С какво ви дразнят свекървите – 73

• 68 183
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
  • Бургас
При нашите мъже може и да е послушание, но това е до възпитание и до манталитет на конкретно семейство.
При мюсюлманите е абсолютно и неотменно задължение. Дори при нашите турци, не е въпрос на етнос, а на религия. Аз конкретизирах само " в това отношение", не слагам под общ знаменател всички, като цяло
Ма ко, то това възпитание у нас откъде мислиш е дошло? И защо според теб турските сериали имат такъв небивал успех по нашите ширини?  Mr. Green

!Yellow, за съжаление си права. Див Ориент сме в някои отношения, но нещата сякаш вървят към цивилизацията вече. А дано!

# 226
  • при късмета
  И защо според теб турските сериали имат такъв небивал успех по нашите ширини?  Mr. Green
Ако зависеше от мен, щяха да са забранени със закон  Mr. Green

# 227
  • Бургас
  И защо според теб турските сериали имат такъв небивал успех по нашите ширини?  Mr. Green
Ако зависеше от мен, щяха да са забранени със закон  Mr. Green
Ставаме две  Mr. Green

# 228
Да, бе, само в Ориента сме били така Stop Щото не знаете свекървите италианки какво чудо са Laughing

# 229
Аз все за Всички обичат Реймънд се сещам - великите американци. Ама те май са италианци.

# 230
  • при късмета
Добре, че сме омешали детето с други националности от споменатите  Joy

# 231
  • София
Да, бе, само в Ориента сме били така Stop Щото не знаете свекървите италианки какво чудо са Laughing

Ох, това ме подсети за нещо - по едно време се бях запалила да плета и прекарах доста време по руските форуми да търся модели и схеми, защото с руския съм по-добре отколкото с английския. Та попаднах на руския bg-mamma. Казва се странамамм. И естествено се позачетох в различните теми, включително и за свекървите. Руските свекърви въобще не отстъпват на нашите. Има теми, за които можем да кажем, че буквално са копи-пейст с някои от тукашните. Joy

Така че май ще трябва да си оттегля мнението за регионалните ни особености  Embarassed

# 232
Имаш ли клип на 2 годишното, което реже? За 4 годишното ми се струва ОК, но две годишно, само да си реже до степен да се наяде ми е малко като да започне да чете на 3.

Да, специално за теб ще си изплющя децата в Интернетя да можеш да си начешеш нездравото любопитство  и да си "доказваме" и проверяваме. Ужас, онлайн станало като в детските градини  ooooh! Аз дори не съм от хвалещите се майки, а то излезна, че твърдението ми цели да всее смут сред другите родители заради възможностите на златните наследници. Не му (ми) е било това целта  Peace

За четенето ме уби. Не знаех, че на 3 е рано да се чете. В смисъл - буквички или лесни думички? Защото средният е точно на толкова и спелува всичко под три срички (a-p-p-l-e = apple). Ще му кажа да спре, че не може и е рано  Laughing

По казуса с рязането - когато пилешкото е изпечено до такава степен на крехкост, че дори само да го "издърпаш" с вилицата - се къса, на детето е нужно единствено да му дадеш неговото малко, тъпо ножче и то да се учи, че прави нещо. Нали това е идеята? Да ги учим в безопасна, забавна и сплотена обстановка на всичко онова, което после мама, баба, тате и сие няма да са наоколо да поднасят наготово?  Rolling Eyes

Много си нервна за майка на генийче, което ползва нож на 2 и чете на 3. Сега, ако вече е на 4, би трябвало само да се обгрижва и да си готви. Контролирай си тона когато комуникираш с хора.

Съвсем различно е да му даваш да пробва да борави с прибори, а друго е да твърдиш, че си реже само, както и е различно да познае буква по формата и да чете.

# 233
  • Бургас
А, ми то всички сме в този регион, де.  Mr. Green

Във Всички обичат Реймънд, семейството му е с италиански корени.

Абе свекърва ли е... newsm65  Mr. Green

# 234
  • София
Аз не сещам за нация, при която между снахи и свекърви да се лее обич и привързаност! Mr. Green
Не съм чула, сега ги изброих, от общо 14 души близки, живеещи по света, за такова чудо.
Не съм чула и за другото- мъж да нарита майка си, за да угоди на жена си.
Дали пък, по света, снахите не ползват в по- голяма степен интелигентността си, а не рипат първосигнално "a la ма ко"? newsm78
ПП. Що се отнася до авторката с откраднатите подаръци- възмутително е, разбира се, но си мисля, че винаги има риск да не си запознат с някои особености в чужбинските тертипи и шанса да се пребориш да е нулев.

# 235
Има доста нации, където се уважават и не се месят едни на други. Не е нужно да се обичат, макар че и това се случва.

Събирането на подаръците е просто уникално, но и в БГ съм чувала за подобно нещо.

Тук не съм чувала някой да се оплаква от свекъри и тъстове, освен ако не гостуват за дълго, което натоварва, който и да е госта.

# 236
Има доста нации, където се уважават и не се месят едни на други. Не е нужно да се обичат, макар че и това се случва.

Не мисля, че е до нации. В България има и от двата чешита. 

# 237
Имаш ли клип на 2 годишното, което реже? За 4 годишното ми се струва ОК, но две годишно, само да си реже до степен да се наяде ми е малко като да започне да чете на 3.

Да, специално за теб ще си изплющя децата в Интернетя да можеш да си начешеш нездравото любопитство  и да си "доказваме" и проверяваме. Ужас, онлайн станало като в детските градини  ooooh! Аз дори не съм от хвалещите се майки, а то излезна, че твърдението ми цели да всее смут сред другите родители заради възможностите на златните наследници. Не му (ми) е било това целта  Peace

За четенето ме уби. Не знаех, че на 3 е рано да се чете. В смисъл - буквички или лесни думички? Защото средният е точно на толкова и спелува всичко под три срички (a-p-p-l-e = apple). Ще му кажа да спре, че не може и е рано  Laughing

По казуса с рязането - когато пилешкото е изпечено до такава степен на крехкост, че дори само да го "издърпаш" с вилицата - се къса, на детето е нужно единствено да му дадеш неговото малко, тъпо ножче и то да се учи, че прави нещо. Нали това е идеята? Да ги учим в безопасна, забавна и сплотена обстановка на всичко онова, което после мама, баба, тате и сие няма да са наоколо да поднасят наготово?  Rolling Eyes

Много си нервна за майка на генийче, което ползва нож на 2 и чете на 3. Сега, ако вече е на 4, би трябвало само да се обгрижва и да си готви. Контролирай си тона когато комуникираш с хора.

Съвсем различно е да му даваш да пробва да борави с прибори, а друго е да твърдиш, че си реже само, както и е различно да познае буква по формата и да чете.

Тонът ми си е съвсем нормален, но явно си се разглезила от либералните залитания на австралийското общество и отчаяно  се нуждаеш от a safe space not to get offended  Laughing Да ми надигаш за клипове на децата ми, за да "ти доказвам" каквото и да било е леееко неуместно, но те гледам как вършееш по всички теми и спирка нямаш.

Четене с разбиране, гледам, не ти се получава, защото никъде не съм и намекнала, че смятам детето/цата си за генийче/та. Ако за теб придърпване с нож от двегодишно и разполовяването на парче в резултат не е рязане - за мен е. Какво могат и не могат на 4,5 или каквато и да е друга възраст също не смятам за нужно да коментирам с теб. Коментарът ми беше по повод едно конкретно нещо - гледам ти го взе твърде навътре, че и доказателства, и тонове почна да търсиш и мериш.  Човек не знае какво ще ви trigger-не в този днешен nanny state.. Пу, пу, пу (плюе си в пазвата, споко).  Peace

# 238
  • Варна
Е, стига де. Тонът ти наистина беше една идея по-сопнат от нормалното. А точно Даун не ми се свързва с понятието разглезена...

# 239

Тонът ми си е съвсем нормален, но явно си се разглезила от либералните залитания на австралийското общество и отчаяно  се нуждаеш от a safe space not to get offended  Laughing Да ми надигаш за клипове на децата ми, за да "ти доказвам" каквото и да било е леееко неуместно, но те гледам как вършееш по всички теми и спирка нямаш.

Четене с разбиране, гледам, не ти се получава, защото никъде не съм и намекнала, че смятам детето/цата си за генийче/та. Ако за теб придърпване с нож от двегодишно и разполовяването на парче в резултат не е рязане - за мен е. Какво могат и не могат на 4,5 или каквато и да е друга възраст също не смятам за нужно да коментирам с теб. Коментарът ми беше по повод едно конкретно нещо - гледам ти го взе твърде навътре, че и доказателства, и тонове почна да търсиш и мериш.  Човек не знае какво ще ви trigger-не в този днешен nanny state.. Пу, пу, пу (плюе си в пазвата, споко).  Peace

Явно на теб ти липсва четенето с разбиране, защото е ясно, че искането на клип е иронично, спрямо безумните ти твърдения. Моите възгледи могат може да са либерални, но поне не са в астрала.

Общи условия

Активация на акаунт