С какво ви дразнят свекървите – 73

• 68 183
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
Хубаво е децата да имат връзка с баба си. Особено ако жената е свястна. Но е лошо, ако бащата вместо да общува с децата и да се грижи за тях, ги връчи на майка си.

При тях се получи така, че когато се разделиха,бащата се изнесе от семейното жилище и на този етап живее в дома на майка си. По тази причина се получава така, че в дните когато децата са при него, те са всъщност при баба си. Знам че се  е случвало, той да излиза някъде докато те са там, и ги оставя на майка си.

# 346
  • София
Точно на толкова е била и дъщеря ми. Аз се раведох, когато тя беше на 10 години!

# 347
  • Бургас
Ан17, разбирам, че искаш да помогнеш, но не мисля, че трябва да се месиш в отношенията им. Накрая ти ще излезеш виновна. Етърва ти си има нейните причини и независимо дали ти се струват основателни или не, тя си има право на тях и надали й е приятно в този труден за нея момент, някой да се опитва да й налива акъл, па макар и добронамерено. Постави се за миг в нейната ситуация и си признай с ръка на сърце, дали ще ти е приятно тя така да ти говори и убеждава.

# 348
Ан17, разбирам, че искаш да помогнеш, но не мисля, че трябва да се месиш в отношенията им. Накрая ти ще излезеш виновна. Етърва ти си има нейните причини и независимо дали ти се струват основателни или не, тя си има право на тях и надали й е приятно в този труден за нея момент, някой да се опитва да й налива акъл, па макар и добронамерено. Постави се за миг в нейната ситуация и си признай с ръка на сърце, дали ще ти е приятно тя така да ти говори и убеждава.

Съгласна съм. Не е моя работа да и казвам как да постъпи.Просто дълги години сме били близки, и като снахи, и като приятелки. Много ме боли за семейството им, и за това понякога, не се сдържам и давам съвети.

# 349
Леле, като ви чета и ми настръхва косата. Какви свекървища си имат някои от вас. Аз като че ли на фона на вашите истории не мога много много да се оплача. Разбираме се със свекитата. Може би защото не прекаляваме с контактите. Нашия юнак е голям и не ни се налага много да контактуваме относно възпитание и .... ала - бала. Усетих я на няколко пъти, че като има проблем, който знае, че аз мога да реша, ми спуква телефона, пък после може да не ме потърси дълго време. Но пък честно казано не претендирам - така или иначе нямам намерение да ставаме "най-добри приятелки". Дежурните празници и вечери минават ок. Понякога е несъобразителна в изказванията си, но определено не е само спрямо мен, а по принцип. Та за сега съм във вътрешен мир по въпроса. Дай Боже така да си остане Simple Smile

# 350
Ан, не беше ли ти, която около Великден сподели, че девер ти се разделя с жена си, благодарение на свекървата?

# 351
Ан, не беше ли ти, която около Великден сподели, че девер ти се разделя с жена си, благодарение на свекървата?

Не някой друг е бил. Simple Smile

# 352
  • при късмета
Ан, по-добре не се меси в тази ситуация. Тя може и да е афектирана или да не са се разделили с добри чувства, но си има основание да се дразни. Лично аз не съм минавала през такава ситуация, но ако оставям детето на мъжа си (или бивш), а той веднага ги връчва на майка си и аз не бих ги пускала. Тя може да няма против да контактуват с бабата, а с действията на бившия си мъж да не е съгласна.
Аз такива мъже не ги разбирам. Драпа да си спазва режима, само за да натрие носа на майката, да травматизира децата, като само се чуди на кого да ги връчи, като ги вземе. Или ги взимат защото наистина искат да съхранят връзката с децата си или изобщо не ги взимат, поне да не ги разиграват и разкарват насам-натам.
Та от тази гледна точка етърва ти е права Но само те помежду си могат да се оправят. Ако свекърва ти иска да вижда децата, дори въпреки сина си би се разбрала с етърва ти.

# 353
Аз говоря с бившата ми свекърва понякога по телефона за детето, тя ми се обади да ме поздрави за раждането на второто, дори му беше приготвила подарък. От самата ми раздяла със сина и, дъщеря ни общува само с баба си и братовчедка си от негова страна, самият той не проявява интерес към детето си...така че ако не е бабата, дъщеря ми няма да има никаква връзка с рода на баща си. Не мога да приема само това, че всячески се опитва да защити сина си и пред дъщеря ми(вече голяма, на 16 е), да се опитва да го представи като най-загрижен на света родител...но това е друга тема и явно като приказката за слепия и заслепения, тя просто не го вижда. Не че искам да го плюе, както по-долу ще разкажа, но някак е нелепо когато те питат „Защо баща ми ме иска да ме чуе две години” да кажеш „Не е вярно, измисляш си, той живота си дава за теб”, при условие, че въпросният не само не звъни, ами и не вдига.
Иначе настоящата свеки винаги, при удобен повод, плюе бившата на ММ, вкл. пред детето им, което ме дразни ужасно, не веднъж съм обръщала внимание на ММ, но нищо не се променя. Смятам, че пред дете за майка му трябва да се говори или хубаво, или нищо, изключае ако тази майка е свекърва ти Simple Smile
Да разтълкувам и защо използвах умалителната форма на думата „пари”- традицията да се слага пара(паричка) в бъднивечерската питка преминава и в традицията в моето семейство да си разменяме паричка за подарък. Сега, паричката сигурно е хартиена, но винаги е една, слагаме я в торбата с лакомства(поздрав за феновете) и така- намираш си я и се радваш. Много меркантилно и мазно, да, такива сме ние, недорасли за истинския смисъл и бла-бла!

# 354
  • Бургас
Скрит текст:

Съгласна съм. Не е моя работа да и казвам как да постъпи.Просто дълги години сме били близки, и като снахи, и като приятелки. Много ме боли за семейството им, и за това понякога, не се сдържам и давам съвети.

Разбирам те, понякога е трудно да се сдържи човек, когато става дума за близки, но трябва, за доброто на всички.

Елиас, няма нужда така да подскачаш Simple Smile Метална паричка е нещо съвсем различно и в смисъла, в който ти я употребяваш не виждам нищо странно. Аз говорех за друго. Ако си се обидила, прощавай. Но не съм квалифицирала никого като меркантилен и мазен, а казах, че асоциацията ми е такава. Дано виждаш разликата, още веднъж прощавай и се надявам, че ще смекчиш сарказма си, ако решиш пак да ме репликираш. Благодаря!

Последна редакция: ср, 14 дек 2016, 14:19 от sixsens

# 355
Ан, дай й време, ще й мине. Ако свекървата е такава, каквато описваш /разбирам - свястна, без да си го казала директно/, бившата етърва ще се успокои и нещата ще влязат в релси.
Това, за което става дума, е, че контактите с другата страна я изнервят. Ако още обича мъжа всяко споменаване е болезнено. Това са неща, които преминават с времето. Ако някой й се тика в този момент ще стане по-зле, просто ще се даде повод за още повече конфликти, вече в нова ситуация.
Жената има нужда от пространство. Ако бившите сватове са стока /както твърдиш/, ще й влязат в положението и ще изчакат.
Друго - децата са достатъчно големи, за да си правят сами уговорки с бабата. На 12 и на 15 могат да се придвижат сами до дома й.  Peace
За моята бивша свекърва - разбираме се чудесно, пием си кафенцето и така. Но - с едно голямо НО - в този период, за който ти говориш, тя ми влезе в положението. Надали е било заради мен, самата тя според мен също имаше нужда да се дистанцира. Като мина определен период започнахме да се срещаме - аз с детето и тя, аз и тя, тя и детето. Отношенията ми в момента с нея са повече от чудесни. Със сина й не поддържаме връзка, той детето не взима, взима го тя.

# 356
Аз бях! !!! Бреййй как помните!
Тогава бях афектирана и търсех вината само в свеки ,но сгреших.

# 357
В миналата тема бях писала за лелята на мъжа ми и как нейният син се развежда, основно поради нейната безгранична нахалност.
Разведе се момчето, вече живе сам.  Майка му 25 дни в месеца е при него, да му чистела, готвела и да му правела компания. Видяхме се наскоро и ми казва:
- Ще взема и аз да се разведа и ще си живеем със С, на нас булка не ни трябва !!!!
- Аз независимо че съм по-стара, съм по-хубава от Б (бившата снаха)! Че и по-хубав и богат мъж мога да си намеря от нея.
- Запозна ме синът с едно гаже, ама не го харесах. Казах му, че тя не е за нас.
Такава патология не съм срещала.

# 358
  • Оптимист по принуда
Сигурно иска и в легълцето му да ляга, да си го топли детето.  Sick Скопено е вече това мъжленце и май си му харесва.

# 359
  • Sofia
Аз с моята бивша свекърва никакъв контакт не поддържам, няма и да установя такъв след нейните мизерии.
Веднъж звънна вкъщи с очакване да вдигне дъщеря ми, но попадайки на мен, мълча и затвори.  Laughing

Дразни ме, че децата са само при нея, когато трябва да са при баща си. Само последния уикенд благоволи да останат при него за цяла събота, в събота вечерта пак попаднаха при нея. Нямаше да ме дразни, ако имаше нормално отношение, но тя настройва децата срещу мен и мъжа ми - кога директно, кога с подмятания: "трябва да се обличаш по-добре, не като някои хора", "батко ви *** ли е по-важен от баща ви, че той е поканен на концерта", "ох, сега ще ви е толкова трудно с бебе,  сигурно вие ще трябва да се грижите за него", "кой те пострига? Другия път да отидеш на фризьор да ти направи хубава прическа" и т.н. Откакто е разбрала, че дъщеря ми ми казва какво се случва, е спряла пред нея много да говори, но се държи студено с нея и често я игнорира.

Скоро говорих с бившия да я вкара малко в релси и сега по идея на дъщеря ми изчакваме да видим дали ще има ефект.

Общи условия

Активация на акаунт