вчера са брани...
   ММ: Ами защото не обичам, бе майко, как не разбра...
    С: Ама те са много полезни, бе маме, трябва да ядеш плодове.
   ММ (вече на висок тон): Ами като са полезни, си ги яж, бе жена и не ме занимавай повече..."
.... и така до следващия път. Към мен е същата и ако не го правеше и със сина сиз сигурно щях да реша, че иска да ме дразни... Money
Тука пак крайности, пак изпляскани категорични квалификации... ooooh! Родителите ламтяли да грабят пари, сметкаджийство било, нагло било... Добре де, като е зарината дъщеря ми с дрехи и играчки, какво да кажа на баба й да й купи? Адаптирано мляко ли?
Кали, като ти прочетох поста се сетих за случка. Седмица след раждането ме засипаха с подаръци. Дрехи, гимнастики, играчки...и всеки пита от какво имаш нужда. И на лелята на ММ отговарям: ами точно в момента от адаптирано мляко  Joy ама бях много недоспала и неадекватна, та жената ми влезе в положение.
Аз съм отговаряла и "от памперси", но после минахме на многократни, та и това не ми трябва вече. Ама на голяма кутия АМ с панделка бих се зарадвала, да...

# 149
Моят 8-годишен внук не яде  никакви плодове, освен банан и то рядко, и никакви зеленчуци, освен краставици. Тях поне яде  почти всеки ден на таратор или салата.  Аз се опитвам с убеждения като свекървата на Кали, син ми  и със заплахи, но резултатът е, че отхапва да речем парченце ябълка и веднага  изплюва. Не  е злояд, а по-точно яде  определени храни /манджи само с  кайма-мусака, фрикасе с кюфте  или печени кюфте и  кебапче, много рядко картофи или ориз  с пилешко месо. Обича  пица и мляко /. Лошото е, че изобщо не иска да опита друго. За разлика от него, сестра му, която е на 2г. и 8 м. е всеядна. Куриоз е как тя още от почти 2-годишна яде сама, а него го  кандардисваме с лъжицата.

Общи условия

Активация на акаунт