С какво ви дразнят свекървите – 73

• 68 182
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
Моята е тази вечер у дома. За първи път дойде на концерт на малката. Легнахме без да ми се е приискало да избягам с 200. Този път всичко е тихо и кротко, да видим до кога.

# 376
Деска, нали беше Игнажден. Може да е на добро.  Sunglasses
Аз като чакам гости някакви - каквито ще да са - винаги приготвям нещо. В най-лошият случай бъркам един кекс, колкото да има нещо на масата. Ако са близки - братя или сестри и са казали, че ще минат да ни видят вече питам дали ще хапват у нас. По-лесно е да знам, всеки ден готвя поне да ги имам предвид. А не да сготвя за мен и мъжа ми и да ми се изсипе някой и оп няма манджа. Черпим ги с принцеси, но не е същото. Mr. Green
Има си хора, дето не обичат гости и това си е. Примерно аз обичам да готвя за чужди хора, но не обичам да ям другаде.

# 377
 JonyBonboni, защо ми напомни. Това вече определено не ми допада, защото тя е първият външен човек влязъл в къщата ни вчера  #Cussing out

# 378
Ние май нямахме външни посещения вчера. Поне аз не знам Simple Smile Отбивам се да се оплача малко. Имам усещането, че моята свеки нещо ми се сърди. Даже не знам защо, ама нещо никаква я няма. Не че много ми липсва, обаче това пък неопределено общуване малко ме изнервя. Дано да и мине до Коледа, че ще сменяме шапките Simple Smile Весели празници, момичета, и по - малко теми за оплакване от свекитата Simple Smile

# 379
Задавали ли сте си въпроса дали вие-снахите, не дразните свекървите си? Или си мислите ,че сте безгрешни?
Някой път човек прави или казва нещо, което за него си е съвсем нормално, но за другия да е дразнещо.
И ако такива като нас дето сме по-често заедно, свикнали сме си, знаем си и +,  и - , та затова и не си придиряме,  то за такива, които се виждат 5 пъти годишно няма как да се знаят и изпълнят  очакванията.

# 380
  • при късмета
Ама то има и тема бре K.A.G., пишете. Оплаквайте се и вие, вместо да придиряте и да начуквате канчетата на снахите в тази.

Според мен mrs.sixty искаше да наблегне на учудването си, от това, че свекърва ѝ не знае или не помни какво яде/не яде мъжа ѝ, а не на това, че нея не посреща според очакванията ѝ

# 381
K.A.G., вероятно се дразните, а може би не по-малко от нас, но нали се сещаш, че сте в неизгодна позиция. Грубо, но пък факт.

# 382
Моята не се съобразява със собствения си син също

# 383
Аз съм далеч от мисълта, че не дразня. Още по-далеч съм, че схващанията ни са различни. Но пък много държа ако съм обидила, засегнала някого, да ми се каже в очите, а не да си играем на цупенки като малките деца. Съвсем възможно е да се е засегнала от нещо, казано или направено от мен, за което не съм разбрала. Вероятно не е било нищо умишлено, по-скоро несъзнателно, но докато не ми се каже няма как да знам, че е било неприятно или криво разбрано ....

# 384
K.A.G., вероятно се дразните, а може би не по-малко от нас, но нали се сещаш, че сте в неизгодна позиция. Грубо, но пък факт.

Стана ми интересно това за неизгодната позиция. Би ли пояснила? Мисля, че ако се стигне до "война", в по-изгодна позиция е този, който мисли дългосрочно и е по-добър манипулатор. А това може да бъде и свекървата, и снахата. За съжаление, не са един и два браковете, провалени от свекървата, защото съпругът е възприел внушението "Жени-много, майката е една".

# 385
  • София

Защо бе, бубе?
Защо да са в неизгодна позиция?
Мислиш ли, че мечтата на живота на една свекърва, е снахата да я обича?
Знаеш ли, колко би ми дремело, ако снахата намира за какво да се дразни непрекъснато?
Кога ще разберете, че коридорът, в който бягате вие, няма начин да се пресече с коридора, в който бягат майките и това мъжете го знаят идеално. Кутията в мозъка им с надпис " мама" е ДО тази с надпис " милото", но никога съдържанието им не се смесва.
А, ти си мислИ, че като заплашиш как няма да пуснеш златното яйце да контактува с бабата, тя ще ти клекне в молитвена поза.
Аман от плиткоуми същества, не знам на кой Господ да благодаря, че жената до сина ми няма нищо общо с този манталитет. Mr. Green

# 386
  • при късмета
Каквото и да си говорим, снахите са тези, които в началото много повече се съобразяват и те са тези, които полагат усилия нещата да вървят. А свекървите са тези, които очакват да им играе по свирката младото семейство, в каквато позиция са били те, като млади снахи. Толкова поколения втълпяване на жените, че трябва да се съобразяват със свекървата и вече нямат свое семейство, като се оженят си е свършило работата. Все пак повечето днешни снахи са възпитавани от майки, за които това е било едва ли не закон. За това на опитващите да разчупят този модел не им е лесно.
Но все пак повечето снахи са с нагласата да се съобразяват изначало, а повечето свекърви очакват те да командват парада и никой не може да ме убеди, че това е обратно.
Така, че свекървите да не забравят, че дори снахата с нещо да ги дразни, то то е неволно и никоя няма интерес сама да си сътворява тормоз от страна на свекървата. Аз до сега такава снаха не съм срещнала

# 387
  • Бургас
Но пък много държа ако съм обидила, засегнала някого, да ми се каже в очите, а не да си играем на цупенки като малките деца.
И аз бих искала, но на практика не става така. Ти би ли казала на свекърва си в очите ако те издразни с нещо.....ама честно? В повечето случаи хората си премълчават и понякога с право. Пробвала съм да бъда откровена /не със свекърва, а с друга близка/, да си кажа всичко, което мисля и чувствам, но без ефект. Стигнала съм до извода, че си заслужава да си искрен само с човек, който би оценил тази искреност. Егоцентрикът, който смята, че винаги е прав и все другите са криви, не заслужава никаква откритост.

Моята свекърва вече два пъти ме хваща по гащи, защото идва изненадващо в къщи Laughing Не знаела как да ми се обади, защото не можела да се оправи с телефона си. Последния път даже бях заспала. Учудващо, но не й се подразних  Laughing

К.А.G, абе тия сладки ми се струва, че са ти се получили. С кеф бих ги дегустирала  Simple Smile

# 388
  • Варна
Може би има предвид, че са в неизгодна позиция от гледна точка на времето, все пак някой ден свекито ще си замине, а снахата ще е още на линия. Но то затова колелото се върти. Един ден и снахата ще е свекърва/тъща и тогава тя ще бъде в неизгодната позиция Simple Smile Всичко се връща, нали.

# 389
Оплаквам се, ( нали не бъркам, и темата все още е " С какво ви дразнят свекървите – 73"), че явно има световен свекървенски заговор, и човек не може да се оплаче дори в съответната тема. Mr. Green  Моля модератор да прочисти от свекърви  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт