С какво ви дразнят свекървите – 73

• 68 182
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
  • където ми харесва

Абсолютно съм съгласна.
Уважение се печели, не се дължи никому, още по-малко към човек, който не изпитва същото към теб.
Никога не съм разбирала това мислене, че уважение се дължи по подразбиране всекиму.
Та, в началото, дори с родителите на мъжа ми, държала съм се възпитано, защото съм такъв човек, с течение на времето, започнах да изпитвам дълбоко уважение към тях, но не и от ден първи.
Чакай да питам, че някак на практика, не мога да си го представя..........
Значи, запознаваш се с някого, но по подразбиране, не го уважаваш, щото трябва да го заслужи.
И докато го заслужи се държиш неуважително? newsm78
Щото, възпитаното държание съвсем не изключва неуважението, дори напротив- може да го изрази по- силно.
От друга страна, каква ти е представата за уважение към друго човешко същество по принцип, с какво е толкова тежко уважението и правиш ли разлика между вроденото уважение към чуждата вселена, която е равна по значимост на теб и дълбокото уважение, заслужено от някого със специалното си отношение към теб? newsm78
А ти как разбираш неуважителното отношение? Както казах, държала съм се възпитано с тези хора, но не са ми били близки, не съм се държала с тях по, различно, отколкото с познатите си.
С течение на времето, след като съм ги опознала, видяла съм че са прекрасни хора и заслужават уважение, не само от мен, но и от детето ми, започнах много да ги уважавам и обичам.
Неуважително не съм се държала с никого. За мен, това е равносилно на невъзпитано държание, незачитане на интелекта и чувствата на отрещния.
Уважавам родителите си, за това което са ми дали-любов, грижа и възпитание. Ако нехаеха за мен, ако не ме обичаха и прочее, не бих ги уважавала.
Същото се отнася и за свекърите ми-ако не бяха приели мен и детето ми за част от семейството на сина си, ако бяха се държали зле с нея, ако се мешеха в нашето семейство-нямаше да ги уважавам.

# 361
Зои, това стана с опита ми за бели сладки. Нещо нямат вид и явно не съм ги направила, както трябва.

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 18 дек 2016, 14:23 от K.A.G.

# 362
Някой по-назад ме беше питал защо според мен свекърва ми не запомня какви храни не ядем и все ги поднася. Според мен някак си изобщо не обръща внимание на детайлите - дали нещо ни харесва или не, за нея не е важно, важно е, че го е направила. Е, разбира се и ние не вдигаме шум до небесата, че е сготвила боб със зеле(нещо, което аз не опитвам) да речем. Но да, странно е, че не се старае да запомни и нещата, които синът й не яде, той дори не ги е ял и когато е живял с нея. Като цяло не е от хората, които ще умоляват човек да си вземе от всичко, ще подканят или ще сервира както си му е редът, дори често се случва да сипе първо на себе си или да забрави прибор/чиния за някого и почти никога не подготвя масата за гости предварително(случвало се е да отидем в уговорен час, а тя да е отишла на разходка дори newsm78).За всичко сготвено от нея казва, че е много полезно  Laughingи трябва да се опита дори и човек да не го яде

# 363
  • София
Някой по-назад ме беше питал защо според мен свекърва ми не запомня какви храни не ядем и все ги поднася. Според мен някак си изобщо не обръща внимание на детайлите - дали нещо ни харесва или не, за нея не е важно, важно е, че го е направила. Е, разбира се и ние не вдигаме шум до небесата, че е сготвила боб със зеле(нещо, което аз не опитвам) да речем. Но да, странно е, че не се старае да запомни и нещата, които синът й не яде, той дори не ги е ял и когато е живял с нея. Като цяло не е от хората, които ще умоляват човек да си вземе от всичко, ще подканят или ще сервира както си му е редът, дори често се случва да сипе първо на себе си или да забрави прибор/чиния за някого и почти никога не подготвя масата за гости предварително(случвало се е да отидем в уговорен час, а тя да е отишла на разходка дори newsm78).За всичко сготвено от нея казва, че е много полезно  Laughingи трябва да се опита дори и човек да не го яде

Това е много голям плюс. Защо е необходимо да те карат да ядеш или да пиеш нещо насила? Едно "Заповядайте" е напълно достатъчно.

# 364
  • волно калдъръмче
Аз също не подготвям масата за гости. Когато идват приятели вкъщи, нерядко заедно нареждаме масата. Те носят обикновено някакви мезета и питиета и чашите се зареждат според предпочитанията на всеки. Никакъв проблем не виждам, че свекърва ти не ви посреща като гости. Гостите идват с букет цветя и кутия бонбони най-малко, а тя иска вие да се чувствате като у дома си. Ако съм на твое място, ще разточа една баница и ще събера очите на всички. Занеси някакво ядене и ти, за да ѝ покажеш как се прави. Ако съм свекърва, не бих имала нищо против снахата да ми сготви - всичко ям  Mr. Green А пък с какви суперлативи ще я обсипя, направо ще ѝ се прище да дойде у нас и да върти черпаците всеки ден. Що сте такива махнаджии, бе хора? Само на боб със зеле ли ви държи цяла вечер? Кани я ти у вас и това е някакъв вариант. Тогава ти ще командваш парада  Flutter

Последна редакция: вт, 20 дек 2016, 21:49 от Райчун

# 365
Не че няма разнообразие или й е лоша храната. Понеже се знаем от години, затова казвам каква е цялата тенденция. Не сме близки, за да подреждаме заедно и до голяма степен сме като гости. И да покажа "как се прави", тя казва, че всеки си има негов начин и не е склонна на промени. Исках да акцентирам само на факта, че не запомня нещата, които не ядем, а ходим у тях максимум 5 пъти в годината. От другото не се оплаквам.

# 366
Не че няма разнообразие или й е лоша храната. Понеже се знаем от години, затова казвам каква е цялата тенденция. Не сме близки, за да подреждаме заедно и до голяма степен сме като гости. И да покажа "как се прави", тя казва, че всеки си има негов начин и не е склонна на промени. Исках да акцентирам само на факта, че не запомня нещата, които не ядем, а ходим у тях максимум 5 пъти в годината. От другото не се оплаквам.
Ходете по често, може и да запомни!

# 367
  • волно калдъръмче
Толкова визити могат спокойно да се преживеят, без да им се обръща много внимание. Има една друга порода: на тръгване пълнят бурканите с манджа и държат да ги вземеш за вкъщи. И да откажеш деликатно, стават още по-настъпателни и непреклонни.

# 368
  • София
Скрит текст:
Толкова визити могат спокойно да се преживеят, без да им се обръща много внимание.
Има една друга порода: на тръгване пълнят бурканите с манджа и държат да ги вземеш за вкъщи. И да откажеш деликатно, стават още по-настъпателни и непреклонни.

Ох, да.  Tired

# 369
От тази порода е майка ми, особено първите години ни слагаше дори опаковките бисквити, които не сме яли при нея и настояваше да се вземат  Grinning Свекърва ми от началото слагаше и за нас без да настоява, в последствие взе да слага само на брата на ММ без да сме отказвали ние  Grinning или да ни е питала дали искаме. Иначе няма как да ходим по-често, не сме близки, а и няма какво да си кажем.

# 370
  • волно калдъръмче
Кое ви отдалечи толкова много? Да не живеете в различни градове?

# 371
Иначе няма как да ходим по-често, не сме близки, а и няма какво да си кажем.
Ти не си близка с нея, синът ѝ или и двамата?

# 372
Комплексни са нещата и сме минали през много ситуации. Не сме близки нито аз, нито синът й като душевност, поведение и чуствтвителност с нея и така и не с времето не сме близки в ежедневието. Никога не сме били твърде привързани и елементът на отчуждение е по-скоро емоционален, отколкото нещо наистина в отношенията да се е променило.

# 373
  • волно калдъръмче
Не ти е напълно безразлична тази жена, щом имаш някакви очаквания от нея все още. Най-малкото да те посреща като скъп гост - нещото, което ти отдавна си изключила като възможност заради отчуждаването. Предполагам вие сте се отчуждили от нея или тя ви е отчуждила от себе си. Не знам какви са ти проблемите, знам само, че много искам сега свекърва ми да е сред живите, за да ѝ кажа това, което приживе пропуснах. И при нас имаше проблеми, то къде ли няма.

# 374
Комплексни са нещата и сме минали през много ситуации. Не сме близки нито аз, нито синът й като душевност, поведение и чуствтвителност с нея и така и не с времето не сме близки в ежедневието. Никога не сме били твърде привързани и елементът на отчуждение е по-скоро емоционален, отколкото нещо наистина в отношенията да се е променило.
Жалко е, че нямате нормална емоционална близост. Но в такъв случай, не е изненадващо, че свекърва ти не помни какво харесвате. Може и храната да не ѝ е приоритет. Има и такива хора-не отдават голямо значение на готвенето и храната.

Общи условия

Активация на акаунт